Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cizrna z jihu Čech (příloha)

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

sunny.sofi sunny.sofi

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba tepelné úpravy: 120 min

120 min (120 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 3 - 4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 601 kJ /
861 kcal
Bílkoviny52,64 g
Tuky15,32 g
Vláknina88,30 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 29 mg
Sůl0,05 g
Sacharidy85,06 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cizrnu propláchneme a namočíme, nejlépe přes noc. Krok 2: Druhý den ji vaříme v téže vodě s bobkovým listem a bujonem asi 1,5 hodiny. Když je měkká, zcedíme. Krok 3: Ve větším kastrůlku si rozškvaříme špek nakrájený na malé kostičky, přidáme cibuli na kostičky a asi 2 minutky společně restujeme. Krok 4: Pak přidáme hladkou mouku, uděláme si jíšku. Krok 5: Přisypeme uvařenou cizrnu, promícháme, přilijeme asi 1 dcl vody a 10 minut provaříme. Krok 6: Dochutíme rozemnutou majoránkou a rozmačkaným česnekem, případně solí a pepřem.

Podáváme jako přílohu k masu (my jsme měli uzenou kýtu).

Zveřejněno 14. 12. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cizrna z jihu Čech (příloha)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/y2L7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cizrna z jihu Čech (příloha)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/y2L7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (11)

Ted to delam v New Orleans a vypada to slibne-uz se tesime na veceri....
Jim a Ali:-)
:yes:

Konečně jsem našel ten správný "budechutnat" recept na cizrnu:-p:-)).
Ještě jsem ji nejedl a nedávno jsem ji ze zvědavosti koupil. Takže s uzeným to beru šéfe a vyzkouším :yes::-p;-)

Super,díky za tip na víkendový oběd;-)

Vaclav Fronek: Moc děkuji, i já jsem dělala poprvé - stejně jako ty - pod heslem: člověk má ochutnat všechno:-p Upravila jsem tak nějak podle sebe a bylo to dobré, určitě jeětě zopakuji:-)

Ostudně musím přiznat, že jsem cizrnu ještě neochutnal. Ale láká mne to a jistě to jako jihočecha okusím. Člověk má ochutnat všechno. Mám rád hrášek, kukuřici, kus kus, čočku, tak proč ne cizrnu. ZKUSÍM. +BODÍK 7

1974andrea: Děkuji moc, uzené bylo z malého venkovského řeznictví:-p Lahoda:-) Jen okurky nemám domácí, ty ještě neumím;-(

Mně by to chutnalo, hlavně s tím uzeným;-):yes:

Bibinka: Byl to můj první pokus o cizrnu - opravdu jsem ji měla namočenou přes noc a podle receptů z internetu jsem ji vařila hodinu - a po ochutnání byla stále tvrdá. Tak jsem přidala půl hodinky a bylo to akorát.;-)

Anna Kocikova:já cizrnu v plechovce používám a její příprava je velmi rychlá ;-):yes:

Hezky připravená dobrůtka:-p+:yes::-KJen já ,když vidím,že se má něco vařit delší dobu(cizrna,hrách,fazole)tak mi vždycky naskáčou pupínky:-O:-D:-DAle viděla jsem cizrnu v plechovce,tak vyzkouším;-)

Sunny, jsem čistokrevná jihočeška, ale takto upravený recept neznám;-) a co mě zaráží je, že cizrnu vaříš 1 a půl hodiny, už jsem jí párkrát dělala, ale takhle dlouho nikoliv-zvlášť, když byla namočená:-O

Tématické fráze:
cizrna jako přiloha, jak upravit cizrnu, cizrna recepty, cizrna jako příloha k masu, cizrna jako příloha recept, ůprava cizrny, jak správně vařit cizrnu, cizrna recepty jako přílaha, cizrna jako příloha recepty, obed z cizrny, ciyrna, cizrna recepty jako příloha, cizrna příloha k masu, cizrna jako prilohaa, recepty z cizrny, recepty cizrna jako příloha, cizrna úprava, cizna jako příloha, recept cizrna jako priloha, recepty z cizrny jako příloha

Suroviny:
cizrna, bujón zeleninový, bobkový list, špek, cibule, mouka hladká, sůl, pepř, majoránka, česnek

Přidat fotografie receptu