Suroviny
Porce: 3 - 4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 601 kJ / 861 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 52,64 g |
Tuky | 15,32 g |
Vláknina | 88,30 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 29 mg |
Sůl | 0,05 g |
Sacharidy | 85,06 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cizrnu propláchneme a namočíme, nejlépe přes noc.
Krok 2: Druhý den ji vaříme v téže vodě s bobkovým listem a bujonem asi 1,5 hodiny. Když je měkká, zcedíme.
Krok 3: Ve větším kastrůlku si rozškvaříme špek nakrájený na malé kostičky, přidáme cibuli na kostičky a asi 2 minutky společně restujeme.
Krok 4: Pak přidáme hladkou mouku, uděláme si jíšku.
Krok 5: Přisypeme uvařenou cizrnu, promícháme, přilijeme asi 1 dcl vody a 10 minut provaříme.
Krok 6: Dochutíme rozemnutou majoránkou a rozmačkaným česnekem, případně solí a pepřem.
Podáváme jako přílohu k masu (my jsme měli uzenou kýtu).
Podáváme jako přílohu k masu (my jsme měli uzenou kýtu).
Zveřejněno 14. 12. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cizrna z jihu Čech (příloha)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y2L7
Moje poznámka
Cizrna z jihu Čech (příloha)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y2L7
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 1 hodinou
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 9 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 10 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 11 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 1 hodinou
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 1 hodinou
Plněné ořechy
Handour před 1 hodinou
Marokánky III - cukroví
Panova před 1 hodinou
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 2 hodinami
Kuřecí špízy
Tacek před 2 hodinami
Pečené brambory v troubě
Tacek před 2 hodinami
Makové kytičky
renatamanglova618 před 2 hodinami
Tématické fráze:
cizrna jako přiloha,
jak upravit cizrnu,
cizrna recepty,
cizrna jako příloha k masu,
cizrna jako příloha recept,
ůprava cizrny,
jak správně vařit cizrnu,
cizrna recepty jako přílaha,
cizrna jako příloha recepty,
obed z cizrny,
ciyrna,
cizrna recepty jako příloha,
cizrna příloha k masu,
cizrna jako prilohaa,
recepty z cizrny,
recepty cizrna jako příloha,
cizrna úprava,
cizna jako příloha,
recept cizrna jako priloha,
recepty z cizrny jako příloha
Suroviny:
cizrna,
bujón zeleninový,
bobkový list,
špek,
cibule,
mouka hladká,
sůl,
pepř,
majoránka,
česnek
Komentáře (11)