Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 33 060 kJ / 7 902 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 106,25 g |
Tuky | 529,10 g |
Vláknina | 12,80 g |
Cholesterol | 2,85 g |
Sodík | 1,25 g |
Sůl | 1,66 g |
Sacharidy | 672,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, zlehka vmícháme mouky smíchané s ořechy a kypřícím práškem, přitom přidáváme vodu. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme ve vyhřáté troubě.
Krok 2: Krém: z mléka, cukrů a pudinků uvaříme hustý pudink a za občasného míchání vychladíme. Máslo vyšleháme se dvěma lžícemi moučkového cukru, přidáme po částech pudink a šleháme do pěny, pak přidáme trochu rumu.
Krok 3: Z plátu podle šablony vyřežeme tvar sumce, potřeme marmeládou a krémem. Přidáme druhou vrstvu piškotu, kterou vyřežeme se zbytku plátu, opět potřeme marmeládou a krémem. Třetí vrstvu poskládáme zase z kousků.
Krok 4: Zbytek odřesků rozdrolíme, přidáme trochu krému, marmelády a rumu, vytvoříme hmotu, kterou naneseme po celém trupu sumce a uhladíme.
Krok 5: Potom celého sumce potřeme krémem a necháme stuhnout.
Krok 6: Po stuhnutí celého potáhneme marcipánem, který jsme vyváleli na dostatečně velký plát silném asi 2 mm.
Krok 7: Rukama hezky přitiskneme k tělu sumce a přebytečné odřízneme. Potom dotvarujeme detaily a namalujeme ho potravinářskou barvou, já jsem smíchala černou se zelenou / touto barvou jsem obarvila i marcipán/. Na hřbetu jsem udělala hnědou barvou tečky.
Zveřejněno 15. 12. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ořechový sumec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NW36
Moje poznámka
Ořechový sumec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NW36
Nejnovější recepty
Jahodovo-tvarohová zmrzlina
Přidáno před 2 hodinami
Vepřové s cibulovou omáčkou a paloučkovým knedlíkem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 5 hodinami
Roláda s kopřivami
Přidáno před 6 hodinami
Pletýnky s čokoládou a kávou
Přidáno před 7 hodinami
Rýžová svačinka
Přidáno před 8 hodinami
Drobenkový koláč s pudinkem a broskvemi
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Valašské frgály
Mili5 před 8 minutami
Boloňská omáčka
Sally.K51 před 1 hodinou
Citronová buchta s tvarohem
JarkaT před 2 hodinami
Vepřové kostky po bratislavsku
Houska68 před 4 hodinami
Výborné kynuté těsto
Nadezda76 před 4 hodinami
Borůvkové muffiny
NikolaV před 4 hodinami
Česnekové trojúhelníky
Rejpalka před 5 hodinami
Čokoládový pohár s mascarpone
Mariis před 5 hodinami
Mléčné francouzské houstičky
Zuzkamo před 6 hodinami
Tématické fráze:
dort sumec,
sumec dort postup,
dort ve tvaru ryby,
sumec dort,
sumec recept,
dort ryba kapr postup,
dort sumec postup,
recepty ze sumce,
dort ve tvaru kapra,
sumec recepty,
recept na sumce,
šablona na sumce,
dort ryba sumec,
recept sumec,
dort ve tvaru sumce,
recepty z ryby sumec,
dorty ve tvaru ryby,
recepty sumec,
sumec,
dort ve tvaru ryby sumec
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
ořechy mleté,
mouka polohrubá,
mouka hladká,
voda,
prášek do perníku,
marmeláda,
máslo,
pudink vanilkový,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
mléko,
rum,
marcipánová modelovací hmota
Komentáře (24)