Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Moravský vrabec rychle a chutně, zase jinak

Moravský vrabec je stará klasika, která nikdy neomrzí. Vepřové maso podušené na kmíně, s dostatkem cibule, se dá připravit různými způsoby. My pro vás máme recept na časově úspornější variantu - v papiňáku. A pro obohacení chuti nesmí chybět víno.

Hodnocení receptu je 5,0 (57×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 25 min v tlakovém hrnci

45 min (20 min příprava + 25 min tepelná úprava, v tlakovém hrnci)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 408 kJ /
1 054 kcal
Bílkoviny105,67 g
Tuky44,56 g
Vláknina19,49 g
Cholesterol 325 mg
Sodík 1,88 g
Sůl4,50 g
Sacharidy37,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso opláchneme, osušíme, tučnější části trochu odřežeme a pokrájíme na drobné kostičky. Ostatní maso nařežeme na kousky cca 7x7cm. Cibuli pokrájíme nadrobno, česnek na půlplátky. Krok 2: Do rozehřátého papiňáku dáme na tuk kmín a kostičky tučnějšího masa a necháme mírně osmažit. Přidáme maso, cibuli a česnek a necháme maso zatáhnout. Osolíme, opepříme, podlijeme vínem a hrnec uzavřeme. Od doby varu na slabém plameni dusíme 25 minut. Krok 3: Po ochlazení hrnec otevřeme, obsah hrnce přemístíme do vhodného pekáčku a nejlépe pod grilem chvilku zapečeme na hezkou zlatavou barvičku.

Podáváme se šťouchanými brambory, přelité výpekem a s kyselou okurkou.

Hodí se také zelí a kynutý či bramborový knedlík.

TIP: Jak skladovat cibuli

Zveřejněno 18. 12. 2012

Poznámka autorky Anna Kocikova

Měla jsem obě verze:-) Okurky jsem připravila podle receptu od Světlany. Pochutnáváme si na nich každý rok.

http://www.toprecepty.cz/recept/5971-okurky-v-horc...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Moravský vrabec rychle a chutně, zase jinak

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oXwj

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Moravský vrabec rychle a chutně, zase jinak

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oXwj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (39)

cathleen: :yes:

Mizera: doporučuji zjemnit slovník, takto se na Topreceptech nebavíme :no:

Therezska: Tak to velice ráda čtu;-)Také moc děkuji:-KI s houskovým knedlíkem je to dobré:yes:Když se udělá o trochu více šťávy tak je dobrá i rýže:-8

Anna Kocikova: Pochutnali jsem si..Dnes bude repete akorát s houskový knedlikem.Dekuji za recept:-K

Therezska:Děkuji za důvěru a přidanou fotografii:-8:-K

MirekS: Mirku velice děkuji:-K

Hodně dobré ozvláštnění jinak klasického receptu. Dělám s br. kaší a okurkou. Paráda. Foto je již u receptu autorky.

MirekS: :-KMamlajdaD: :-KMoc děkuji za milé komentáře a moc hezké fotky:yes:Jsem ráda,že jste si vybrali tento recept a že se Vám líbí:-8:-K

Anna Kocikova: <3:-K:-D:yes: Udělala jsem! Plusy receptu: skvělá chuť, snadná a celkem rychlá příprava, brambory jako jednoduchá ale vhodná příloha, a o rychlosti "přípravy" nakládaných okurek ani nemluvím! :yes::yes::-D:-D:-K:-K Ale jeden minus to tedy má! Nutí to člověka k přežírání! ;-):-D;-):-D Dík za skvělý recept, moc jsem si pochutnala, měla jsem s bramborem obědu, i jen s chlebem k večeři. Obojí skvělé :-!, dovoluji si přidat foto. Moc zdravím! :-K:-K

Dnes vyzkoušeno a super!<3

Skvělé! Jednou jsem zkusil a už nikdy jinak!
:yes: :-K

fat11: Komentář mě velice potěšil,děkuji:-8:-K

To nemá nic společného s moravským brabcem. Je to pouze výtvor nějakého "všeuměla"

dury: Jsem ráda že jste receptu věnoval/a pozornost;-)Nejsem nějaký"všeuměl",jméno kuchaře je napsáno v pravém horním rohu:-)Klasického vrabce máme rádi,ale je nás tady víc,kteří si občas vrabce přiraví i jinak:-8

Ján Laco 13. 8. 2017 17:42
Mám strašne rád Vaše recepty

Ján Laco: Potěšil jste mě:-8Velice děkuji:-K

trváte na ruladském nebo jste někdo zkusil i jiné vínečko?<3

jubull: rulanda to opravdu být nemusí:-Dtrochu této značky zbylo po návštěvě,tak co s tím;-)někdy podlévám černým pivem,které udělá hezkou barvu:-)

:yes:dnes máme k obědu..skvělý recept,jak upravit rychleji:-*:-K:-K:-K

Tématické fráze:
nejlépe upečené moravský vrabec, peceny vrabec, moravský vrabec z plecka, moravský vrabec, pravý moravský vrabec recept, moravský vrabec video, pečene vrabci, pečené vrabce, pečený moravský vrabec, video recepty moravský vrabec, pravy moravský vrabec, pečený vrabci, moravsky vrabec v papinaku, vrabec z plecka, recepty moravský vrabec, jak upravit plecko, recept na moravského vrabce -video, moravský vrabci, moravský vrabec z krůtího masa, moravský vrabec recept

Suroviny:
plecko vepřové, cibule, česnek, kmín celý, olej, sůl, pepř mletý, víno bílé, voda

Přidat fotografie receptu