Moravský vrabec rychle a chutně, zase jinak
Moravský vrabec je stará klasika, která nikdy neomrzí. Vepřové maso podušené na kmíně s dostatkem cibule, se dá připravit různými způsoby. My pro vás máme recept na časově úspornější variantu - v papiňáku.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 408 kJ / 1 054 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 105,67 g |
Tuky | 44,56 g |
Vláknina | 19,49 g |
Cholesterol | 325 mg |
Sodík | 1,88 g |
Sůl | 4,50 g |
Sacharidy | 37,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso opláchneme a osušíme. Tučnější části odřežeme a pokrájíme na drobné kostičky. Ostatní, libovější maso nařežeme na kousky zhruba 7x7 cm. Cibuli pokrájíme nadrobno, česnek na půlplátky.
Krok 2: Do rozehřátého papiňáku dáme na tuk opražit kmín a kostičky tučnějšího masa a zarestujeme. Přidáme libové maso, cibuli a česnek a necháme maso zatáhnout.
Krok 3: Osolíme, opepříme, podlijeme vínem a hrnec uzavřeme. Od doby varu na slabém plameni dusíme 25 minut.
Krok 4: Po ochlazení hrnec otevřeme, obsah hrnce přemístíme do vhodného pekáčku a nejlépe pod grilem chvilku zapečeme na hezkou zlatavou barvičku.
Krok 5: Podáváme se šťouchanými brambory, přelité výpekem a s kyselou okurkou. Hodí se také zelí a kynutý či bramborový knedlík.
Zveřejněno 18. 12. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Moravský vrabec rychle a chutně, zase jinak
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oXwj
Moje poznámka
Moravský vrabec rychle a chutně, zase jinak
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oXwj
Nejnovější recepty
Špaldoto s medvědím česnekem
Přidáno před 44 minutami
Kuřecí polévka s pórkem
Přidáno před 15 hodinami
Žampiony se zeleninou pečené v pečence
Přidáno před 21 hodinami
Sezamové sušenky
Přidáno před 23 hodinami
Ředkvičky naložené v jablečném octu
Přidáno před 23 hodinami
Hrnkové řezy s tvarohem a marmeládou
Přidáno 31. 3. 2025 06:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Banana bread - banánový chlebíček
Kamice před 38 minutami
Krkovička z trouby
lunav1 před 2 hodinami
Bramborové špecle
ZboSy před 3 hodinami
Boloňská omáčka
Moanka před 3 hodinami
Asijský pikantní zelný salát
Sahula před 13 hodinami
Kuřecí na pepři a slanině
Janet.P před 14 hodinami
Recept na rychlé muffiny s kousky čokolády
Milanito před 15 hodinami
Obalovaný gothaj
radekfiala před 15 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
83spacir před 17 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
TherreSka před 17 hodinami
Tématické fráze:
nejlépe upečené moravský vrabec,
peceny vrabec,
moravský vrabec z plecka,
moravský vrabec,
pravý moravský vrabec recept,
moravský vrabec video,
pečene vrabci,
pečené vrabce,
pečený moravský vrabec,
video recepty moravský vrabec,
pravy moravský vrabec,
pečený vrabci,
moravsky vrabec v papinaku,
vrabec z plecka,
recepty moravský vrabec,
jak upravit plecko,
recept na moravského vrabce -video,
moravský vrabci,
moravský vrabec z krůtího masa,
moravský vrabec recept
Suroviny:
plec vepřová,
cibule,
česnek,
kmín celý,
olej,
sůl,
pepř mletý,
víno bílé,
voda
Komentáře (39)