Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kremrole podle Gurmetu

Mezi oblíbené české zákusky patří i kremrole. A není se čemu divit, rulička z listového těsta plněná výborným nadýchaným sněhovým krémem, jemně posypaná moučkovým cukrem, přímo láká k ochutnání.

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

catherina

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 50 min

90 min (40 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 25 kusů

25kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 520 kJ /
4 187 kcal
Bílkoviny45,18 g
Tuky147,73 g
Vláknina5,00 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 657 mg
Sůl1,37 g
Sacharidy666,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu rozehřejte na 180 °C. Těsto rozválejte na tenké plátky a potřete rozšlehaným vejcem. Rádýlkem nařežte proužky cca 3 cm široké. Proužky těsta obtáčejte na kovové trubičky tak, aby vejcem potřená strana zůstala na povrchu. Konce pečlivě přimáčkněte. Krok 2: Pečte ve vyhřáté troubě 15-20 minut. Po vytažení z trouby nechte vychladnout a potom kremrole z trubičky krásně "vyšroubujete". Krok 3: Na bílkovou náplň svařte 500 ml vody a 300 g cukru asi 25-30 minut nebo tak dlouho, až se budou tvořit bubliny. Z 5 bílků a 200 g cukru vyšlehejte v kovové míse tuhý sníh (cukr postupně přisypávejte již do ušlehaného sněhu, jinak sníh nebude tak nadýchaný). Krok 4: Horký rozvar vody a cukru do sněhu pomalu a opatrně za stálého šlehání přilévejte. Poté šlehejte ještě 1-2 minuty, co dolijete celý rozvar do bílků. Vznikne hustá a lesklá hmota k plnění kremrolí. Krok 5: Kremrole naplňte bílkovou náplní a posypte moučkovým cukrem.

TIP: Jak dlouho vydrží kremrole - rady

Zveřejněno 22. 12. 2012

Poznámka autorky catherina

Gurmet Prosinec 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kremrole podle Gurmetu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3VZQ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kremrole podle Gurmetu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3VZQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (9)

Severinka:Ano s tím cukrem je to teda dílo,ale jinak moooc dobré :-)

Týýjo ty teda vypadají nádhěrněě!!

Týýjo ty teda vypadají nádhěrněě!!

Dělala jsem také podle Gurmetu a byly opravdu vynikající!!

mandlička 25. 12. 2012 09:28
Pokud děláte sněhovou hmotu s rozvarem, opravdu se počítá 10 dkg cukru na 1 bílek. U sněhového pečiva klasického /šlehání v míse s cukrem nebo ve vodní lázni stačí 7 až 8 dkg na 1 bílek/.

Taky se mi zdálo cukru hodně... ale asi to tak má být. Přeslazené nejsou vůbec - prostě tak akorát :)

Nádhernéé!!!:yes:

krásné, ale není toho cukru nějak moc:-O:-O:-O

:yes::-*krásné kremrolky:-K:-K:

Tématické fráze:
bílková náplň do kremrolí, sněhová nápln do kremrolí, sníh do kremrolí, vynikající recept na sněhové trubičky, plnění kremrolí, sníh z bílků do kremrolí, nadýchané kremrole, sníh do kremrolí s rozvarem, bilkove kremrole, kremrole recept, bilkovy snih s rozvarem, sníh z bílků na plnění kremrolí, bílková náplň do trubiček, rozvar do kremroli, vynikající recept na sněhové kremrole, sníh s rozvarem, sněhová nápln do trubiček, bílkový sníh do kremroli, sníh na plnění kremrolí, sníh do trubiček s rozvarem

Suroviny:
těsto listové, mouka hladká, vejce, cukr moučkový, voda, cukr, bílek, cukr

Přidat fotografie receptu