Babiččiny zelňáky
Kysané zelí je klasikou české kuchyně a mnoho jídel se bez něj prostě neobejde. Podle starého receptu připravíme ve své kuchyni milované zelňáky - placky ze sladkokyselého zelí s kmínem. Jsou jednoduché na přípravu a mají bohatou chuť.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 592 kJ / 4 205 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 70,50 g |
Tuky | 258,50 g |
Vláknina | 28,00 g |
Cholesterol | 225 mg |
Sodík | 4,01 g |
Sůl | 10,00 g |
Sacharidy | 385,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do mísy dáme mouku, vymačkané a pokrájené zelí, sádlo, sůl, pepř, kmín, sladkou papriku a vypracujeme těsto.
Krok 2: Z hotového těsta vyválíme plát asi 1 cm silný, ze kterého vykrajujeme kolečka.
Krok 3: Vykrojená kolečka ukládáme na sádlem vymazaný plech a pečeme v troubě na 200 °C dozlatova asi 25 minut.
Zveřejněno 28. 12. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Babiččiny zelňáky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DWyn
Moje poznámka
Babiččiny zelňáky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DWyn
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 12 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 15 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 16 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 19 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 8 minutami
Kapustový prejt
magdalenka před 1 hodinou
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 1 hodinou
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 3 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 10 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 13 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 13 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 15 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 15 hodinami
Tématické fráze:
zelnaky,
zelnaky recept,
domácí zelnáky pečené,
recept na prave zelnaky,
recept na zelňáky,
babiččiny zelníky,
recepty.cz zelnáky,
recept zelňáky,
zelovky,
zelnak,
zelovka,
babicciny recepty,
zelňáky bez sádla,
zelňáky na plech,
babičiny zelňáky,
jihočeské zelňáky,
recepty zelňáky,
zelnak recept,
zelňáky recepty,
zelniky
Suroviny:
sádlo,
mouka hladká,
zelí kysané,
sůl,
pepř mletý,
kmín celý,
paprika sušená sladká,
sádlo
Komentáře (29)