Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nakládaný bůček za studena

Bůček uvaříme ve vodě s česnekem a kořením a poté ho potřeme chuťově výraznou marinádou. Bůček necháme po dobu jednoho týdne uležet, aby se všechny chutě správně propojily. Pak ho podáváme za studena nakrájený na slabé plátky.

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cvrnda cvrnda

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 25 min bez doby chlazení

35 min (10 min příprava + 25 min tepelná úprava, bez doby chlazení)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie21 060 kJ /
5 034 kcal
Bílkoviny214,33 g
Tuky302,02 g
Vláknina158,71 g
Cholesterol 460 mg
Sodík 8,36 g
Sůl19,25 g
Sacharidy346,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bůček povaříme v tlakovém hrnci s trochou vody, česnekem, bobkovým listem, pepřem a solí asi 25 minut. Krok 2: Mezitím připravíme marinádu smícháním všech surovin. Krok 3: Po uvaření ještě teplý bůček potřeme marinádou. Zabalíme do alobalu a necháme zchladnout. Uložíme do lednice ještě asi na 7 dní. Krok 4: Podává se za studena nakrájený na slabé plátky s pečivem.

TIP: Oblíbené recepty na marinády

Zveřejněno 29. 12. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nakládaný bůček za studena

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PWOn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nakládaný bůček za studena

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PWOn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Dělám téměř stejně, je moc dobrý. Přidala jsem foto.:-K

Emilie Hofrova 29. 12. 2012 18:41
Tenhle recept uz mam hodne dlouho,ale nikdy ten bucek nevydrzel v lednici 7 dni:D:-)

:-p:yes::yes::-K

:-pZ tohoto bůčku máme vždycky boule za ušima.:-)):-D:-D:yes:

Znám a dělám podobně.Je to výborná záležitost.:yes::yes:

Tak ten bych si také dala. K tomu okurčičku a domácí chlebík :-p:-p:-p

Je skvělý. Znám ho tedy pod názvem "Pantůček" zde z Topek a na některého Silvestra už jsem jej dělala a nejen na Silvestra;-):yes:

Tématické fráze:
bůček za studena, bůček na studeno, nakládaný pikantní bůček, buček po studenu, pikantní bůček za studena, nakládaný bůček, pečený bůček za studena, nakládaný pečený bůček, pečený bůček na studeno, top recepty nakládaný bůček, domácí nakládaný bůček, domácí nakládaný bůček, naložený bůček za studena, pikantní nakládaný bůček, vepřový bůček za studena, bucek nastudeno, marinovaný bůček za studena, recept na bůček za studena, nakládaný bůček recept, bucek za stubena

Suroviny:
bůček, česnek, sůl, bobkový list, pepř, česnek, sůl, koření kari, paprika sušená sladká, omáčka worcesterová, tabasco, koření grilovací

Přidat fotografie receptu