Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Utopenci - ráno naložit, večer baštit

Milujete utopence, ale nechce se vám čekat několik dní než se uleží? Zkuste si připravit podstatně rychlejší variantu podle našeho receptu. Dopoledne nachystáte a večer můžete mlsat. Použít můžete párky, špekáčky nebo jinou uzeninu.

Hodnocení receptu je 5,0 (49×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

sunny.sofi sunny.sofi

Snadný

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min bez závěrečného vychlazení

10 min (10 min příprava, bez závěrečného vychlazení)

Suroviny pro 1

sklenice 0,5 litru

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 830 kJ /
437 kcal
Bílkoviny3,38 g
Tuky31,87 g
Vláknina5,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,28 g
Sůl4,00 g
Sacharidy32,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Špekáčky oloupeme a s cibulí je nakrájíme na půlkolečka. Krok 2: Všechny suroviny na nálev dáme do kastrůlku a svaříme. Krok 3: Do sklenice dáme třetinu nakrájených špekáčků a cibule, zalijeme částí horkého nálevu, přidáme další třetinu špekáčků a cibule, opět zalijeme částí nálevu. Naskládáme zbytek špekáčků s cibulí a dolijeme zbylý nálev. Krok 4: Pevně zavíčkujeme, sklenici obrátíme vzhůru nohama a zpět (nálev se tak dostane ke všem kouskům) a po prochladnutí uložíme do lednice. Když se v lednici vychladí, můžeme konzumovat. Podáváme s chlebem.

Zveřejněno 31. 12. 2012

Poznámka autorky sunny.sofi

Příloha: dobrý chlebík a pivko

V lednici údajně vydrží měsíc, nemám vyzkoušeno, vždy jsme snědli dřív :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Utopenci - ráno naložit, večer baštit

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oX3z

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Utopenci - ráno naložit, večer baštit

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oX3z

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (64)

Meli jsme vcera k veceri - je to velice dobre a rychle se to dela i ji :-) - diky, chutnalo to mne i manzelovi. :yes:

Výbornééé díky.:yes:

Dnes jsme s přítelkyni zkoušeli tak uvidíme dáme vědět jak to dopadlo;-)

Já bych řekl,že utopence si většina lidí umí vyrobit - každý trochu jinak,někdo ostřejší,kořenější,z různými doplňky (jasná je cibule,okurka,feferonka aj.) * Ale tenhle "recept" nejsou utopenci,ale salát zn. co dům dal ! Ten kdo to propaguje musį mít kachní žaludek. Pryč s párkama !

Na mě dost hořčice, dala jsem víc kečupu a jsou

Pepík nebo Iron 15. 2. 2016 23:08
Růžena:Síííí:-K:-Km o receptík na ten rumcajs salát.nikde ho nemůžu koupit zkusil bych domácí verzi.Díky a pohodovej den Iron Pepé

Jaroslav Jankovský 13. 2. 2016 17:26
Rád bych nějakých lahůdkových receptů,prosím zdělte návody,děkuji Jankovský

roman: Váš recept ? :-) V podstate totožný recept mám z knihy Petra Novotného : Ham a mňam. Suroviny na nálev sú skoro totožné, akurát k tej údenine a cibuli ide ešte paprika a paradajky + uhorka.;-)
https://www.toprecepty.cz/recept/21641-cinsky-rapl...

Koukám jak se za roky můj recept rozšířil po netu :-D lidičky chuť zvírazníte přidáním Provensálského koření ještě větší bašta :-)

Růžena 4. 2. 2016 19:49
harry: Já to dělám jako salát (určitě ne utopenci a ještě z párků). Jako se dělá Zbojnický salát (Rumcaj...)- majonéza (pro lehkost nastavuji trochu bílým jogurtem), cibule, sladokys.okurka, naložená kapie, sůl, pepř,příp. feferonka,tak toto je jako alternativa (ale ze špekáčků). Skutečně vynikající dobrůtka, proto možno již večer konzumovat a cibule pěkně zvláční (platí pro oba saláty).

Presne ako tu vyššie niekto píše - prvý krát počujem že do utopencov sa dáva horčica a kečup, prepáčte ale to je čo za gebuzina

Mám recepty na 135 druhů utopenců,ale s kečupem,majonézou a olejem ani jeden.To nejsou utopenci.;-(

harry: :no::no::no::no::no::no:

Ještě přidat kyselou okurku nakrájenou na nudličky, přidat trochu majonézy a je z toho Ševcovský mls :-p:-p:-p:-p:-)):yes:

Ba ne teo, jsou to utopenci, wikipedia má vždycky pravdu :-D

Tak toto nemá s utopencami nič spoločné, utopenci - špekáčky, cibuľa, paprika pálivá, mleté korenie, ocot, voda a to je všetko....

Jana:přesně tak,všechna uzenina z Lídlu má nejvíce masa

Jana:
No a mimo markety,z českých výrobců uzenin,vyhrály špekáčky od firmy z Vysočiny z obce Fryšava (nedaleko Žďáru nad Sázavou).Stojí sice skoro dvakrát více než některé ty „lepší“ z marketů,ale zase si „pošmáknete“...:-p :yes: :yes: :yes:

Když tu je řeč o špekáčcích z hypermarketů,tak nejlepší jsou z Globusu,alespoň u nás v Opavě.Jinak od soukromníka,podotýkám,že poctivého jsou nejlepší.Já mám recept na utopence ještě z Rudého práva a ten když udělám tak se po něm jenom zapráší.Potřebujeme:1 velkou sklenici,1kg.,špekáčků,cibuli,kyselé okurky.hořčici a čili koření a ocet.Špekáčky rozřízneme po bocích(tři řezy),do jednoho dáme cibuli na půl kolečka,do druhého okurek(trošku silnější plátek)a do třetího hořčici a zasypu čili.Na dno sklenice dáme cibuli a okurky,poklademe špekáčky.Můžeme vrstvit.Zalijeme octem,asi do dvou třetin sklenice a dolijeme vodou.Převážeme celofánem a dáme do hrnce asi na dvacet min.vařit při 80 stupních.Necháme vychladit a po třech dnech by se měly jíst.U nás se to nevydrží a baští už druhý den.Uležené jsou ještě lepší.

Roman:Je vidět že jste tu podle vás "patlaninu" neměl,jinak by jste psal jinak.:yes:

Roman:

Nedá mě to nezareagovat, špekáčky z Lidlu vyhrály D-test, ze všech nákupních řetězců mají nejvyšší podíl masa. :yes:

velmi podobný recept mám na marinované buřty.musí ale být kvalitní a za studena se přidává majonéza

no já si také neumím představit utopence s kečupem,horčicí a:-(( nevím s čím ještě brrr:-((

Roman Štefl > napište mi složení těch vašich špekáčků a pak můžeme o něčem mluvit. docela pochybuji, že mají 80% masa.

Roman Štefl 18. 5. 2015 07:08
Blanko Z? Především mě uzdivuje že to co nakupujete v lidlu nazýváte špekáčky :-)
Špekáčky kupuju tady u nás u řezníka. Má vlastní výrobu... Pokud byste je jednou ochutnala, pochopila byste proč bych si nekoupil tzv. špekáčky z kteréhokoliv jiného supermarketu. Když budete trochu koukat kolem sebe určitě nějakého řezníka u vás taky najdete...

PS: celá moje reakce znamená, že bych bych tenhle recept z důvodů obavy o své zdraví raději nikdy nejedl a nikomu to nedoporučuju - taková směs vám nezničí jenom chuťové buňky (které, pokud vám to chutná už stejně zničené máate), ale i všechny vnitřnosti

Dana Rysová > asi záleží na tom,jestli chcete mít omáčku pálivou nebo ne :o))

U nás mají vždycky úspěch:-p

Dana Rysová 12. 5. 2015 22:19
Jen prosím dotázek, jakou chilli omáčku, sladkou nebo pálivou, je víc druhgů?? Chtěla bych vyzkoušet. Díkywww.toprecepty.cz/recept/30812-utopenci---rano-nal...

RM.M > myslím,že jsi to hezky uzavřel(a) :yes::-))

K tem utopencum neutopencum.Pokud to nekdo udelal a nechatna mu,prosim poslete ja to zbastim.A je mi to jedno jak se to jmenuje:yes:

mlynářová anna 11. 5. 2015 19:22
skvělé, jdu dělat opět, a znova, moooooc děkuji:yes:

Tématické fráze:
naložení utopenců, recepty utopenci z párků, utopenci s kecupem a horcici, utopenci z párků, recept na naložení utopence, naložení utopenci, jak naložit špekáčky, utopenci hned k jídlu, jak vyrobit utopence, jak naložit buřty, utopenci v majonéze, recept na utopence, utopenci recept, utopenci z kabanosu, salat z utopencu, utopenci v marináde, utopenci s párků, utopenci, utopenci s kecupem, utopenci v kecupu

Suroviny:
špekáček, cibule, ocet, olej, hořčice plnotučná, omáčka worcesterová, kečup sladký, omáčka chilli, voda

Přidat fotografie receptu