Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vrstvený koláč

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

KOBLIZKOVA5

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 949 kJ /
2 856 kcal
Bílkoviny48,08 g
Tuky135,94 g
Vláknina24,00 g
Cholesterol 337 mg
Sodík 365 mg
Sůl1,47 g
Sacharidy337,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V míse promícháme sypké ingredience, vyklopíme kysanou smetanu, přidáme 1 dcl oleje a necelý 1 dcl mléka. Zpracujeme těsto, jde to moc pěkně. Krok 2: Pak si vymažeme plech sádlem a těsto rukama rozprostřeme. Trochu jsem si ruce namočila ve vodě, jde to pak líp. Krok 3: Dáme první náplň povidlovou, potom tvarohovou a nakonec nastrouháme jablka a posypeme vanilkovým cukrem a skořicí a už nesladím. Krok 4: Nakonec posypeme drobenkou. Pečeme 20- 25 min.

Zveřejněno 4. 1. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vrstvený koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xLYJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vrstvený koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xLYJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Nejsem autor, ale velmi pozdě odpovídám, že 1 tvaroh stačí, dělám už nějaký čas podle švagrové. Je to nízká buchta, vrstvy tenké, ale šťavnaté a díky koření báječně voňavé.

recept se mi moc líbí:yes::-D musím se přiznat, že tento koláč jsem nikdy nepekla, ale neboj, co nejdříve napravím;-)

Mohu doporučit,koláč je výborný :yes::yes::yes::-p:-K

Tri naplne, to je zajimave..to by mohlo byt moc dobre..za vyzkouseni to stoji..:yes:

spagetka:
Ja som presvedčená, že ten druh cukru v recepte sa rozpustí tak či tak.
Ale aby sa táto zbytočná konverzácia zastavila, dovolím si poskytnúť tento link www.rejacorporation.sk/sk/cukor--priemyselne-spracovanie.html

Najbežnejšie sú tieto druhy cukru:

kryštálový cukor - triedi sa podľa veľkosti zŕn (hrubý, stredný, jemný, polojemný a veľmi jemný)

mletý cukor - získava sa zomieľaním kryštálového cukru alebo zvyškov pri výrobe kociek. Podľa veľkosti častíc sa rozoznáva mletý, krupicový, múčkový a púdrový cukor

kockový cukor vyrába sa liatím alebo lisovaním. Lisované kocky sú ľahšie rozpustné ako liate kocky.

Vstupujeme do nového roku, tak vám prajem, dámy, aby ste prežili prekrásny rok, plný zdravia, šťastia, lásky, vnútorného pokoja. Samozrejme pri dostatku financií.

Recept sa mi páči.:yes:

Lenka B. 4. 1. 2013 21:46
Dnes mě tu pobavila diskuse ohledně cukru,jak by tu diskutovaly malé děti a to si myslím, že by to určitě věděly.:-)) Jinak se chci zeptat, zda opravdu stačí l tvaroh na velký plech. Děkuji

spagetka. není zač se omlouvat,asi to bude místními výrazy,protže u nás se běžně používá výraz mletý cukr a ne moučka..:-K

AniCiz: já se omlouvám, opravdu výraz ml.cukr neznám, protože se mele každý cukr (krupice, krystal, moučka a záleží jen na konzistenci) kromě kostek. Ale dobře, už jste mi to vysvětlili, že ml.cukr je moučka.

:-Ono já žasnu nad dohady,co je ml.cukr..samozřejmě že moučka..,autorka to má docela srozumitelně napsáno..
jinak bod..:yes::-K

Jana Remkova:si děláš srandu, že neznáš cukr krystal:-O:-O:-O, jukni pořádně mezi cukry v krámě a mimochodem - písek a krupice je jedno a totéž

spagetka: tak ten zase neznám já. Je buď písek, nebo krupice a cukr moučka. A samozřejmě kostky!:-)):-D

koláček bude určitě moc dobrý dle ingrediencí, líbí se mi rp, vyzkouším a pak dám vědět:-):-K

KOBLÍŽKOVÁ, koláč vypadá podle ingrediencí, že bude dobrý s těmi třemi plňkami. Škoda, že není fotka;-) Dávám ti 2.bod:yes:
Myslím si, že mletý cukr je cukr moučkový;-)

rebeca:hello rebecca!i do too:-)

Krystalový cukr jsou drobné krystalky,krupicový cukr je jako dětská krupička,mletý cukr ,neboli práškový je prášek ,co je na tom nesrozumitelné.
jen bych měla dotaz na jak veký plech je to určeno ,asi tak přibližně.

Tématické fráze:
vrstvený koláč, vrstvený koláč z jablek, vrstveny tvarohovy kolac, vrstvený koláč, vrstvený koláč recept, vrstvený koláč s tvarohem a povidly, recept na vrstveny kolac, vrstvený jablkový koláč, tvarohovy kolac vrstveny, vrstvenný koláč, kynuty vrstvený koláč, lídin vrstvený koláč recept vytisknout, vrstvené kolac, lídin vrstvený koláč, vrstvený koláč se třemi náplněmi, vrstvený koláč s drobenkou, vrstvený koláč s povidly, vrstvenny povidlovy kolac, vrstvený povidlový koláč, vrstvená buchta s jablky a tvarohem

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr moučkový, prášek do pečiva, smetana kysaná, olej, mléko, kůra citronová, tvaroh, vejce, kůra citronová, cukr vanilkový, rum, cukr, povidla švestková, rum, badyán, skořice, cukr vanilkový, jablko, mouka polohrubá, cukr vanilkový, cukr moučkový, sádlo

Přidat fotografie receptu