Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mrkev po indicku

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

petram petram

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 150 kJ /
275 kcal
Bílkoviny7,51 g
Tuky2,45 g
Vláknina20,43 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 486 mg
Sůl1,20 g
Sacharidy45,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mrkev oloupeme a nakrájíme na kolečka. Krok 2: V hlubší pánvi nebo hrnci rozehřejeme olej, vsypeme na něj všechno koření a krátce orestujeme, aby se rozvonělo Krok 3: Přidáme mrkev, podlijeme 1 dcl vody, osolíme, přiklopíme pokličkou a dusíme asi 10 minut doměkka. Krok 4: Občas promícháme a hlídáme, aby se nám voda nevyvařila. Krok 5: Získanou šťávičku můžeme buď nechat jen tak, nebo zahustit. Pokud se rozhodneme pro zahuštění, slijeme ji z uvařené mrkve do jiného hrnce, vmícháme mouku rozmíchanou v trošce studené vody a povaříme do zhoustnutí. Krok 6: Pak přidáme uvařenou mrkev a opatrně promícháme, aby se mrkev obalila hustou omáčkou. Servírujeme posypané čerstvým koriandrem.

Zveřejněno 9. 1. 2013

Poznámka autorky petram

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mrkev po indicku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LWNW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mrkev po indicku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LWNW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Jana Remkova: ;-) když máš celý římský kmín, tak ho můžeš umlít nebo v hmoždíři rozdrtit. A koupit koriandr by snad neměl být problém.
petram: :-p dělám mrkvičku podobně, ale jen s obyčejným kmínem a na cibulce, někdy přidám trochu sušeného zázvoru.

Petruš, takhle podobně jsem dělala směs mrkve, brokolice a kuřecího masa. Voňavé a moc dobré;-):yes:

:yes::yes::-p

Tak, mám jen jeden římský kmín, ještě z Turecka, myslím celý. Mletý nemám, ale koriandr fakt nemám:-//. I Garam masala bych našla. No, co s tím??:-/. Miluji takové recepty..:-p

Dušená mrkvička u nás jde ve všech podobách :-p:-p:-p a i pro diabetiky obzvlášť vhodná :yes::yes::yes:

Mrkvičku dušenou můžu a takhle pikantní bude určitě moc dobrá:yes::yes:

moc hezké, já bych si pochutnala;-):-):-K:yes:

Tématické fráze:
co uvařit z mrkve, dušená mrkev po indicku, brokolice po indicku, recepty z mrkve, indicke recepty s mrkví, jak uvarit mrkev, mrkev recepty, mrkev v receptech, dušená mrkev s římský kmínem, pečená mrkev po indicku, dušená mrkev po po indicku, co uvarid z mrkve, jak uvařit mrkev recept, co uvařit z mrkve?, couvařit z mrkve, co uvařit z mrkev, mrkev recept, recepty mrkev, dušena mrkev po turecku recept, koriandr mrkev

Suroviny:
mrkev, olej, římský kmín celý, římský kmín mletý, koriandr sušený, koření garam masala, kurkuma, sůl, mouka

Přidat fotografie receptu