Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Palačinky plněné mletým masem a Hermelínem

Hodnocení receptu je 5,0 (28×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Iness Iness

Snadný

Suroviny

Porce: 4 osoby

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 664 kJ /
2 310 kcal
Bílkoviny201,83 g
Tuky80,44 g
Vláknina14,20 g
Cholesterol 1,55 g
Sodík 2,93 g
Sůl7,82 g
Sacharidy188,73 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Příprava palačinek: celá vajíčka metlou rozmícháme s mlékem, solí a postupně přimícháme hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva a usmažíme na rostlinném oleji 4 palačinky. Krok 2: Příprava náplně: na jemno nakrájenou cibuli osmažíme na troše oleje, potom přidáme mleté maso, pokrájené žampiony a orestujeme. Po orestování osolíme, přidáme bazalku, trošku podlijeme a necháme dusit dokud se nevydusí veškerá voda. Krok 3: Přihodíme Hermelín nakrájený na kostičky, krátce promícháme a dokud není úplně rozpuštěný, směs rozdělíme na palačinky, které se přeloží napůl a ihned podáváme. Nejlépe se zeleninovou oblohou.

Zveřejněno 9. 1. 2013

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Palačinky plněné mletým masem a Hermelínem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Xp3l

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Palačinky plněné mletým masem a Hermelínem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Xp3l

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (47)

Vynikající. Jen to nejsou 4 porce - u nás nejméně 6. Opravdu hodně syté. Ale výborné. :yes:

No, výborný olivový olej (EVOO) naštěstí není můj problém http://www.olejicek.cz/ na fotkách můžete vidět jak se zpracovávají olivy:-)

Pepe:
Nebudu tu řešit kvalitu oleje v EU... asi máte lepší informace než já;-)
Na jihu mám rodinu... Mají vlastní olivy a oleje "k rozdávání", ale na smažení stejně kupují neolivový;-)

jarda Kadic:
Neviem, aké olivové "oleje" u Vás predávajú.
Môzem Vám len povedat, ze tie, ktoré majú napísané Made in Italy, alebo Prodotto in Italia, NIE SÚ z Talianska. Nechcem "znechucovat" národ, ale od nás denne odchádzajú v nádherných antikorových cisternách (takých velkých ako na benzín, ale omnoho krajsie...) desiatky kamiónov s olejom, ktorý sa potom plní v Taliansku a na etikete je napísané Made in Italy alebo Prodotto in Italia. Majú obsadený trh v USA uz od cias silnej talianskej emigrácie a olivový olej z krajín, ktoré sú producentmi miliónov hektolitrov na trh nepustia. Od zmeny rezimu v Ceskoslovensku samozrejme obsadili trh aj u Vás (sú neuveritelne dobre organizovaní a velmi sikovní vyjednávaci), hoci sem-tam sa nejaký liter objaví aj z inej krajiny. Moznoze si myslíte, ze chcem obvinovat Taliansko z nie celkom legálneho obchodu. Ani náhodou. Ked som sa to prvý raz dozvedel, nechcel som tomu verit. Ked to ale oficiálne oznámili a videá ukázali, ze je to pravda, tak som tomu zacal verit. Priamo v Taliansku mi niektorí obchodníci potvrdili, ze je to pravda.
Samozrejme, ze je jednoduchsie kúpit hotový produkt, nez ho doma vytvorit (zlá úroda, pocasie, napadnutie skodcami atd.) A ak je tento produkt za dobrú cenu, tak este viac. Cena najlacnejsieho olivového oleja (domácej produkcie) sa zacína priblizne od 3 EUR za liter. Ten lepsí (zatial nemám na mysli superkvalitný) asi 5 EUR za liter. A ak hovoríme o tých naozaj kvalitných, tak flasa 3 dcl (0,3 l) zacína od cca 18 EUR.
Hovoríte o drahých olejoch - neviem, co máte tým na mysli (cena).
Skutocne dobrý olej, ktorý sa pouzíva len na poliatie chleba (!) stojí okolo 50 EUR flasa 0,3 l.

casino: Já to typuji na Řecko, popř.Španělsko.Pepe,to by jste se divil,co se dá u nás koupit pod názvem “Olivový olej“ a to nemyslím žádné levné,i ty dražší stojí kolikrát za.....:no: No,ony vlastně levné u nás ani neexistují.

Že olivový olej nie je vhodný na smaženie, je mýtus. Vhodný je. Len treba poznať pravidlá vysmážania, ale tie v podstate platia aj pre ostatné oleje. ;-)
http://www.slunecnice-cb.cz/slunecnice-cb/7-O-LECI...

Pepe:
Prosím, kde žijete (v ktorej krajine žijete):-)

Iness:
Nesúhlasím s Vami.
My uz viac ako 30 rokov pouzívame výlucne olivový olej a to nielen preto, ze ho doporucujú lekári. Nepoznám nikoho a ani som v obchode nevidel, zeby niekto iný nez olivový kupoval. Ani neviem, aký iný sa vôbec predáva, pretoze v oddelení olejov je síce mnozstvo rôznych olivových olejov lísiacich sa kvalitou, kyslostou a samozrejme cenou, ale tam iný olej nie je.
Je celkom mozné, ze v poulicnom predaji rôznych fritovaných pokrmov pouzívajú iný. To jednoducho nie je mozné zistit. Kupujú olej v 25 litrových bandaskách a samozrejme im ho dovezú az do vývarovne a tak sa nedá vediet aký olej to je.
Mám dost pochybností o zariadeniach ako McDonald a pod., o ktorých mám tu najhorsiu mienku a kam som este nikdy nevstúpil a ani o tom neuvazujem. Pri tom mnozstve, ktoré tam denne mladí neinformovaní, reklamami ovplyvnení ludia konzumujú, sa domnievam, ze pouzívajú horsí olej nez ja do motora...

To je krása!

Veronika.Hrozna:Tak to mu závidím;-).

Iness: Někdy mám fakt pocit,že žlučník nemá. On dokáže ty škvarky jíst hned, až si spálí pusu.Já hezky čekám ,dokud nejsou studené.:-//

Veronika.Hrozna:Ty jsi fakt Hrozná:-!:-//:-D:-D:-D Manžel ať kontroluje opatrně, aby ho ,,nechytl'' žlučník;-).

Iness: A co mám,dělat ? Dopoledne jsem vyškvařila dvě kila slaniny na škvarky a sádlo a teď je manžel v kuchyni a "kontroluje kvalitu" a já si dala obyčejný chléb se sádlem a cibulkou! Ale aby si měla radost , víš ,jak to bylo "hnusné" ! :-D:-D:-p

Veronika.Hrozna:Hele, nedělej mi chutě jo?:-//:-D:-D

Veronika.Hrozna:Já s tebou naprosto souhlasím. Někteří lidi neví co je dobré;-). Já olivový olej používám jen na studenou kuchyni. Na smažení moc vhodný není...

Vlastimil:Kde to je "tady" a slanina ti voní:-?protože ,přesně tak voní čerstvě vyškvařené sádlo a škavrky :-p:-p:-p:-p:-p

Ano,já používám tuk ,tak jak je psáno v receptu! Neumím si například představit pečeného kance na olivovém oleji,nebo segedýn s olivovým olejem!
A chleba namazaný sádlem s cibulkou předsi nesmrdí,nebo jo ???? Vařit výhradně na olivovém oleji nechci- nechutná nám ! Na středoevropskou kuchyň je málo vhodný! Na jídla ze středomoří, naopak báječný! :-D

Vlastimil: Mně zapáchá olivový olej,a to tedy silně....navíc mění chuť jídla,je sice " zdravý ",ale zdravé jsou všchny tuky asi tak přibližně stejně

senky:Super, jsem ráda, že šmakovalo;-).

Rychlá, chutná a pochválená dnešní večeře:yes::yes::-K jen místo hermelínu cheddar cheese(hermelín jsem zapomněla koupilt:-8:-8)

Vlastimil:A olivový olej není rostlinný:-O? Na sádle vaří spousta kuchařek, proto jsem napsala rostlinný olej a zvolený druh je na každém z vás...

Vlastimil 10. 1. 2013 15:30
Iness:
My používáme jenom olivový olej tak na smažení palačinek jak na všecko.
Sádlo jsem v životě tady ještě neviděl a neumím si představit, jakou chuť má jídlo připravované na něm.
Silně zapáchá? Určitě.

To jsem přehlédla:-O:-O. Hmmmmm :-p:-p:yes::yes:. Já smažím i na Ceres softu, ale nejraději na oleji, přesně pro to, co píše Iness

Vlastimil:Protože smažené např. na sádle by změnili celkovou chuť pokrmu a byl by příliš těžký na trávení...Ale každý si může palačinky usmažit na čem chce, na co je zvyklý;-). Je to jen rada.

Vlastimil 10. 1. 2013 11:04
Dotaz:
Proč smažíme palačinky právě na rostlinném oleji?

krása, krása, náááádhera:yes::-D udělám díky:-p

Většinou nevím, co honem honem udělat k večeři, když se přijde večer domů z práce. No a tady je odpověď:-p Na fotografii to vypadá moc lákavě.:yes::yes:

já bych si pochutnala,máš to moc pěkné:yes::yes::-K

Jen polykám:yes::yes::-8 Teda dnes je to jedna dobrota za druhou:yes::-D

1974andrea:Děkuji Andri:-8.

Moc pěkné Inuš:-p:yes:

Tématické fráze:
palačinky s mletým masem, palačinky plněné mletým masem, plněné palačinky mletým masem, palačinky plněné masem, plnene palačinky, palačinka s mletým masem, slané palačinky s mletým masem, hermelín s masem, palačinky s masem, plněná palačinka mletým masem, palačinky plněný mletým masem, palačinka plněná mletým masem, rozpusteny hermelin, žlučník hermelín, plněná palačinka, palačinky plněné mletým masem top recepty, palacinka plnena masem, plněné palačinky s mletym masem, hermelín s mletým masem, palačinky plněné s mletým masem

Suroviny:
vejce, mléko, prášek do pečiva, mouka hladká, sůl, cibule, maso hovězí mleté, sýr hermelín, žampióny, sušená bazalka, sůl

Přidat fotografie receptu