Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nakládaný květák s mrkví (bez zavařování)

Kombinace květáku a mrkve je vskutku tradiční kombinací. Co však je na této nakládané zelenině netradiční, je nálev. Oproti klasickým převařeným nálevům použijeme pouze studený, který se používá zejména v arabské kuchyni.

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

aisha

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie549 kJ /
131 kcal
Bílkoviny2,63 g
Tuky1,00 g
Vláknina6,75 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 99 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy24,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Květák rozebereme na menší růžičky, mrkev očistíme a nakrájíme na větší kousky. Připravenou zeleninu řádně propláchneme vodou a necháme okapat. Krok 2: Přisypeme kurkumu, kari koření a rukama pořádně vetřeme do zeleniny. Krok 3: Syrovou zeleninu (i s kořením) naskládáme do připravené čisté sklenice, přidáme feferonku, kterou lehce nařízneme a zalijeme nálevem, který jsme získali smícháním všech surovin na nálev. Krok 4: Nálev do sklenice naléváme až po okraj, abychom vytěsnili co nejvíce vzduchu. Sklenice otřeme dočista, zašroubujeme uzávěrem, vložíme do lednice a necháme 5-7 dní uležet. Krok 5: Takto naložená zelenina vydrží v chladnu víc než 1 měsíc.

Zveřejněno 10. 1. 2013

Poznámka autorky aisha

Poměr octa, soli a cukru v nálevu je možné upravit podle chuti každého. Tento nálev se používá zpravidla v arabské kuchyni. Před použitím se nálev nijak tepelně neupravuje.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nakládaný květák s mrkví (bez zavařování)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gMvl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nakládaný květák s mrkví (bez zavařování)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gMvl

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

ježíš.. to je hezkéé.. ty barvičky:-*:yes::yes::yes: to si musím udělat;-):-):yes::yes:

m: Take bych pouzivala 8% , ale tady ho bohuzel nesezenu.

Pozor, ocet je 5%, proto ho má Aisha víc, náš běžně prodávaný je silný, 8%! Když se použije vinný ocet, umím si ten poměr představit.

Mám uloženo a těším se na realizaci!!!:-p

Zaujímavý spôsob nakladania. U nás nefrčí taká silná koncentrácia octového roztoku, ale je jasné, že ináč by sa to kazilo. Ale zas máš krásne chrumkavú zeleninu!

tak to vypadá skvěle, určitě vyzkouším! díky za recept :-p a posílám bod

Supééér, ukládám, paráda :yes::yes::yes::yes:

Na tom bych si pochutnala:yes::yes:

IvanaLK: U nas se bez tepelne upravy naklada veskera zelenina..okurky, cervena repa, male lilky, papricky, dokonce i kedlubny..;-)

jirholu: :-K:-K

Parádní recept! To musím vyzkoušet, protože s manželem ustupujeme od vařené stravy a toto je velmi zajímavé :-) Díky za tip! :yes:

Zajímavé :-O:-p:yes:

AniCiz: Me takto nakladat zeleninu naucili az Arabove..je take krasne krupava a moc dobra..:-K

:yes:takto jsem nakládala papriky ,ještě teď jsou ve sklepě ,krásně křupavé..:-* jen tu kurkumu jsem nepřidávala.recept byl na Vařeše ..:-K:-K:-K

Tématické fráze:
nakládaný květák dobrý, sterilizace mrkve, mrkev zavarovani, sterilizace kvetaku, naložený květák, zavařování mrkev, nakládaný květák se zeleninou recept, jak nalozit kvetak, nakladanykvetak, nakládaný květák se zeleninou, jak zavarit kvetak, sterilizace květak, nakládný květák, zavařený květák s mrkví, nakladany kvwtak, jak upravit kvetak, mrkev-petržel -celer sterilizace, naložený květak bez sterilizace, květák naložený, květák sterilizace

Suroviny:
květák, mrkev, feferonka, kurkuma, koření kari, voda, ocet, sůl, cukr

Přidat fotografie receptu