Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bostonské fazole

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 316 kJ /
2 466 kcal
Bílkoviny129,40 g
Tuky91,25 g
Vláknina181,80 g
Cholesterol 115 mg
Sodík 3,26 g
Sůl7,86 g
Sacharidy190,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Fazole namočíme den předem a druhý den slijeme vodu. Krok 2: Zalijeme čerstvou vodou a na mírné teplotě uvaříme téměř doměkka (na skus). Krok 3: Při cezení si ponecháme asi 200 ml vývaru z fazolí. Krok 4: Bůček nakrájíme na kostičky a rozškvaříme ho, přidáme scezené fazole, hořčici, javorový sirup, dobře osolíme a důkladně promícháme. Krok 5: Zasypeme práškem do pečiva. Krok 6: Do zapékací misky vytřené máslem vložíme fazolovou směs, zalijeme vývarem z fazolí a pečeme přikryté v troubě rozehřáté na 200°C asi dvě hodiny.

Zveřejněno 12. 1. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bostonské fazole

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3Von

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bostonské fazole

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3Von

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Děláme často, ale používáme fazole z konzervy, pak trvá komplet příprava cca. 1,5 hodiny. Dáváme někdy kotlety, někdy uzené. S uzeným peču jen asi 1 hodinu a je to vynikající.

Tonja: já běžně používám "zkratku" tedy fazole z piksly a dát až nakonec.
Ale tady bych to nezkoušela.
Co nechutnalo?

Udělal jsem bostonské fazole přesně podle tohoto receptu, ale nepochutnali jsme si. A navíc příprava trvá příliš dlouho - den předem namočit, vaření fazolí hodně přes hodinu a pak dvě hodiny pečení.
Nešly by první 3 kroky zkrátit použitím předvařených fazolí z konzervy? Zkusili jste to někdo?

Je to moc dobré. 2 hodiny moc není, je to tak akorát.
Chuť je to moc zajímavá a pošmákli jsme si. Já jako tradičně vylepšoval dvojitou porcí uzeného a moc moc chutnalo. Pošmákli jsme si.

Fazole milujeme - ráda vyzkouším ;-)

Eliza: no tak dobře, tím spíš je vyzkouším! do novoroční dietky se luštěniny hodí :-8 díky.

Fazole máme moc rádi. Jen musím koupit ten javorový sirup;-):yes:

To bude u nás moc chutnat:yes::yes: hlavně manželovi:-D:-D;-)

Recept pro mého muže jak dělaný
proto ukládám:-):-)

Další parádní"pecka"do mé fazolové sbírky:-K:yes:Mňam:-p

Fakt ne;-), nepopletla...mám to ze dvou zdrojů (kuchyně USA a Speciality světových kuchyní), které jsem srovnávala, sloučila a upravila ještě podle kolegyně, která je jedla přímo v Bostonu. Všude je uvedeno tak dlouhé pečení - taky se mi to zdálo dlouho a zbytečné, říkala jsem si, že jsou dobré i bez toho zapečení. Ale jen do té doby, než jsem to vyzkoušela. Je to fakt podstatný rozdíl. Bála jsem se, že z toho bude rozvařený maglajz, ale ne - fazole zůstanou pevné a dobroučké.:-)

Krása nesmírná! :-p:yes:+

aisha: To je pravda, nedošlo mi to při nočním čtení ;-) 2 hodiny se mi také zdá moc. Co Elizo? Nepopletla jsi to opravdu?

zajmavá příprava fazolí už jsem dlouho neměli:yes::yes:

jarka skrobakova: Myslim, ze po prasku do peciva fazole lepe zvetsi svuj objem. U nas se k lusteninam pri namaceni a vareni vzdy pridava do vody trocha sody nebo prave prasek do peciva..:-K

Pekny a jednoduchy receptik..:yes:..opravdu peceme 2 hodiny? Take mi to prijde dlouho.

Tématické fráze:
úprava fazolí, bostonské pečené fazole, recepty na upravu fazoli, kuchyňská úprava fazolí, fazole úprava, fazole recept, fazole recepty, bolonske fazole, fazole soda, bostonské s fazolemi, recepty z fazolí, bostoske fazole, kuchynska uprava fazole, pečené bostonske fazole, úprava fazole, recepty fazole, kuchyňská úprava bílé fazolky, dna a fazole, úprava fazolí recept, fazole

Suroviny:
fazole červené, bůček uzený, hořčice dijonská, sirup javorový, sůl, prášek do pečiva, máslo

Přidat fotografie receptu