Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ptáček z krůtích prsou

Hodnocení receptu je 4,5 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Náročný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 25 min

25 min (25 min příprava)

Suroviny

Porce: 2 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 901 kJ /
1 171 kcal
Bílkoviny50,41 g
Tuky100,56 g
Vláknina6,62 g
Cholesterol 489 mg
Sodík 3,49 g
Sůl8,36 g
Sacharidy14,67 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Krůtí prsa naklepeme, osolíme opepříme, potřeme hořčicí. Na každý plátek položíme špalíček slaniny, špalíček kuřecí šunky, 1/4 okurky, 1/4 cibule a 1/4 vajíčka. Zbytek vajíčka přidáme po uvaření do omáčky. Krok 2: Ptáčky svineme, zajistíme párátky a zprudka opečeme ze všech stran na slanině a cibuli osmažené dorůžova. Opečené maso zalijeme asi 2 dcl vody a dusíme asi 20 minut. Krok 3: Hotové ptáčky vyjmeme a šťávu zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody. Nakonec přidáme nadrobno nakrájené vajíčko, které nám zbylo. Podáváme s rýží, bramborem nebo těstovinami.

Zveřejněno 13. 1. 2013

Poznámka autorky JanaDorazinova

Krůtí maso vařím poměrmě často a protože jsem zde nenašla podobné ptáčky, napadlo mne, že nebude vadit, když přidám receptík. Určitě to není nic zvláštního, ale řídím se podle toho, že se sama někdy divím, že mne jednoduché věci nenapadnou:-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ptáček z krůtích prsou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w7Mg

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ptáček z krůtích prsou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w7Mg

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (30)

Anna Kocikova::-D:-D;-)

Jana Remkova::-D:-DPobavilo mě tady to nářečí:-))Strýc z Prostřední Suché u Havířova,když šel pro maso tak bylo jeho rčení"Mařo,kde mám galaty a buty,bo idu do masařa pro brostek:-OMy jsme se se švígrou mohly umlátit smíchy:-D:-DI má babička používala slovo brostek(rýfek,neboli hov.přední s kostí).Když se podaří a mají v masně pěkný,široký kousek,tak po vykostění se i ty plátky na ptáčky povedou:-)A když ne,tak menší roštěnky určitě;-):-))

Jani,hezky jsi navařila:-p:yes:I ta šťávička vypadá mňamkovně:-K

povedené:yes::-D dělám také, protože ani já nemám problém se záměnou původního masa v recepturách;-)naposledy jsem je dělala z vykoštěných králičích hřbetů:-p

:yes::yes::-p:-K

Děkuju za vysvětlení;-):-):yes:

spagetka: je to to podplečí. Spagi, já nejsem "tu stela":-D, já jsem ostravačka, ale fakt to tak znám celý život pod tím názvem. Děkuji za ten odkaz;-)

Jana Remkova: Jani, jo, ono se to totiž používá i v Polsku a vy to tam máte přeci propojené. Čisté hrudí to není, je to přední s kostí, používá se nejčastějc na polévky, vývary i na omáčky.
Na obrázku je podplečí č. 2, ale ono záleží na tom, jak ti to řezník nabourá.
http://www.ssss.cz/files/ucebnice_3lete_obory/pv/m...

Jana Remkova: to nevadí,:-) já jen, že jsem to nikdy neslyšela, je mi jasný, že je to nářečí, tak by mě zajímalo, co že to vlastně je;-):-))

Tak, mělo by to být podplečí;-)

maris: Já se strašně stydím:-8, musím se zeptat syna, nebo zetě, asi ano, hrudí, ale na druhé straně, i hrudí se tady prodává, tak fakt nevím. Podívám se do knížky na zabíječku.
Spagi, myslíš?:-O Já nevím, i v Ostravě se to tak říkalo..Neznám jiný výraz:-8

maris: přední hovězí, pochází to z Ostravského nářečí ;-);-)

Jana Remkova: zabíjet Tě nebudu:-)), možná hrudí ?:-))

maris: hovězí na polévku. Uprostřed je hrubší kost, kolem dokola maso. Zabij mne, z které části býka to je, fakt teď nevím:-8, ale trochu bych to přirovnala k vepřové pleci;-)

Jana Remkova: co je to brostek ?:-O

majda 2: uděláš!! Já udělám ptáčky i z hovězího brostku, když budu muset!:-D:-D

:-p:-p:yes:

:-p:-):yes::yes:

Ptáčky jsou vždycky dobrota,aspoň pro mě:-p:yes:Zrovna jsem se chtěla tady podívat na nějaký recept,mám krutí spodní stehna,z nich ptáčky neudělám:-D:yes:

dzungila: já nemám skřipce, ale malé jehličky. Jako na ražničí, ale malinké, právě na ptáky!:-D

Jo, Jani, takhle to umím taky...;-) O těch skřipcích na závitky už delší dobu přemýšlím. Asi brzy zakoupím.;-)

dzungila: Já nikdy nic nemotám. Jednou jsem to zamotala, že můj 2 metrovy bratr stál a motal a motal vestoje a nitě nebyl konec!:-D Pak jsem si koupila takové malé jehličky v Bille a od té doby jsou pro mne nepostradatelné;-) Děkuji za hezké komentáře:-8

rebeka: taky tě miluji!:-D

Jani, ptáčky já můžu, přežiju i to plnění a motání, protože výsledek vždycky stojí za to!:-p Z krůtího by mi taky určitě chutnal a ode mě máš bodík.:yes:;-)

mně osobně to rozhodně nevadí, až na to, že bych tě nejraději přizabila:-// mám hlááád:-(:-D:-D:-D:-D
hezké, Jani.. recept i foto;-):-):-K:yes:

:yes::yes::yes:taky jsme dnes měli krůtí masíčko ;-):yes:

:-p:yes:

Já mám na to takovou chuť. Musím v týdnu uvařit.:-p:-p:-*

To je ptáček pan Ducháček:-!:-D:-D:-D. Pěkné Jani;-)+3:yes:.

Jo ptáčky jdou ze všeho a tohle bude taky dobré ;-):-p:yes::yes:

nofrona:;-) díky:-)

:yes::yes::-p
Povedené a to že moooc:-)

Tématické fráze:
ptáčky z krutího masa, kruti ptacky, recepty z krutích prsou, špaňelský ptáček z krůtího masa, ptáčci z krutího masa, španělské ptáčky z krůtího masa, krůtí prsa recept, krůtí ptáčci, brostek, ptáček z krutiho masa, krútí prsa, recept z krutich prsou, co z krutich prsou, hovězí rýfek, španělský ptáček z krůtího, hovězí brostek, co uvařit z krutích prsou, skřipec na španělské ptáčky, španělský ptáčky s krůtího masa video recepty, krůtí prsa recepty

Suroviny:
prsa krůtí, hořčice, slanina vcelku, cibule, okurky sterilované, šunka kuřecí, vejce, sůl, masox, mouka hladká

Přidat fotografie receptu