Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pěnové rohlíčky

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Svetlana Svetlana

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 701 kJ /
3 036 kcal
Bílkoviny54,81 g
Tuky131,32 g
Vláknina12,90 g
Cholesterol 3 mg
Sodík 397 mg
Sůl0,79 g
Sacharidy402,23 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bílky s cukrem ušlehat ve vodní lázni.
Pak přidat ořechy a vmíchat mouku. Krok 2: Zdobícím sáčkem se dělají na vymaštěný a vysypaný plech (nebo pečící papír) malé rohlíčky (cca 5-6cm). Krok 3: Upečeme na nižší teplotu do růžova. Krok 4: Na vychlazené nastříkáme karamelový krém.
No a na konec stříkám na ozdobu čokoládou. Krok 5: Krém:
vaříme 2,5 hodiny plechovku mléka.
Po uvaření a schládnutí vyšleháme s máslem

Zveřejněno 25. 11. 2008

Poznámka autorky Svetlana

Tyto rohlíčky, kdybych dělala z pětinásobné dávky, tak nepřežijí víc než dva dny. Proto je peču mezi posledními, aby alespoň na Štědrý den zbyl tělem chráněný vzorek... :-)))..recept píšu, pro inspiraci, fotky jsem schopna dodat tak tři dny před svátky...:-DD

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pěnové rohlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rk6L

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pěnové rohlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rk6L

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Ještě by mě zajímalo na kolik pečete (sušíte)?

Já také dělám takové rohlíčky,ale na ten spodek dávám krém alá pařížské rohlíčky a pak nahoru polevu. V podstatě jako pařížské rohlíčky,jen s tímto spodkem. Mňam mňam:-p

Zuzko, děkuji moc za hodnocení...tyto rohlíčky jsou opravdu vynikající...a na tvojí fotce je vidět, že je máš taky hezky křupavé a ne žvýkací...:yes::yes::yes:

také se přidávám se svou troškou do mlýna;-) výborné rohlíčky, které se rozplývaly na jazyku. skladovala jsem je v lednici a neustále chodila "ochutnávat". Jsou vážně vynikající a určitě jsem je nedělala naposledy:yes: Přidávám bod a fotečku a děkuji za recept:-K

Dobré, křehké. Ještě se rozmyslím jakým krémem plnit. Karamelový je výborný ale mám strach, aby to nebylo už moc sladké. Asi zvolím čokoládový. Bodík č.9:-p

+6. :yes::-p

Zbyly mi bílky od zmrzliny - tam jsem dávala 5 žloutků. ;-)

Zkusím.+bodík

Market, máš je moc hezké...víš, ono je asi fuk, jaký mají tvar, ale jak chutnají...obdivuji tě, že jsi schopna "toto" péct jen-tak...já akorát na Vánoce, někdy na Velikonoce a snad na nějaké narozky...:yes::yes::yes:

Market, máš je nádherné!!:yes:

Světlanko - nevím jestli ty moje "hroudorohlíky" se alespoň vzdáleně podobají těm tvým, ale jsou vynikající:-p:-*:yes:. To bílkové těsto je podobné jako já dávám na http://www.toprecepty.cz/recept/3234-myslivecke-kn.... Svařené salko mám stále v pohotovosti - někdo hodný a chytrý mi tady poradil, že když ho vařím, tak ať si ho uvařím najednou víc plechovek - pak jak když ho najdeš;-) +:yes:

Žížalko, taky mám problém s velikostí, chce to prostě už trošku zkušenost, aby byli stejné. Já mám recept od mojí 85-let babičky, která je dělá roky, tak jsou jeden jak druhý. A moje?:-8 No, jsou hlavně výýýborné. A nejsou žvýkací. Jsou vynikající, rozsýpací. Ale je fakt, že je dělám až naposled, aby nenavlhli. Stojí to za to vyzkoušet. Fakt.:yes:

Jednou jsem někde četla tip, jak mít takovéto cukroví stejně veliké (což je pro mě docela těžká věc:-//)Namočit formičku do mouky a obtisknout obrys na plech. Zkoušela jsem tuhle "fintu", když jsem pekla žloutkové věnečky a docela se dařilo. Mám dotaz: tyhle rohlíčky jsou po upečení a naplnění "žvejkací" nebo "rozsýpací"? Jednou jsem něco podobného dělala, ale jiné těsto a bylo to jako žvýkačka:-//

Tématické fráze:
pěnové cukroví, vynikající pařížské rohlíčky, pěnové cukroví recept, pěnové ořechové rohlíčky, karamelove rohlicky, penove pečivo, pěnové ořechové cukroví, pařížské rohlíčky z bílků, vynikající křehké rohlíčky, ořechove pěnove rohlíčky, rohlíčky s karamelovým krémem, ořechové pěnové cukroví, ořechové pěnové, rohlíčky s pařížským krémem, křehké pařižské rohlíčky, pařížské placicky video, vyborné mocca řezy, bílkové rohlíčky s pařížským krémem, penove orechove, penové tyčinky

Suroviny:
bílek, cukr krystal, ořechy, mouka hrubá, mléko kondenzované, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu