Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové srdce vynikající

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zuzlickova

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie287 kJ /
69 kcal
Bílkoviny1,96 g
Tuky0,34 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 11 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy12,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ze srdíček okrájíme tuk a blány, prošpikujeme co nejvíce slaninou, osolíme a opepříme. Krok 2: Zatímco necháme srdíčka chvilinku odpočinout v ledničce, nakrájíme si cibule na hrubo a na sádle podusíme. Krok 3: Jen co cibulka trošku změkne, přidáme srdíčka a zprudka opečeme po obou stranách. Krok 4: Zalijeme vodou nebo vývarem tak, aby byla skoro ponořená. Přikryjeme pokličkou a necháme asi hodinku dusit. Krok 5: Vzniklou štávu můžete zahustit jíškou nebo nechat jen tak jako sos. Krok 6: Podle potřeby osolíme a opepříme a podáváme např. se špenátem a br. knedlíkem ale je to výborné i s br. kaší.

Zveřejněno 19. 1. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové srdce vynikající

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/03g3

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové srdce vynikající

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/03g3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

dnes jsem vařila úplně poprvé srdíčko a skvělé,přítel jen mlaskal.:-):yes:

zuzlickova:Nám srdíčko chutná:-p:-p, pak tu mou fotku smázni a dej vlastní;-):-)

Děkuji za dodání fota, chystám se dělat o víkendu, tak dodám ještě další fotečky..Jsem ráda, že chutná!:-))

Takto připravené srdíčko máme rádi, přidala jsem sušené hříbky;-)
Bod jsem už dala, tak jen fotku:-)

zuzlickova:Bodík dávám nejen za dobré a chutné jídlo ze srdíčka,které máme moc rádi i my:-p+2:yes:ale také za velice hezky napsaný komentář;-):-D:yes:

Ano, máte pravdu, že většina lidí to nejí, ale ochutnal jste to někdy? Myslím dobře připravené? Je to moc dobré maso. Můj muž měl taky nejdříve řeči, že to jíst nebude ale od té doby, co ochutnal, tvrdí, že je to dobré a že by to ani nepoznal. Ono není umění uvařit jídlo za 500kč ze spousty surovin ale uvařit chutnou večeři za pár korun, to je pane umění!;-)

Petr:Já mám srdíčka moc ráda:-p:yes::yes:

Petr:Zbytečný komentář.A předsudky-nevědí,o co přicházejí,libové maso bezvadné konzistence.

Pro jsi myslíte, že je vynikajíci?
Možná pro Vás, většina lidí to přece nejí.

Tématické fráze:
vepřové srdce, vepřové srdce recept, veprove srdce recepty, recept na vepřové srdce, recept vepřové srdce, recepty vepřové srdce, vepřova srdce, jak připravit vepřové srdce, příprava vepřového srdce, recepty z veproveho srdce, jak uvařit vepřové srdce, vepřové srdce na slanině, recepty na vepřové srdce, recept na vepřová srdce, vepřové srdce cena, co uvarit ze srdce, vepř.srdce na slanině, jak uvařit srdce, vepřovesrdce, příprava vepřové srdce

Suroviny:
srdce vepřové, slanina, cibule, sůl, pepř, sádlo

Přidat fotografie receptu