Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík pečený na bůčku s bramboráčky

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

spagetka spagetka

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 805 kJ /
1 627 kcal
Bílkoviny72,50 g
Tuky148,50 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 230 mg
Sodík 295 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Králíka nebo porce z něj očistíme,a prosypeme poměrně hodně, ale zase to nepřesolit - česnekovou solí a pro zvýraznění chuti Piri Piri kořením (tím méně, je ostré). Krok 2: Bůček nakrájíme na silnější pláty nebo kostky. Krok 3: Do pekáče na dno vložíme nakrájený bůček, na něj okořeněného králíka a v otevřeném pekáči péci asi 25 min. na cca 200°C do zhnědnutí a vytvoření kůrky.(já použila dolní a horní ohřev bez horkovzduchu). Krok 4: Po vytvoření kůrčičky, maso vyndáme a přehodíme - t.zn.na dno králík druhou stranou a na něj bůček, pečeme při 180°C asi 20 minut. Krok 5: Po této době podlejeme horkou vodou - jen malinko,asi 1dcl, seškrábneme stěny s vypečenou šťávou a pekáč přikryjeme. Krok 6: Necháme při vypnuté troubě dojít cca 15 minut. Jako přílohu usmažíme z uvedených surovin klasické bramboráčky o průměru asi 10 cm. Jako oblohu lze výborně použít Moravanku nebo jiný podobný salát.

Zveřejněno 26. 11. 2008

Poznámka autorky spagetka

Bramboráčky děláme, jak jsme zvyklí, jen menší a ne tak kořeněné, aby nepřehlušili maso.Přílohy lze samozřejmě změnit, oblohu pak zvolíme dle chuti. Jiný tuk než ten z bůčku se nedává.

Tenhle recept vytvořil manžel, ale nerad se zviditelňuje, tak ho prý mám vydávat za svůj - takže aspoň takto to uvádím na pravou míru.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík pečený na bůčku s bramboráčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5j5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík pečený na bůčku s bramboráčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5j5

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Bude to dobrota :-p:yes:

Môžem potvrdiť, že Janka má pravdu, Béřovický králik je bomba :yes::yes::-D

Papriko, s těma bramborákama to musí být super, taky hned dávám za jedna, ale slyšela jsi někdy o Béřovickém králíkovi? Z mého pohledu je to ten nejlepší králík, jakého jsem kdy jedla:-p

Recept z králíka - to beru všemi 10. Peču ho vždycky stejně česnek/worchester a už mně to nebaví.:-// Zkusím toto od PANA ŠPAGETKY. Ď ;-)

Tématické fráze:
recepty pečený králík s bramborem, pečený králík, králik recepty, králík na bučku, králík bůček, kralik peceny, nejlepsi peceny kralik, králík a bůček, pečený králík recept, recept na králíka, raznici z kralika, bramboráčky, receptyzkralika, peceny bucek, králík recept, pečeny kralik na bucku, pečený králík recepty, pečený králík s bramborem, králik, recepty na králíka

Suroviny:
králík, bůček, sůl česneková, koření piri piri, brambory, mouka hladká, vejce, sůl, česnek, array

Přidat fotografie receptu