Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Obalovaný šmakoun s kmínovou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

DlabemeZdrave DlabemeZdrave

Snadný

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 512 kJ /
361 kcal
Bílkoviny37,50 g
Tuky17,66 g
Vláknina3,75 g
Cholesterol 285 mg
Sodík 561 mg
Sůl1,41 g
Sacharidy11,23 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce si rozšleháme, přidáme sůl a pepř. Krok 2: Obalíme šmakoun a poté dáme do strouhanky. Musíme trochu mačkat, aby se strouhanka přichytila. Krok 3: Poté dáme na pečicí papír a pečeme zhruba 15-20 min při 200°C (podle velikosti kousků). Krok 4: Mezitím si uvaříme brambory, rozšťoucháme s máslem a potom metličkou vyšleháme s horkým mlékem (pokud bychom přidali studené, kaše by se zdrcla). Krok 5: Do rendlíku si dáme 1 lžíci másla a necháme rozpustit, poté přidáme kmín (případně můžeme opatrně vyšlehat se zbylým vajíčkem z obalování, ale pozor, aby se nám neudělali hrudky a abychom vajíčko dostatečně dlouho tepelně zpracovali). Potom už stačí naservírovat a posypat řeřichou.

Zveřejněno 20. 1. 2013

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Obalovaný šmakoun s kmínovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mXQn

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Obalovaný šmakoun s kmínovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mXQn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
veprove maso s kminovou omackou, brambory s kmínovou omáčkou, co se zbylym vejcem po obalovani, maso s kminovou omackou, co se zbylym vajickem s obalovani, kuřecí maso s kmínovou omáčkou, obalovanej smakoun, jak udělat doma šmakoun

Suroviny:
šmakoun, vejce, strouhanka kukuřičná, kmín mletý, máslo, sůl, pepř, řeřicha, brambory, máslo, mléko

Přidat fotografie receptu