Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 509 kJ / 1 078 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 27,05 g |
Tuky | 23,76 g |
Vláknina | 24,40 g |
Cholesterol | 51 mg |
Sodík | 44 mg |
Sůl | 0,06 g |
Sacharidy | 177,93 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rýži si předem namočíme (já máčím minimálně 12 hodin, ale lepší je 24 hodin), poté rýži scedíme. Hříbky si namočíme do vody.
Krok 2: Na pánvi orestujeme šalotku a v hrnci cibuli. K šalotce přidáme vymačkané houby a restujeme dozlatova. Na cibuli krátce za stálého míchání zarestujeme rýži a poté zalijeme 0,5l vývaru. Podle kvality hrnce stačí rýži občas zamíchat (nebo míchat stále, pokud se nám rýže přichytává).
Krok 3: Mezitím si k houbám přilijeme 100 ml vývaru a přidáme lžíci másla (druhou lžíci másla přidáme k hotové rýži, aby mělo rizoto krémovější konzistenci). Necháme vývar trochu zredukovat, abychom získali tmavý houbový sosík, který hříbky krásně oglazuje. Potom už jen lehce osolíme a opepříme. Přidáme špetku kmínu a 1 lžičku petrželové natě.
Krok 4: Nezapomínáme si hlídat rýži a pokaždé když už se nám vývar skoro vyvaří, přilijeme další naběračku. Podle druhu rýže se liší doba vaření a množství vývaru, ale ten půllitr je základ. Používám kulatozrnnou rýži natural (přírodní nebroušená a neleštěná rýže). Pokud se předem nenamočí, u sporáku můžeme stát až 1hod. Namočená rýže je hotová za 25-30 minut.
Zveřejněno 20. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rizoto se sušenými hříbky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gXLj
Moje poznámka
Rizoto se sušenými hříbky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gXLj
Nejnovější recepty
Ovesná kaše s kávou, mandlemi a banánem
Přidáno před 18 hodinami
Krkonošské kyselo podle Romana Pauluse
Přidáno před 23 hodinami
Srdíčka pro maminku
Přidáno 26. 1. 2025 16:03
Valentýnské menu
Přidáno 26. 1. 2025 15:55
Tartaletky s jahodovou čokoládou
Přidáno 26. 1. 2025 15:44
Tousty ve tvaru srdce
Přidáno 26. 1. 2025 15:39
Přečtěte si
Nejnovější články
Už nikdy nekupujte bazalku: „Nekonečnou rostlinu“ si díky snadnému triku vypěstujete i doma na okenním parapetu
Škvarkové pagáče: Slané koláče připravované i o masopustu jsou vláčné, krásně křupou díky škvarkům a úžasně voní
Domácí tlačenku připravíte v tlačenkovém sáčku i v krabici od mléka: S cibulí, octem a chlebem je to lahůdka
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Staročeské vepřové kostky na zázvoru a cibuli
Josef14 před 2 hodinami
Výborné lasagne
Honzik z Budejovic před 6 hodinami
Vepřové výpečky II
stefi.f47 před 6 hodinami
Kuřecí prsa Kung pao s mandlemi
Coffee.j před 8 hodinami
Koňakové řezy
Simon1s před 8 hodinami
Párty válečky z mletého masa v listovém těstě
Sahula před 8 hodinami
Hraběnčiny francouzské brambory
AndreaAbb před 11 hodinami
České buchty
Theodora před 12 hodinami
Marinované kuřecí řízečky
Zezik před 12 hodinami
Tématické fráze:
rizoto se susenymi houbami,
rizoto se sušenými houby,
italské rizoto s hříbky,
pohankové rizoto se sušenými houbami,
recept na kremove rizoto se susenymi hribky,
rýže se sušenými hříbky,
rizoto s hribky,
rizoto z lanyze houbami,
rizoto se sušenými houbami fotky,
pohankové rizoto se sušenými houbami recept,
rizoto se susenymi na houbách,
rizoto se sušenými s houbami,
sušené rizoto s hříbkami,
rizeto se susenymi s houbami,
pohankove rizoto s hribky,
pohankove rizoto. s hribky,
rizoto s houbam,
lanýžové ryzoto,
rizoto s hříbky, schwarzwaldskou šunkou, hráškem,,
rýže s hříbky
Suroviny:
rýže kulatozrnná,
hříbky sušené,
vývar,
cibule,
cibule šalotka,
máslo,
sůl,
pepř,
kmín drcený,
nať petrželová
Komentáře (1)