Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Moravská kapsa

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 392 kJ /
1 289 kcal
Bílkoviny242,32 g
Tuky28,46 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 988 mg
Sodík 680 mg
Sůl1,42 g
Sacharidy14,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hovězí maso si nakrájíme na 6 silnějších plátků a do každého z nich uděláme opatrně nožem kapsu. Krok 2: Moravskou klobásku si nakrájíme na malé kostičky, stejně tak cibuli, feferonky a Lopenickou slaninu. Krok 3: Do pánve si dáme trošku vepřového sádla (asi tak lžičku) a dáme opékat slaninu, klobásku a ke konci opékání i cibuli a zcela na závěr i feferonky. Jakmile je vše k naší spokojenosti do zlatova opečené zalijeme směs syrovým vejcem a zamícháme, aby se nám vše krásně spojilo. Směs následně necháme vychladnout. Krok 4: Plátky masa před plněním osolíme a okmínujeme jak uvnitř vytvořené kapsy tak i na povrchu. Krok 5: Vychladlou směsí plníme připravené kapsy. Po naplnění spíchneme malou jehlicí a na asi lžíci rozpuštěného sádla zprudka opečeme ze všech stran. Kapsy po opečení vložíme do hrnce. Krok 6: Ve výpeku opečeme do hněda cibuli, lehce podlijeme poté vodou a nalijeme do hrnce na opečené kapsy. Dusíme do měkka dle stáří a kvality masa. Poté co jsou kapsy měkké, vyndáme je z hrnce – odstraníme jehlice a udržujeme teplé. Vzniklou šťávu zahustíme troškou hl. mouky, kterou si rozmícháme ve studené vodě a přidáme do šťávy. Poctivě promícháme a za pravidelného míchání necháme provařit cca 15 minut. Krok 7: Pro zjemnění můžeme ještě rozmixovat ponorným mixérem a přidat na konec již bez vaření oříšek másla. Podáváme s vařenou rýží a posypané kostičkami opečené domácí klobásky.

Zveřejněno 20. 1. 2013

Poznámka autora Colombo65

Zdroj: Jihomoravská kuchařka - cena 9,-Kčs - lehce upraveno dle vlastních potřeb, možností a chutí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Moravská kapsa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BENo

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Moravská kapsa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BENo

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Bomba recept,už jsem uložila,nejhorší je,že když si takový recept přečtu,tak moje chuťový buňky pracují a já vyžírám kde co najdu.

úžasné papání:yes::-D o nádherném fotu ani nemluvě;-)

Pěkný recept jako vždy:-p+:yes: Ohromná je Tvoje poznámka u zdroje 9,- Kč:-Dkdeže loňské sněhy jsou:-D:-D

já chci být kapsář.. čórku bych udělala a všechno to sež..:-8:-8 já vím, sám máš málo:-8:-D:-D:-D:-D;-)
Otto, opět super:yes::yes::yes:

No jako vždy-paráda :-p:-p:-p:yes::-D

Krásné - jako obvykle:yes:

Perfektní:-):yes:.

Nádherná kapsa:yes::yes:

Krásna kapsa:-p

Tam,kde je krásné masíčko a chutná šťáva,tak to mě vždycky dostane:-p:yes:Ottí,máš to jako vždy:-K:-K

krásný recept, překrásné foto Otto:-K:-K :yes::yes::-p

Tématické fráze:
moravská kapsa, moravská vepřová kapsa, plněná hovězí kapsa, hovězí plněná kapsa, moravska vepřova směs, moravská kapsa recept, klobasky moravske krásno, hovězí kapsa plněná, domácí moravské klobásy recept, moravská kuřecí kapsa, hovezi kapsa, moravské recepty, moravske domácí klobásky recept, plnena hovezi s kapsami, moravská masová směs, moravska veprova kuřecí kapsa, syrová kapsa s vejci, plněná moravská kapsa, cigi more kapsa, hovězí maso lapsar

Suroviny:
maso hovězí, klobása moravská, slanina lopenická, vejce, cibule, feferonka, sádlo vepřové, kmín mletý, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu