Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Maftul - kruti krk s cizrnou

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

aisha

Náročný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 150 min

150 min (150 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 217 kJ /
4 593 kcal
Bílkoviny269,23 g
Tuky146,17 g
Vláknina138,17 g
Cholesterol 500 mg
Sodík 2,40 g
Sůl1,76 g
Sacharidy487,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cizrnu pres noc namocime do vody, ve ktere jsme rozmichali 1/2 lzicky sody. Krok 2: Vodu scedime, cizrnu proplachneme, zalijeme cistou vodou a varime do mekka, cca 1,5 - 2 hodiny. Krok 3: Do hrnce s vyssim okrajem vlozime oloupane cele cibule, kusy krutiho krku, kardamon, sul, zalijeme vodou cca 5 cm nad uroven masa (nedavejte prilis moc vody, aby vznikl silny vyvar) a privedeme k varu. Priklopime poklici, ztlumime na minimum a nechame cca 2,5 - 3 hodiny tahnout. Behem vareni sbirame vzniklou penu. Krok 4: Do hotoveho vyvaru prisypeme mekkou cizrnu, pridame mlete nove koreni, pepr a promichame. Krok 5: Nadrobno nakrajenou cibuli osmahneme dozlatova, prisypeme tarhonu a lehce orestujeme. Prilijeme vodu, osolime a uvarime dle navodu. Krok 6: Kruti maso podavame s tarhonou, cizrnou a cibuli, zalite vyvarem.

TIP: Jak upéct krůtu?

Zveřejněno 20. 1. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Maftul - kruti krk s cizrnou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YXWY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Maftul - kruti krk s cizrnou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YXWY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (14)

:-p:yes::-K

jaj: U nas se pouziva pouze palmove samneh, ovci vubec. Nejvice vsak olivovy olej. ;-):-K

Aisha, pouzivaju ghee, alebo Simneh z ovcieho masla prepusteneho..mugrabyje tomu vravia libanoncania najviac. Maftul palestincania..to je zvlastne, asi sa ti vasi citia viac libanoncanmi ;-)
Krom oprazenych malych cibuliek sa dava aj mrkev na kousky, libanoncania davaju aj por napriklad a korenie nove korenie, kurkuma, skorica..ja osobne davam este feferonku a paradajky na stvrtky..a maftul s celozrnej psenice ten tmavsi a je aj vonavejsi..ahooj :))

jaj: U izraelskych Arabu ma toho jidlo dva nazvy, bud Maftul nebo Mugrabiji. Tarhoni se tu rika kuskus kbir. Dokonce se nazvy lisi dle oblasti..;-) Cibule se u nas pouze vari jako soucast silneho vyvaru. Maslo izraelsti Arabove temer vubec nepouzivaji, pouze domaci olivovy olej...diky..:-K
Ja mam maslo moc rada, priste zkusim maso i cibuli orestovat. Jen dotaz, restuje se to syrove nebo az po uvareni?

Maftoul je to co je na obrazku v pozadi--ta priloha .Je to vlastne kuskus blizkeho vychodu.Najoblubenejsi je v Palestine a Jordansku tmavy z psenicnej muky celozrnej.V Libanone su gulicky biele a velke skoro ako hrach.
www.tasteofbeirut.com/2011/11/maftoul/

Matfunyje sa to nazyva a cibulky male cele sa opekaju na troske masla/ghee, pak maso..
..ale aj tak to mas :yes:

Měla jsem masíčko v pátek, jen tak s křenem a hořčicí, mám ho moc ráda jen tak:-K:-K más to pěkné:-K

Holky...:-K:-K:-K..

Jana Remkova: Jani, jsi muj clovek, jen tak s horcici..;-):-p

Pěkné masíčko:-p. Cizrnu mám ráda, takže:yes::-).

:-p:-p:yes:

:-O až se tají dech nad tou krásou:-O:-K:-K:-*:yes::yes:

:-p:yes::yes:

super receptík a foto :yes::yes::-p:-K

:yes::yes: krásná fotka a krk z krůty je perfektní i jen tak, jen s hořčicí.:-p

Já miluju krk opečený a pak různě upravený, já myslím, že s tímhle receptem to bude bezva ;-);-):-p:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
krůtí maso s cizrnou, mail jaj.co loc:cz, kruti krk recept, krůtí krky recepty, recept file po jordánsku, krůtí krk, maso s cizrnou, kruti krk recepty.cz, ovce krk recept, kardamon s cizrnou, maftoul, recept cizrna kruti, mail jaj co loc:cz, kruti krk recepty, recepty na krůtí krky, maso na cibuli a cizrna

Suroviny:
krky krůtí, cizrna, soda jedlá, cibule, kardamom, koření nové koření mleté, sůl, pepř, těstoviny tarhoňa, cibule, olej olivový, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu