Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marocký kebab

Součástí dobrého grilování jsou také méně známe pochoutky. Kebab z mletého jehněčího masa, příjemně pikantní a zajímavě okořeněný, si zajisté získá pozornost všech vašich strávníků.

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ivana41

Snadný

Doba přípravy 37 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 12 min bez doby odležení

37 min (25 min příprava + 12 min tepelná úprava, bez doby odležení)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 254 kJ /
778 kcal
Bílkoviny102,15 g
Tuky33,87 g
Vláknina7,43 g
Cholesterol 610 mg
Sodík 451 mg
Sůl1,04 g
Sacharidy13,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso, cibuli, bylinky, koření, vejce vše dobře promíchejte, pak přidejte ostatní a vše promíchejte dobře rukama. Krok 2: Směs vytvarujte do tvaru silných doutníků a dejte je na talíř (pokud nemáte špejle, můžete jen udělat placičky a grilovat stejně jako kebaby, na špejli se ale maso lépe griluje). Zakryjte je fólií a zhruba 1 hodinu je chlaďte. Krok 3: Asi 12 dřevěných špejlí nechte 30 minut nasáknout vodou. Každý doutník napíchněte na špejli a maso ještě upravte, aby zachovalo tvar. Krok 4: Kebaby grilujte 5-6 minut, pak je obraťte a opékejte stejnou dobu po druhé straně, aby byly stejnoměrně hnědé. Podávejte je ozdobené zeleninou podle chuti.

Zveřejněno 20. 1. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marocký kebab

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/03YN

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marocký kebab

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/03YN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (5)

Ivano, proč používáš u tohoto receptu název "marocký kebab"? V Maroku se totiž název kebab nepoužívá. Snad ho někde použili kvůli evropským turistům, ale Maročané tento pojem neužívají. Kebab se používá ve Východním Středomoří, na Blízkém Východě a ve Střední Asii, ne v oblasti Maghrebu (Maroko, Tunisko, Alžírsko).
Myslím, že i použití kmínu je zavádějící. Ani v Maroku ani u Maročanů v Evropě (a pár jich znám a výborně vaří) jsem se s používáním kmínu nikdy nesetkal. Pro marockou kuchyni je typickým kořením římský kmín, ale to je koření zcela jiné chuti i vůně. S naším kmínem se nedá zaměňovat.
Tvoje jídlo je jistě velmi chutné, podle mého to však není kebab a už vůbec ne marocký.

Moc dobré, dnes jsem dělala. Zejména ta skořice je vynikající! Bod jasný:-)

Super recept nezbylo málem sežrali i ten rošt na krbu.:-D bodík je jasnej.

hmmm:yes::yes::yes:

Ivanko, kebab byl chutný, Maročani jsou šikovní;-) Při strouhání cibule jsem brečela jako želva a papriku jsem použila sladkou-my chilli neradi, jinak je to dělané, jak to máš v receptu dávám ti 1.boda:yes:

Tématické fráze:
kebab recept, marocké placky, kebab nova paka, placky na kebab, kebab, kebab placky, placka na kebab, kebab v placce, marocké recepty, jehněčí kebab recept, kebab placka, jak grilovat kebab, placky ke kebabu, kebab z mletého masa recept, rychly recept na kebab, marocke placky recept, hovězí kebab, marocký jehněčí mleté maso, mletý kebab, placky na kebab recept

Suroviny:
maso jehněčí, cibule, petržel, kmín mletý, chilli, skořice mletá, zázvor mletý, vejce, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu