Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tarhoňa s kuřecím masem "ostrá jako břitva"

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

nofrona

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 941 kJ /
703 kcal
Bílkoviny121,00 g
Tuky20,15 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 289 mg
Sodík 487 mg
Sůl1,15 g
Sacharidy4,88 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí maso nakrájíme na kostky osolíme, opepříme a přidáme živáňské koření, zamícháme. Necháme aspoň hodinku v chladu odležet. Cibulky si očistíme a nakrájíme na kostičky. Krok 2: Na sádle (oleji) orestujeme cibulku, přidáme maso, necháme zatáhnout, přidáme hříbky, podlijeme a 15 minut dusíme pod poklicí. Pak odděláme poklici a tekutinu zredukujeme. Krok 3: Tarhoňu můžeme na sucho opražit do světle hněda, pozor na připálení a přisypeme k masu, zalijeme vodou, přidáme chilli omáčku. Krok 4: Za občasného míchání dusíme pod poklicí 20 minut na mírném ohni. Pokud je třeba přilijeme vodu, dosolíme.

Zveřejněno 21. 1. 2013

Poznámka autorky nofrona

Já tarhoňu nepražila, nebyl čas ;-) a šlo to i bez toho.

Kdo nemá rád ostré, vynechá chilli omáčku a živáňské koření nahradí třeba kořením na kuře.

Hříbky nejdou vidět, ale jsou tam. vrr

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tarhoňa s kuřecím masem "ostrá jako břitva"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mXO3

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tarhoňa s kuřecím masem "ostrá jako břitva"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mXO3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (33)

Valérie Tóthová 26. 1. 2013 22:55
:-))zajtra uvarím, už sa teším:-)

Teda Markétko,toto vypadá opravdu velice dobře:-p:yes::-K

nofrona: no, hezká nic moc, ale fakt chutnalo;-)

Jana Remkova:Jé jani, díky moc, jsem ráda že chutnalo:-)
Hezká fotka, díky za ni:-)

Market, úžasný oběd!! Fakt skvěléééé!:-p Přidávám foto, plus jsem ti za tarhoňu dala hned;-)

Fajn receptík, já polovimu tarhoni osmažím a druhou nechám bílou, je pak hezky barevná:-8

Markét, tarhoňu mám taky moc ráda, takto bude bezva:yes:

spagetka:
rebeka:

Já se spletla:-O komičky dvě:-D:-D
Já dnes bít;-):-D:-D:-D

rebeka:koukej reagovat k receptu a néé držet lebku v hrsti a dít: Být, či nebýt :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-K:-K:-K:-K

nofrona::-O:-O já a komik:-O:-?:-?:-? jakože jsem k smíchu:-?:-( já? vážná jak Hamlet;-(:-?:-8:-D:-D:-D:-D:-D

rebeka:komiku díky;-)

moc hezký recept, Nofříku.. tarhoňa je super:-!:yes::yes: tvoje recepty taktéž;-) a foto máš překrásné a fotopostup takový, že se do toho mohu pustit i já:-8:-D:-D:yes::yes:

Chválím, moc povedený recept. Až to budu dělat, zkusím přidat ještě drůbeží játra. I foto se mi líbí:yes:

nofrona:moc hezký recept, tarhoňa je výborná, taky se přikláním k tomu, že když je čas je lépe ji trochu osmažit, ale v tvém podání vypadá super:yes:

chocolate::yes::yes::yes:;-)

chocolate:Děkuji za podporu, zdroje uvádím, pokud jsou a nemám potřebu někoho kopírovat

xjurny:Soulasim, navic se domnivam, ze kombinace maso-houby-tarhona neni nic, co by nemohlo napadnout vice lidi, ne?

:yes::yes::-p

toprecepty.sk: Tak znova, já proti tomuto receptu nic nemám, fotky jsou i s postupem.

toprecepty.sk 21. 1. 2013 14:48

zizala:Jaký zdroj?? Na Top.sk nechodím.
tak nevím proč se do mě navážíš, když zdroj je tak ho uvádím;-)

xjurny::-) Já taky ne, určitě bude dobrý ;-) Jen by se měl uvádět zdroj, když ho známe :-/

zizala: Já proti tomuto receptu nic nemám, fotky jsou i s postupem.

magdalenka:Díky:-)

nofrona: Takže podobnost čistě náhodná? Jen je zajímavé, že s Ivinými recepty se Ti to stává nějak často ;-)
K tomu opékání tarhoni - rozhodně nevynechávat, má to své opodstatnění, pak teprve chutná správně.

netradičné...ale z dobrých surovín, ukladám si.:yes:

Jana Remkova::yes:

nofrona: Aha, takže lze nahradit něčím podobně ostrým. Super;-)

Jana Remkova:je to ostrá směs koření;-)

zizala:Tam nechodím;-)

Tématické fráze:
tarhona s kuřecím masem, tarhoňa s masem recepty, tarhoňa s masem, tarhoňa s masem recept, kuřecí maso s tarhoňa, tarhona se zeleninou a kuřecím masem, tarhoňa s kuřecím masem a zeleninou, kuřecí maso s tarhoňou, targona, tarhoňa recepty, tarhoňa s kurecim masem recepty, tarhana, tahoňa, tarhoňa s kuřecím, tarhoňa, tothona s kuřecím masem, recepty s tarhoňou, recepty tarhoňa s kuřecím masem, tarhoňa recept, tarhona skurecim masem

Suroviny:
maso kuřecí, těstoviny tarhoňa, voda, cibulka, houba hřib, sádlo, koření na živáň, omáčka chilli, pepř, sůl, voda

Přidat fotografie receptu