Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Karbanátky z chleba

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

diggisek diggisek

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: krajíce chleba si namočíme ve vodě a až změknou tak z nich vodu vymačkáme a nadrolíme. Krok 2: Přidáme jedno vejce a koření s jemně nakrájenou cibulí. Krok 3: Podle potřeby přidáme strouhanku a vytvoříme si směs, ze které budeme dělat placičky.

Placičky osmažíme v oleji a podáváme s bramborovou kaší.

Zveřejněno 22. 1. 2013

Poznámka autorky diggisek

* Jako přílohu můžeme zvolit vše co nám chutná.

* Do směsi můžeme také přidat na kostky nakrájenou slaninu, salám, párky, prostě vše co máme rádi.

* Výborný recept na zpracování starého (neplesnivého) tvrdého chleba.

* Pokud máte doma "masožravce" jako já, osmahněte v (nepřepáleném)oleji, ve kterém se předtím smažilo maso, chleba tu vůni krásně natáhne a našim domácím "masožravcům" nebude tak moc vadit absence masa.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karbanátky z chleba

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4K6J

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karbanátky z chleba

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4K6J

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

jarda Kadic:no ne jen na duchodce ale dokonce na nas preacujici coz je sila ale ja uz je delala pred 13.lety a sou dobre:-p

diggisek: chápu;-) Od jisté doby mám sice friťák, ale prázdný:-)

aaadobromila:
psala jsem nepřepálené oleji ... u nás se řízky nedělají, ale i tak vím, že po řízkách je vždy olej přepálený ...
Jana Remková: friťák zatím v naší kuchyni nenašel místo... takže jedině pánev, ale i tak jsem měla na mysli něco lehkého jen drobného na osmahnutí ...

Moc se mi to líbí. Nedělala bych to asi ve friťáku, kde už asi je použitý olej, ale myslím, že stejně, jako mé bramboráky ze suchého chleba to nebude mít chybu. ;-):yes: Friťák je ale na to, aby se používal a dodnes to nikomu nevadilo, že;-). Takže, olej z fritézy vždy a zásadně vylít hned po prvním použití!!:-D:-D:-D:-D:-D

Zírám..nikdy bych tedy nesmažila na již použitém oleji :-//, kde jsem třeba smažila řízky.... Ten u nás jde rovnou do sběrné nádoby a pak do sběru, kam má....

Tyhle karbanátky nás důchodce čekají brzo:-)):-)):-)):-)):-))

Tématické fráze:
karbanatky z chleba, karbenatky z chleba, karbanátek z chleba, chlebové karbanátky, karbanatky ze stareho chleba, karbanátky z tvrdého chleba, karbanatky s chleba, chleboráky, použití tvrdého chleba, karbenatky s chleba, recepty z chleba, recept na karbanatky z chleba, karbenátky z tvrdého chleba, karbanátky ze suchého chleba, zpracování suchého chleba, řízky z tvrdého chleba, chlebove karbanatky z trouby, karbenatky ze sucheho chleba, karbenátky ze suchého chleba recept, karbenarky z chleba

Suroviny:
chléb, vejce, strouhanka, cibule, česnek, bazalka čerstvá, majoránka, pepř, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu