Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Těsto na kmínový chléb z domácí pekárny

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Zdenka +++ Zdenka +++

Snadný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 180 min

180 min (180 min příprava)

Suroviny

Porce: hodně

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 151 kJ /
2 665 kcal
Bílkoviny81,00 g
Tuky15,00 g
Vláknina23,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 9,61 g
Sůl24,00 g
Sacharidy539,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V hrnku si svaříme vodu s kmínem a octem a necháme zchladnout. Krok 2: Do pekárny dáme svařené zchladlé suroviny, přidáme mouku, do jednoho rohu cukr a nahoru kvasnice. Zapneme program č. 7, příprava těsta, a čekáme až nakyne. Krok 3: Pak opatrně přeložíme na plech vyloženým pečícím papírem potřeným jemně olejem a posypaný moukou. Krok 4: Prvních asi 15 minut pečeme na 250°C, potom stáhneme na 50°C a pečeme cca 1 hodinu. Za dobu pečení asi 2x potřeme chléb osolenou vodou. Váha chleba po upečení je 1,6 kg.

Zveřejněno 24. 1. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Těsto na kmínový chléb z domácí pekárny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GK8K

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Těsto na kmínový chléb z domácí pekárny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GK8K

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Dobrý den dnes jsem udělala váš chleba a je vybornej odedneška chleba nekupuju a jen peču.Děkuji za recept.

Pavel: 70 dkg = 700 g :-) možná jsi se překoukl, a proto se ti to zdá málo ;-)

marecek:není tam chyba opravdu ho tak dělám a je super

Pavel:není to chyba dávám 70 dkg mouky

70dkg mouky není to málo? To je asi chyba

Už jsem pár chlebů upekla, ale tenhle je ne nej. :-))Tak všem dobrou chuť.

Dnes jsem ho upekla,přesně podle návodu,Je vynikající!

marecek:není tam chyba prvně se dá větší stupen to kvuli tomu aby se udělala kůrka a barva a pak se to dá na těch 50:-))

padesát stupnu,to je teplota na sprchování snad 150 není tam chyba?

:yes::yes::-))

Zdenka +++: určitě něco najdeš. Pokud vím, super buchty z pekárny má tejaja;-)

Jana Remkova:budu muset udělat další o víkendu ,ted tu koukám ještě na nějakou buchtu ale chtěla bych ji i péct v pekárně :-K

Zdenka +++: Díky!! Už to tisknu, už to tisknu....:-D:yes::-8

Jana Remkova:ano držel tvar bez ošatky tu já nemám , musíš ho opatrně z nádoby přendat na plech upravit jaký chceš tvar a dáš ho péct:-K:-K:-K:-K

drahulin:moc děkuji :-K:-K:-K

Tématické fráze:
chleb z domaci pekarny, chleba z domácí pekárny recepty, testo na chleba, domaci chleb z pekarny, domácí chleba do pekárny, chleba z domácí pekárny, recept na chleba v domácí pekárně, recepty na chleba z domácí pekárny, recept na chléb z domácí pekárny, chleba z pekárny, domácí chleba do pekárny recepty, těsto do domácí pekárny, těsto na chléb, recepty na chleb z domaci pekarny, chleb z domaci pekarny navody, recepty na domácí chléb z pekárny, recepty na domácí chléb z domácí pekárny, recept na chleba z pekárny, recept na chleba z domácí pekárny, domací chleba v pekárně

Suroviny:
mouka hladká, droždí sušené, cukr moučkový, voda, kmín drcený, sůl, ocet, voda, sůl

Přidat fotografie receptu