Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Telecí saltimbocca s rizotem a vinnou redukcí

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

evosheek evosheek

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 4 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 614 kJ /
3 015 kcal
Bílkoviny149,36 g
Tuky90,68 g
Vláknina8,76 g
Cholesterol 379 mg
Sodík 3,74 g
Sůl9,15 g
Sacharidy318,36 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Telecí saltimbocca: Z pečeně nakrájíme plátky, které rozklepeme, osolíme a opepříme, přidáme oregáno a plátek šunky. Zabalíme do malé rolky a spíchneme párátkem. Na oleji opečeme ze všech stran, nejdříve zprudka, potom necháme dojít na menším příkonu tepla. Krok 2: Vinná redukce: Všechny suroviny společně svaříme - zredukujeme v hrnci na čtvrtinu. Redukování je proces, kdy se tekutina zahustí vařením bez pokličky. Při podávání přelijeme maso vinnou redukcí. Krok 3: Rizoto: Jemně nakrájenou cibuli orestujeme na oleji, přidáme rýži, opražíme, zastříkneme vínem, přivedeme k varu a pak postupně, po malých dávkách, přidáváme víno a kuřecí vývar. Rýži za průběžného promíchání vaříme na mírném ohni, dokud není al dente (tzv. na skus), cca 15 minut (podle druhu rýže). Jakmile je rizoto hotové, ochutíme jej solí, pepřem a tymiánem, zjemníme máslem.

Zveřejněno 25. 1. 2013

Poznámka autora evosheek

Saltimbocca (také saltinbocca) (Italsky: skoky v ústech) je pokrm z telecího masa dochuceného parmskou šunkou a šalvějí. Populární je v jižním Švýcarsku, Itálii, Španělsku a Řecku. Bývá marinován ve víně, oleji nebo slané vodě v závislosti na regionu nebo vlastní chuti. Dle vlastní chuti je možné přidat kapary.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Telecí saltimbocca s rizotem a vinnou redukcí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r7Y2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Telecí saltimbocca s rizotem a vinnou redukcí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r7Y2

Marie

Komentáře (2)

Receptík mě zaujal a líbí se mi:-p+5:yes:

Trošku mi k pokrmu saltimbocca chybí šalvěj, která by mu měla dodat tu typickou chuť;-), ale jinak pěkné a ta redukce bude moc dobrá:yes:

Tématické fráze:
saltin boka, kuřecí saltimbocca, saltinbocca, saltinboka, redukce z červeného vína, saltimboka, kuřecí saltimbocca recept, co je kuřecí saltinbocca, co je kuřecí saltinbocca, telecí saltinbocca, kureci saltimboca, kuřecí saltinboka, recepty saltinboca, maso s redukcí, recept na redukci z červeneho vina, dušená telecí kýta ala saltimbocca, co to je saltinboca, co je redukce, co je kuřecí saltimbocca, recepty saltinboca

Suroviny:
pečeně telecí, šunka schwarzwaldská, koření oregáno, sůl, pepř čtyř barev, olej olivový, víno červené, ocet balsamiko, med, pepř čtyř barev, rýže, vývar kuřecí, víno bílé, cibule, olej olivový, máslo, tymián, sůl, pepř bílý

Přidat fotografie receptu