Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík v košilce

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Náročný

Doba přípravy 40 min Doba tepelné úpravy: 40 min

40 min (40 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 4-5

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 032 kJ /
725 kcal
Bílkoviny15,38 g
Tuky34,46 g
Vláknina34,05 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 63 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy84,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z uvedených surovin si umícháme marinádu a do ní dáme nejlépě přes noc mainovat maso, které jsme si mírně naklepali přes potravinářskou folii. Krok 2: Vepřovou blánu si rozpřostřeme na pracovní desku. Na ni rozložíme z marinády mírně okapané maso tak, aby se kraje trochu překrývaly. Lehce osolíme a poklademe plátky slaniny, ze které jsme si 3 kousky odložili stranou. Takto připravený plát opatrně zavineme společně s blánou do rolády. Krok 3: Na pánev do rozehřátého oleje dáme na tenké proužky nakrájenou zbylou slaninu a najemno nakrájenou cibuli a osmahneme do světlé barvy. Vložíme roládu a necháme ze všech stran zatáhnout. Krok 4: Roládu i se šťávou přemístíme do zapékací nádoby, pánev vypláchneme decinkou vřelé vody a vlijeme k roládě. Přidáme zbytek marinády, přiklopíme víkem, vložíme do předehřáté trouby a pečeme cca 40 minut. Krok 5: Během pečení roládu přeléváme výpekem, je-li třeba, podléváme po troškách vřelou vodou. 15 minut před dokončením odstraníme víko a maso dopečeme na zlatavou barvu. Po dopečení měkké maso vyjmeme a uchováme v teple. Krok 6: Vypečenou šťávu přelijeme do kastrůlku. Podle toho, kolik výsledné šťávy budeme potřebovat si rozmícháme solamyl v určitém množství rajčatové šťávy (50-100ml), přilijeme do kastrůlku a necháme 1-2 minuty provařit. Dle chuti dosolíme. Krok 7: Roládu nakrájíme na porce a podáváme s přílohou, kterou máme rádi. Hodí se i na večeři nakrájená na slabší plátky postudenu, se zeleninou a pečivem.

Zveřejněno 25. 1. 2013

Poznámka autorky Anna Kocikova

Pokud neseženeme vepřovou blánu, tak z každého kusu marinovaného masa uděláme jeden závitek, zajistime párátky, nebo nití a dále postupujeme stejně.

Komu nevadí masitá barevná paprika, může ji nakrájenou na tenké proužky rozložit na slaninu a poté zavinout. Já jsem na to úplně zapoměla. Na fotce se surovinama je plolovina červené.Ale to je spíše jen pro oko na řezu:-)

Postup na vykostění hřbetu a další chutné rcp na“králíčí“zavinovačky“ naleznete zde

http://www.toprecepty.cz/recept/31029-roladky-z-kr...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík v košilce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JXPg

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík v košilce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JXPg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (24)

Besinka35:Děkuji:-K

Pěkné.:yes:

Za moc milé komentíky i hodnocení všem děkuji:-*:-K:-K

Krása:yes::yes::yes:

Aničko, nějak mě ten tvůj úžasný recept na králíka:-p unikl. Jsem zděšená;-(, jaké se sem teď vkládají recepty, takže sem chodím o poznání méně:-(. Jinak receptík jsem uložila a posílám bodík:yes:

Aničko, máš to moc hezky připravené:-p:yes:

Moc pěkný košilatý králíček!!!:-p:yes:

Toto je recept:yes::yes: u jeho čtení se člověku masožravému sbíhají sliny a chutě volají aspoň po jednom plátečku:-));-):-K a k tomu ty naprosto živé fotky:yes::yes::-K

Aničko, pokochala jsem se pohledem na tu nádheru a mé chuťové buňky zpívají ódu na Aničku a jejího králíčka;-):-)):-p:yes:
A moc se mi líbí ty fotečky se šťouchanými brambory, nádhera:-O:yes:

Anna Kocikova::-D:-D já jsem si taky aspoň čuchla:-D:-D k tomu tvému:-p;-):-):yes:

Alexiss:Játra v bláně(košilce)také dělávám,je to opravdu dobrá bašta:-pJinak ji používám na různá mletá masa i na přípravu rolád z jiných druhů masa.Mám ji vždy do zásoby v mrazáku:-)
Bránici jsem v surovinách odstranila,ať se nikdo nemusí pod receptem pozastavovat;-)Byla sice uvedena v závorce,ale hlavně z toho důvodu,že když jsem před časem v masně chtěla vepřovou blánu,tak mi bylo od mladinké řeznice řečeno:"Myslíte bránici?"Ale to už jen tak bokem;-):-D:-DHlavně že tady víme o co jde+ foto suroviny.
Za zájem o rcp i komentář děkuji:-K:-K

tejejko-odřený z kůže už přišel z Číny:-D:-D
Růženko-tento byl krásně růžový:yes:Teda doufám,že to králík byl:-O:-D:-D
rebi-to víš,že mi to nevadí,alespoň to příště usnadní hledání:-)Já jsem věděla,že něco podobného tady je,ale nemohla jsem si uvědomit od koho;-)Tou marinádou byl mycák krásně"načuchnutý":yes:

Všem Vám moc děkuji za milé komentáře,které mě potěšily a i za hodnocení této chutné bašty:-K:-KJsem ráda,že se rcp líbí:-*

magdalenka : Hezký večer a díky za upozornění,nějak se s tím kdyžtak vyrovnám.Už mě to štve několik let a prostě jsem se neovládla.;-):-8:-8

Alexiss: To je zbytočné vysvetľovať...raz som sa o to pokúsila. Vyvolalo to veľmi negatívne ohlasy, vrátane "odborníkov" z gastronómie. Jednoducho ti neuveria.
Ale recept sa mi páči...

Anni, super:yes::yes::yes: dovolím si do podobných přidat i toho mého ušáka, i když je s jinou nápní:-8 ale ty máš tak suprový fotopostup;-):-):yes::yes:, jestli ti to bude kór moc vadit, tak to smaž;-)

Anička, keby si ho nebola zdrala z kože, nepotreboval by košieľku :-D:-D;-) Ale recept je krásny:yes:;-)

Krása nebeská, včetně mojí oblíbené tukové blány - já zejména používám u pečení sekané;-);-);-):-K

Vypadá fakt moc dobře,včetně popisu.Moje skorotchýně dělala v košilce játra,nemělo to chybu.:-p
Jen jedna poznámka- tato "košilka" nemá s bránicí nic společného,je to předstěra(omentum),tuková blána obalující vnitřnosti.Bránice(diaphragma) je svalovo-šlachovitá přepážka mezi břišní a hrudní dutinou.
Nezlobte se,nerada bych byla za šťouru,ale tento omyl je velice rozšířený,vyskytuje se i v časopisech,a tentokrát mi to už nedalo.:-8

Noooo konečně pořádný recept:yes::-D:-KAničko máš to krásné:yes::yes::yes:už to tu chybělo po těch paskvilech co tu lítaj:-D:-D:-Djenom,kde sehnat toho micáka....to je velký problém...ty modré kupované...néééé:-Ddávám bodíka a i toho králíčka bych si s chutí dala:-D:-D:-D:-p:yes::yes::yes:

Aničko, to je nádhera a ještě k tomu králíček, kterého milujeme, ale nemáme žádný zdroj:-( Jasnej 4.bod:yes:

Aničko moc pěkného micáka v košilce jsi vytvořila:yes::yes:

Aničko moc pěkné, králíky mám dostupné. Jsem ráda, že nejsem sama, kdo si sem dneska troufl s receptem:yes::-D:-D

ach, to je najednou krásy:-* bože,to je rozkoš vidět a číst pořádný recept:-* díky anýzku:-K:-K:-K
joo a máš to parádní a senzační foto:yes::yes::yes::yes:

Bože Aničko to je nádhera:yes::yes:
Konečně něco na co se dá dívat:yes::yes:
Dávám bod a hřeje ten recept:-K

Aničko máš to moc krásné, jak recept tak foto luxusní:-K:-K:-K:yes::yes::yes::yes::yes::-p já bych si pochutnala:yes:

Tématické fráze:
kralik recepty, pečená roláda z králíka, recepty z králíka, rolada z kralika, dort králík fotopostup, vykoštění králíka na roládu, recepty na králíka, králík recept, králík v kosilce, recept na králíka, recepty králík, vykoštění krajika na roládu, kralici jatra v branici, králík, králík roláda, co se zbytky pečeného králíka, králik v slaninove košilce, kraličí blány, užasný králík, králík brišní blány

Suroviny:
maso králičí, blána tuková vepřová, bok česnekový, cibule, olej, sůl, šťáva rajčatová, solamyl, šťáva rajčatová, olej, čubrica, česnek

Přidat fotografie receptu