Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zabalená sekaná z králíka

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hosta hosta

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 328 kJ /
1 273 kcal
Bílkoviny128,81 g
Tuky73,14 g
Vláknina11,94 g
Cholesterol 857 mg
Sodík 3,81 g
Sůl9,27 g
Sacharidy22,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Umleté maso z králíka i vepřové smícháte s houskou, namočenou v mléce, důkladně promícháte, přidáte vajíčko, utřený česnek, cibuli dozlata osmaženou, nakrájenou naťovou cibulku, sůl, koření. Krok 2: Zapékací misku vyložíte listy činského zelí tak, aby šly nohoře překrýt, naplníte směsí, listy přehnete přes maso a upečete, pokud možno se spodním ohřevem tak, aby listy zelí byly trochu opečené. Podáváme s bramborami, pečenými v papiňáku, viz odkaz.

Zveřejněno 27. 1. 2013

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zabalená sekaná z králíka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZXmw

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zabalená sekaná z králíka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZXmw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

magdalenka: za tu chvilku ne, jinak mám litinové nádobí. až zkusíš, dej vědět:-)):-));-)

hosta: tak ja to teda niekedy skúsim, ale ak sa mi zas nepodarí...:-D
a tebe na tom sporáku tie nekovové časti neohoria?:-O

magdalenka:jo, normálně naplno, až začne syčet a motat se ten píst nahoře, pak vypni elektriku - pokud se ti schlazuje moc pomalu tak na minutu odstav, ale pak zas dej třeba na malý stupen, aby jen tak popiskoval, tak pět minut a sundej, vyklop úchyty a nech pokličku propadnout - až se natolik zchladí sám

hosta: jasnačka, aj ja mám tú starú maďarskú KUKTU. A zúrivé syčanie to musí byť? Ja tomu starkému už moc neverím, nechávam si ho už asi len z nostalgie. Plus v ňom varím ako v normálnom, obyčajnom hrnci, keď je nás veľa.

spagetka: no holky, já mám starou Kuktu, vařím na sporáku kde se topí dřevem - prostě zasyčí - poodtáhnu, přistrčím. na elektrice myslím zasyčí, vypnu plotýnku, nechám dojít do otevření.

spagetka: a keď začne syčať, stlmím a ktovie na koľko ? - keď tam mám číslice 1-až 10, plus to nejakú dobu trvá, kým to schladne...pokusy z mojej strany boli. Starký papiňák ma naštval viackrát - po otvorení to nebolo uvarené. A čo ak vybuchne? Už som videla u sesternici guláš na plafóne...:-D na plyne som s ním kedysi varila rada a často.

magdalenka:Magdi, já mám jen elektriku a s papiňákem dělám, ale je fakt, že 30 let ho nemám, možná fakt je to stářím (néé tvým:-!:-!:-!:-D:-D:-D) ale papiňáku

hosta:ja som to vtedy, keď to Iva pridávala, skúšala...papiňák mám starý cca 30 ročný, už mu veľmu nedôverujem, možno je aj ucpaný ventil alebo niečo iné, je veľký, asi 8 litrový. Tak tú trochu zemiakov sa mi ani moc nechce v ňom ďalej skúšať. Plus mám novú eletr. varnú dosku, s ktoru sa mi zle takéto veci robia, na plyne som jednoducho stíšila plameň a okamžite to fachcčilo podľa mojich predstáv. Kombinácia papiňáku a elektriky mi nesedí. Je možné, že chyba je vo mne a papiňák je dobrý...:-D

maris:to je možný, mám spíš stále salátové a plátky tak jeden cm

hosta: jde to aby se nepovedly:-)), mně taky ne , měla jsem z toho kaši. Asi záleží hodně na bramborách:-)

magdalenka:ne, z toho vepřového se vypeklo trochu sádlo a stačilo to. Jak je možné, že se ti ty brambory nevedou? Možná je to papinákem, jestli máš nějaký nový sofistikovaný, tak asi nedojde k "syčení", normálka jen na dno rozpustíš trochu másla, proklepeš vložené plátky brambor a zavřeš, postavíš na sporák a necháš naplno - do syčení, pak se ztlumí na chvíli - posykávat - a vypne - zkus znovu, to nejde se nepovíst:-D:-D

Mne sa tie brambory ešte nevydarili, už ani neskúšam. Osud mi to jednoducho nedožičí.
Ale máte v rodine pekné nápady, to uznávam. Nádobu si, predpokladám, niečím vymazala a na povrch zelí si tiež niečo kvapla?

Na tom bych si pošmákla, ten hřib je dobrý:-)):yes:.

:yes::yes:

Tématické fráze:
domácí sekaná z králíka, recept na sekanou z kralika, starý králík, králičí sekaná, starý králík sekaná, sekana zkralika, mlety kralik, mleté maso z králíka, sekanou z králíka, sekanazkralika, sekaná s králikem, recept na nej sekanou z kralika, kraliči sekaná recept, nejlepší sekaná z králíka, co ze stareho kralika, recept na stareho kralika, maso ze starého králíka, sekaná králíčí, recept na sekanou s kralika, sekaná z kálíka

Suroviny:
maso mleté, maso vepřové mleté, houska, mléko, vejce, cibule, cibulka, česnek, sůl, pepř, podravka, zelí čínské, brambory, máslo, sůl, kmín celý

Přidat fotografie receptu