Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrníčkové knedlíky malinko jinak

Patříme mezi hospodyňky, které nejí a nerady vaří knedlíky? Jenže manžel a děti je milují a my ty klasické vlastně ani neumíme. V tom případě je tu osvědčená záchrana v podobě hrnečkových knedlíků. Nejdůležitější je správně hrneček vymazat a zbytek už je otázkou chvilky.

Hodnocení receptu je 5,0 (83×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 198 kJ /
1 481 kcal
Bílkoviny59,46 g
Tuky23,52 g
Vláknina11,80 g
Cholesterol 533 mg
Sodík 927 mg
Sůl2,18 g
Sacharidy252,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rohlíky nakrájíme na kostičky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Krok 2: Mléko, mouku, žloutky a rohlíky smícháme, posolíme a opatrně vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Krok 3: Změklým máslem nebo jiným tukem vymažeme hrníčky a vysypeme je hrubou moukou. Krok 4: Připravené hrníčky asi do tří čtvrtin naplníme těstem. Krok 5: Dáme vařit vodu do hrnce, do kterého se vejdou všechny 3 hrníčky. Vody tolik, aby dosahovala do poloviny (3/4) výšky hrníčků. Po dosažení varu do něj vložíme hrnky se směsí. Aby do nich voda nenastříkala, můžeme je překrýt kouskem fólie nebo alobalu. Krok 6: Přikryjeme poklicí, ale pod ni dáme utěrku nebo ubrousek, aby odpařená voda nekapala do hrníčků na těsto. Krok 7: Knedlíky vaříme 20-23 minut. Krok 8: Po uvaření je dlaní vyklepneme ven a krájíme nití.

TIP: Různé typy knedlíků

Zveřejněno 4. 12. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrníčkové knedlíky malinko jinak

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2lY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrníčkové knedlíky malinko jinak

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2lY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (149)

Nejlepší knedlíky!

Jsou vynikající, jiné už dělat nebudu, díky :-K

Výborné, povedly se napoprvé :)

Jiné houskové knedlíky už nedělám, vždycky se mi povedly!<3:yes:

Mi se bohužel nepovedli. Byla to takova hmota gumová a ne knedlík. Na druhý den. Jsem dělal jinak a vynikajicí. 1x hrnek mléko, 1x hrnek smichána mouka hladká a polohrubá, 2 vejce, kostičky houskové z obchodu od oka a půlka sáčku kypřicího prášku. Nedělal jsem sníh a dal rovnou celé vejce. zkus te. <3

Zatím jsem si tady po přestěhování nenašla obchod, kde by prodávali obstojné knedlíky. V supermarketech jsou většinou knedlíky vybělené, nevypadají nijak dobře (spíš jako postižené "albinismem";-)). Takže je dělám v dom. pekárně. No ono pro jednoho se s tím někdy ani nechce dělat. ;-) Tak jsem dnes zkusila tento váš receptík a hurá, chutnaly knedlíčky, chutnaly!:-D <3 Díky za receptík! :-K:yes:Bodík přidávám:yes:

MamlajdaD: Jééééé, to mne fakt moc těší!!!! :-D

Dnes jsem chystala tyto knedlíky ke svíčkové. Dělala jsem z dvojité dávky. Nepřečetla jsem si důkladně komentáře a vysypala jsem hrnky strouhankou namísto hrubou moukou. Z hrníčků ale naštěstí knedlíky vypadly úplně samy a syn, kterému je všechno fuk, byl knedlíky nadšen. Svíčková ještě zbyla a zítra budu dělat další várku knedlíků, protože dvě várky ve čtyřech lidech skoro padly:-O Zítra hrnky vysypu moukou :-). Díky za recept, úplně jsem na hrnkové knedlíky zapomněla. Do kynutých se mi zase pokaždé nechtělo, tak jsem někdy knedlík i kupovala. Toto je velmi příjemná "knedlíková" změna a daleko chutnější než kupovaný. :yes::yes::yes:

misula29: Už Jinak nevařím...a díky..:-K:-K:-K

Zobrazit 3 starší odpovědi

Děkuji, už je mi to jasné. ;-)

Jani, mnohokrát děkuji za Vaši odpověď, pomohla jste se mi vyhnout "katastrofě". ;-)
Ještě jedna otázka: Myslíte si, že většina hrníčkových receptů je právě pro hrnek 250 ml?

mzappi: netuším, ale je to jedno. Pokud použijeme hrnek 250 ml, tak toho bude trochu víc. Pokud 200 ml, bude toho méně. Totéž platí u různých moučníků. Použijeme malinký hrnek, tak budeme mít třeba malinkou bábovku a podobně. Hlavně vše musíme vždy měřit jen jedním hrnkem, ať už větším, nebo menším;-)

Dobrý den Jani,
jsem na těchto stránkách nováček a Vy jste moje první guru kuchařka, jelikož mne zaujal Váš recept na knedlíky, které se pokusím uvařit co nejdříve. Jen mi prosím prozraďte, jak velký hrnek (objem) mám použít k "vážení". Tuším, že je recept o poměru, ale přece jen není jedno, jestli je hrnek např.: 200 ml nebo 400 ml. Pak je těsto řidší či hustější (přidat vejce nabo mléko?). A protože nevím, jak má těsto vypadat, raději se napoprvé zeptám. Snad si mne všimnete... Zatím přeji pohodový den. Miroslava

mzappi: Je mi ctí :-). No, používám hrnek cca 2 dcl, musí být rovný, ne tvarovaný.;-). Těsto je zhruba na 3 hrnky a ty se plní do 3/4. Nemusíte se bát, že těsto bude husté, nebo řídké, je akorát, pokud dodržíte recept. Takže hrnek 2 dcl, když by byl 250, taky nevadí, ale toho těsta tam dát o malinko méně. Hlavně hrnky dobře vymazat, nejlépe sádlem, máslem, nebo Herou a vysypat polohrubou moukou. Po uvaření je vyndat a nechat chvíli postát jen tak na lince a pak dlaní "vybouchat" ven. Půjde to, nebojte se :-)
Na obrázku vidíte, že jeden hrnek jsem použila větší ;-)

Perfektní! Moc děkuji :-K

alihori: ;-)

Dnes jsem dělala a jsou výborné a neuvěřitelně jednoduché!!!SUPER,díky za recept...

caarrodejka: To mne moc těší :-)

právě je vařím tak jsem zvědavá na výsledek:-)

dasa64: děkuji :-)

Tak jsem dělala a musím pochválit,povedly se a jsou moc dobrý,díky za receptík,už je v oblíbených:-K

tejaja: To už opravdu vypadá jako schválnost, ale co s tím, netuším :-/

zizala: a opäť nechápe alebo to robí naschvál :-((

tejaja: Já mám dojem, že někdo nechápe správně to nahlášení komentáře nebo si hraje na klikanou.

tejaja: Teri, před minutou totéž :-//:-//

Prosím, môže mi vysvetliť ten, kto už 6x či 7x nahlásil komentár
Lenka (neregistrovaný/á)
vloženo: 28.03.2009 13:33:43
ako závadný, prečo to robí ? Čo je na ňom závadného? Je podľa vás vulgárny?

Robbi: Tak to si vůbec neumím představit, jak se to dělá v mikrotenu, ale asi ho pak rozstříhnout, ne? Z těch hrníčků je "vybouchávám" dlaní;-).

Uplně stejný recept mám od známých, ale vařím je v mikroteňáku. Teda ale největší pakárna je tu hmotu do pytlíků dostat. Dnes to vyzkouším uvařit v hrnečcích ke svíčkové. Jinak recept je to jednoduchý a knedlíky jsou suprový a hlavně bez droždí.:yes:

aleenap: děkuji moc a jsem moc ráda, že se povedly. není to nějak náročné, ani pro blby, jako jsem já!:-D:-D

Ahojky, vždy jsem se vaření knedlíků vyhýbala, ale po dnešní zkoušce těchto báječných knedlíků už určitě nebudu. Manžel si moc pochutnal a říkal, že už jiné nechce ;-) Máte u mě bodík :yes:

ryshla: I já je někdy kupuji, ale je to příjemná změna, tyhle hrnkové;-)

Vynikající knedlíky, dnes jsem dělala už poněkolikáté, akorát musím dělat z dvojité dávky, aby nám zbyly i na druhý den na oběd:-D:-D:-D. Nechápu, že někdo vůbec kupuje knedlíky:-)):-)):-))

Marsi Mesi: díky;-)

Tak jsem po dlouhé době opět vyzkoušela ze dvou dávek a fakt se zase povedly a byly výborné:-))je to vážně dobrý a rychlý recept, takže dávám bodíka.:yes:

Chilli papricka: No jasně!!:-)

Jana Remkova: moc děkuju. až vyzkouším, napíšu, jak to dopadlo. mám doma sportovce, takže knedlíky moc nevyhledává. ale ke gulášku, nebo svíčkový prostě musí být:-8

Tématické fráze:
hrníčkové knedlíky, hrníčkový knedlík, hrníčkové recepty, hrníčkové bramborové knedlíky, hrnkové knedlíky, hrnickove knedliky recept, hrníčkový bramborový knedlík, hrníčkové knedlíky v mikrovlnce, hrnickove knedle, hrníčková knedla, bramborove knedliky hrnickove, knedlíky hrníčkové, špecle recept, houskove knedliky hrnickove, hrníčková kuchařka bramborovy knedlik, hrničkovy knedlík bez drozdi, recept na hrnickove knedliky, knedlik hrničkový, hrníčkové knedlíky z mikrovlnky, hrnickovy knedlik v mikrovlnce

Suroviny:
mouka polohrubá, mléko, vejce, rohlík, sůl, tuk, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu