Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Karamelový dort

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Katarinka

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie21 044 kJ /
5 030 kcal
Bílkoviny115,81 g
Tuky201,02 g
Vláknina14,30 g
Cholesterol 2,26 g
Sodík 1,17 g
Sůl2,95 g
Sacharidy682,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cesto: 7 bielkov vyšľaháme do snehu s 7 PL cukru, pridáme žĺtka, preosiatu múku a kakao a kypriaci prášok. Zamiešame už iba ručne zľahka. Krok 2: Dáme piecť do formy priemer 24 cm asi 35 minút. Krok 3: Krém: 300 g cukru upálime na karamel, zalejeme 1/2 l mlieka, necháme rozvariť, kým sa všetok cukor roztopí. Krok 4: V druhom 1/2 l rozmiešame 1 zlatý klas a 5 PL polohrubej múky. Vlejeme do karamelového mlieka a uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť. Krok 5: Maslo aj kaša musí mať rovnakú teplotu (necháme to asi hodinu pri izbovej teplote). Maslo vymiešame na penu a postupne vmiešame vychladnutú kašu. Krok 6: Šľahačka: 8 PL cukru upálime na karamel, zalejeme šľahačkou, pomaly privedieme do varu, odstavíme. Necháme vychladnúť a vyšľaháme. Krok 7: 1 kopcovú PL stužovača rozmiešame s trochou vody s metličkou, keď začne hustnúť, vmiešame do šľahačky. Na upečený korpus vylejeme krém, na to šľahačku. Necháme v chladničke asi 4 h. Krok 8: Navrch môžme spraviť ešte karamelovú posýpku: Asi 5 PL dáme do hrnca s 1 PL masla a stále miešame, kým sa nám spraví taká mrvenička (ešte predtým, ako sa začne cukor topiť). Krok 9: Vysypeme na tanier a keď to vychladne, ozdobíme tortu.

Zveřejněno 5. 12. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karamelový dort

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2v8

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karamelový dort

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2v8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Alebo vanilkový puding;-)

V Čechách sa vyrába Krémový prášek, ktorým Zlatý klas možno nahradiť.;-)

Zlatý klas je něco jako pudingový prášek a dá se koupit jen na Slovensku.

Pomooooc!!! - co je to Zlaty klas?

Tématické fráze:
torty foto, torty, torty.sk, karamelová buchta, torty sk, svatebni tortu foto, dr edker, chlebova torta, torty recepty, torta, karamelový dort recept, karamelový dort, pečení dr. edker, mail dr.pl loc:cz, tortyrecepty, krém na tortu, recepty torty, torta recept, dort pavlova s karamelovým krémem, ukrajinsky torty

Suroviny:
vejce, cukr krystal, mouka polohrubá, prášek do pečiva, kakao, mléko, zlatý klas, mouka polohrubá, cukr krystal, máslo, šlehačka, cukr krystal, ztužovač želatinový

Přidat fotografie receptu