Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kokosový kmen

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

strakova

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie64 690 kJ /
15 462 kcal
Bílkoviny169,80 g
Tuky714,50 g
Vláknina127,40 g
Cholesterol 222 mg
Sodík 1,57 g
Sůl3,94 g
Sacharidy2 024,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do kotle s hákem (kuchyňský robot) dáme prosátý moučkový cukr, prosáté sušené mléko, cukr vanilin, škrobový sirup a strouhaný kokos. Krok 2: Vodu svaříme s cukrem krupicí na 109°C (voda s cukrem by měla vřít, ruční zkouška – pomocí vařečky si kápneme roztok na palec, přiložíme ukazováček a oddálením vzniká silnější nit nebo několik nitek) Krok 3: Rozvar pomalu zaléváme do kotle za stálého míchání. Krok 4: Na konec přidáme rumový výtažek (aroma) a na stole propracujeme.

Zveřejněno 28. 1. 2013

Poznámka autorky strakova

Podle druhu ovoce a zeleniny obarvíme potravinářským barvivem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kokosový kmen

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AOWP

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kokosový kmen

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AOWP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

tak holky je to v jednotce kg to je myslím dost jasné.
Kapička cukerného rozvaru Vás není schopna nijak popálit:-D ...je to dobrý způsob jak zjistit správnou teplotu, aby rozvar nebyl převařený a tím kokosový kmen nebyl moc tuhý.
Recept je zcela určitě z norem a myslím, že je to nejlepší recept co můžete sehnat.
A podle cukrářských norem je název Kokosový kmen správný.;-)

Nadja: Doufám, že ti autorka poděkuje za vynaloženou námahu :yes::yes::yes::yes:

Tak jsem to přepočetla:
Suroviny na.......1 kg
cukr moučka.......187 g
cukr vanilin......9 g
sušené mléko......74 g
kokos strouhaný...196 g
škrobový sirup....193 g
-----------------------------------
cukr krupice......154 g
voda..............58 g
rumové aroma......6 g
-----------------------------------
Když to píši, tak mi čísla pěkně zařezávají pod sebou, a tady ne - nevím proč. Tak si to upravte.

Podle toho škrobového sirupu a množství surovin v kilogramech (i postupu práce) si myslím, že je recept opsaný z nějakých cukrářských norem (jedny mám doma). Nemusí být špatný.

spagetka:to bude asi kmen 1:1 ,velikost pokaceneho stromu ne?:-))

srettka: Taky je to blb...písk ...ost, nebudu si přiškvařovat prsty né:-D:-D:-D
Dál prosím autorku, aby ty jednotky do receptu doplnila, tedy za každou jednotku napište kg.
Jinak pochybuju, že tento recept někdo zrealizuje, neb si musí nejprve ty kilogramové jednotky přepočítat na gramové nebo dekagramové a s tím se asi nikdo "patlat" nebude, zvlášť když tu máme velmi podobné kavalitní recepty v jednotkách vhodných pro domácí použití.:yes::yes:
Název mi přijde také zavádějící, nevím co toto má společného s kokosový kmenem:-O:-O
Tento recept mi připadá, že je prostě opsaný z nějakých předpisů pro cukrářskou výrobu v obchodě.:-S:-S
A tím druhem zeleniny a ovoce se rozumí co? čerstvé ovoce, či udělané z marcipánu či želé? není to jasné.:-//

tedy rozpusteny cukr bych si teda na prstik nekapla:-O

Nadja:asi podle toho, jake ovoce a zeleninu by z te hmoty vyrabela. tak jsem to aspon pochopila jja:-S

Tiež nechápem...a poprosila by som dopísať k číslam jednotky, čo to je : kg ? dag? g?

Nerozumím poznámce - co má společného kokosový kmen s ovocem a zeleninou. Kokosový kmen = kokosový suk (alespoň podle mne).
http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1513

Tématické fráze:
domaci kokosovy kmen, kokosový kmen, kokosový kmen recept, kokosovy suk recept, škrobový sirup, kokosový suk, kokosový sirup recept, cukrarske normy, recept na kokosový suk, jak vyrobit kokosový suk, kokosový kmen výroba, kokosový marcipán, recept na kokosový kmen, recepty podle toho co mám doma, kokosový kmen bez suseneho mleka, kokosovy kmen ze suseneho mleka, kokosový kmen domácí, cukrářská výroba kokosový kmen, vyrobit kokosový suk, cukrarsky sirup

Suroviny:
cukr krupice, cukr moučkový, cukr, sirup škrobový, mléko sušené, kokos strouhaný, rumové aroma, voda

Přidat fotografie receptu