Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Svatební vdolečky

Maličké, dozlatova vypečené svatební vdolečky z provalovaného těsta nádherně voní máslem, rumem a vanilkou. Vdolečky naplníme tvarohovou náplní, ozdobíme lžičkou povidel a máslovou drobenkou a po upečení ještě mírně pocukrujeme.

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mersy mersy

Náročný

Doba přípravy 200 min Doba přípravy: 180 min Doba tepelné úpravy: 20 min

200 min (180 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie28 996 kJ /
6 930 kcal
Bílkoviny145,51 g
Tuky403,33 g
Vláknina20,80 g
Cholesterol 2,19 g
Sodík 350 mg
Sůl0,77 g
Sacharidy669,17 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Den předem (nebo minimálně několik hodin předem) v misce namočíme rozinky do rumu a necháme je takto nasáknout. Krok 2: Připravíme kynuté těsto. Všechny sypké suroviny vložíme do mísy, přidáme olej, žloutky, lehce ohřátou smetanu a rozdrobené droždí. Důkladně prohněteme a necháme 20 minut kynout. Krok 3: Moučné máslo: Do mísy nahrubo nastrouháme tuhé máslo a promícháme ho s hladkou moukou. Na vále vyválíme těsto na plát, na něj rozložíme moučné máslo a těsto přes něj přeložíme. Krok 4: Necháme kynout, po půl hodině znova rozválíme, zabalíme a necháme kynout. Toto opakujeme třikrát po půl hodině. Krok 5: Smícháním všech surovin připravíme tvarohovou náplň. Krok 6: Vykynuté provalované těsto rozdělíme na čtyři díly, každý z nich rozválíme na plát. Krok 7: Z něj vykrajujeme stejně velká kolečka, do středu každého dáme trochu tvarohové náplně, zabalíme a klademe na plech vyložený pečicím papírem. Krok 8: Do středu každého vdolečku uděláme prstem důlek, do kterého dáme lžičkou povidla, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme drobenkou. Krok 9: Pečeme zvolna v předehřáté troubě na 180 °C dozlatova. Krok 10: Upečené vdolečky můžeme lehce zasněžit cukrem.

TIP: Tvarohová náplň do moučníků

Zveřejněno 29. 1. 2013

Poznámka autorky mersy

Vdolečky jsou jako každé převalované koláče trošku pracnější na přípravu, ale výsledek stojí za to. Je to recept z Vlčnova od mé tety, kde jsou vdolečky tradicí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Svatební vdolečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EQ10

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Svatební vdolečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EQ10

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

náhodou mi vyskočil recept - a mám dotaz. Kolik tedy potřebuju šlehačky? Jenom tu polovinu co zahřeju?

Vypadají skvěle:yes::yes::yes:, ale žádná povidla navrchu nevidím:-8

Tématické fráze:
svatební vdolečky, svatební vdolečky recept, vlčnovské vdolečky recept, vdolečky vlčnov, převalované vdolečky, vlcnovske vdolecky, recept na vlčnovske vdolečky, recepty na svatební vdolečky, moravské vdolečky, převalované koláče, recept na svatební vdolečky, převalované vdolečky upeču, vdolečky svatební, svadebni vdolecky, vlčnovske kolačky, tvarohové vdolečky, svatebni vdolky, svatebnívdolečky, recept na domácí vdolečky, vnorovske vdolecky

Suroviny:
mouka polohrubá, droždí, cukr, smetana ke šlehání, olej, žloutek, sůl, kůra citronová, rum, máslo, mouka hladká, mouka hrubá, cukr krystal, máslo, tvaroh, cukr moučkový, žloutek, cukr vanilkový, kůra citronová, rum, rozinky, povidla švestková, vejce

Přidat fotografie receptu