Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šťavnatá krkovička ve vinné marinádě

Hodnocení receptu je 4,7 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Iness Iness

Snadný

Suroviny

Porce: 4 osoby

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 195 kJ /
1 242 kcal
Bílkoviny2,14 g
Tuky88,41 g
Vláknina2,96 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,42 g
Sůl16,00 g
Sacharidy45,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso si naložte nejlépe den předem (minimálně na 4 hodiny). Všechny suroviny na marinádu smíchejte dohromady. Maso si lehce naklepejte a vložte do marinády. Krok 2: Druhý den maso i s marinádou na pánvi duste až měkka a podle potřeby podlévejte. Krok 3: Až je masíčko měkké, ochutnáme šťávu a popřípadě dochutíme solí.

Podáváme s bramborem nebo rýží.

Zveřejněno 29. 1. 2013

Poznámka autorky Iness

http://recepty-online3.webnode.cz/recepty/

Takto marinované maso můžeme dát i na gril, je vynikající !

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šťavnatá krkovička ve vinné marinádě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mX8r

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šťavnatá krkovička ve vinné marinádě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mX8r

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (32)

Iness: Každý si osolí, kolik má rád, to je jasné.;-)

1974andrea:Andry děkuji za rozumný komentář.
Proboha ženský, přece nevaříte první den, aby jste nedokázali odhadnout množství soli k poměru s množstvím masa a tekutin:-S. A navíc, když se maso marinuje.
Nějak nechápu tu dnešní diskuzi o soli. Pokud se vám to zdá moc, tak dejte jednu lžičku a potom dosolte. Ale předem vás ujišťuji, že tu druhou lžičku tam stejně dáte.

Já myslím, že na takové množství vína, oleje a cukru ty dvě lžičky opravdu nejsou moc

Jana Remkova:Krkovice to byla...z jedné strany kde jsem to zrovna nakrojila to bylo bohužel po vlasu. Byla špatně nakrájená už z řeznictví, to já bohužel neovlivním. Já solím také málo (kvůli dětem) a opravdu si dovoluji tvrdit, že to přesolené nebylo. Prakticky vychází 1/2 lžičky na jeden plátek masa + šťáva.

No, taky se mi ty 2 lžičky zdají hodně a to já prý solím dost. Nicméně, hezký recept, krásná fotka..Jen se zeptám..podle fotky vidím, že je to maso po vlasu?? Nebylo to tvrdé??:-O A je to opravdu krkovice?? Mi to příjde na kýtu..:-O

:-O:-))

Jana Pá:K Tvému komentáři se radši nebudu vyjadřovat, jelikož by tady vznikla dlouhosáhlá diskuze;-). Děkuji za pochopení.

Paní karla to napsala velice slušně, přidala svou zkušenost, tak nevím, proč je zde taková situace v komentářích:-O:no::no:
asi neumí vařit, že by:-? a paní autorka receptu umí:-?:-O,:-D

Frantiska:Potom tato paní karla co je už v důchodu neumí vařit. V každé kuchařce se píše množství na lžičky a lžíce a tím se samozřejmě rozumí zarovnané. Potom by toto množství nebylo přesné (vrchovatá lžička). Tahle informace je základem gastronomie.

Předpokládám, že se paní karla s malým ,,k'' jen nudí nebo z nějakého důvodu si chce do mě šťouchnout. Ale já jsem vůči takovým lidem imunní;-).
Komu se zdají dvě malé zarovnané čajové lžičky na toto množství moc, tak samozřejmě předpokládám, že má svobodnou vůli, dá soli méně a v poslední fázi případně dosolí. Tím je téma sůl pro mě uzavřené:-K.
Tak a teď předpokládám, že se ještě karlička vrátí a všem nám to ,,natře'', resp. mě:-D.

jeste je otazka, zda se pouzily zarovnane nebo na kopec :)

Jitkas:myslíme si svoje.

To me zase, 2 lzicky soli na 1 litr omacky + 4 kotlety, se zdaji malo. Co s tim udelame?

Iness: Máš tu svoje marinády? Ak tu nie sú, možno pred začiatkom grilsezóny by si ich mohla pozbierať a pridať - v jednom spolu. Ja nie som veľký odborník, vždy ich robím podľa nálady, olejové a citrón (alebo víno) a koreniny a mám zvlášť rada jogurtové s cesnakom a bylinkami. Zatiaľ mi to stravníci baštia bez reptania...:-D
A debata o solení mi príde absurdná...:-D každý solí predsa podľa seba, nie? Potrebuje pokusy?:-D

karla:Dobrý den, je to od Vás milé, že jste se ,,obětovala'' a recept vyzkoušela jen proto, aby jste se ujistila, že množství soli je přehnané;-). Přesto si stojím za uvedeným množstvím soli, že je akorát na uvedené množství masa + tekutiny. A zahušťovat moukou opravdu není třeba :-). Také přeji hezký den.

Tématické fráze:
vinná marináda, šťavnatá krkovička, vinná marináda na maso, olejová marináda, marináda s vínem na vepřové maso, marináda na krkovici, šťavnatá krkovice, šťavnatá marinovaná krkovice, marináda na maso s vínem, jak na marinované krkovici aby byla stavnata, stavnata krkovicka recept, vinna marináda na krkovičku na gril, krkovice naložená v marinádě až 3 dny, recept na vinnou marinadu, štavnatá krkovička na grilu, krkovička bobkový víno, vinné marinády na maso, marináda na maso bobkový list víno, recepty na štavnatou krkovičku, štavnatá krkovice recepty

Suroviny:
krkovice vepřová, víno bílé, olej, česnek, bobkový list, cukr, tymián, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu