Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené kančí maso

Hodnocení receptu je 4,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lucie2211

Snadný

Doba přípravy 105 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 90 min

105 min (15 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Zvěřina se pomalu stává vzácností v našem jídelníčku. Je to proto, že není moc dostupná a tak si odvykáme i její specifické chuti. Přitom je to maso velice zdravé, šťavnaté, výrazné chuti, obsahuje více tuku a je výživnější..

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 180 kJ /
1 716 kcal
Bílkoviny199,20 g
Tuky89,59 g
Vláknina15,54 g
Cholesterol 400 mg
Sodík 531 mg
Sůl1,30 g
Sacharidy25,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso omyjeme a nakrájíme na větší kostky. Do pečicí nádoby kápneme olivového oleje, osolíme, opepříme a přidáme rozdrcený česnek. Maso ve směsi oleje a česneku důkladně obalíme. Krok 2: Kančí maso pečeme asi 45 minut téměř do poloměkka. Jakmile se trochu zatáhne, podlijeme ho trochou horké vody. Krok 3: Poté zasypeme hnědé kostičky masa proužky různobarevné cibule. Přidáme pár snítek tymiánu nebo lehce zasypeme sušeným tymiánem. Krok 4: Pečeme, dokud maso není měkké a cibule se skoro nevypeče. Cibuli a tymián s masem v průběhu pečení promícháváme a dle potřeby podléváme.

TIP: Zvěřina - zpracování a oblíbené recepty

Zveřejněno 29. 1. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené kančí maso

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xjLq

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené kančí maso

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xjLq

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

vyborne !!!

Něco jsem přidal a je to vynikající :)

:yes::yes::yes:

Do výpeku jsem přidala kousek másla, které omáčku zjemnilo a zahustilo. Přidávám foto :yes::-K

Tématické fráze:
kančí pečeně, kančí maso recepty, kančí maso, recepty z kančího masa, pečeny kanec, kančí plecko pečené, recepty kančí maso, pečené kančí, kančí pečeně recept, pečený kanec recept, recepty na kančí maso, pečené kančí maso se zelím, pečený kanec recepty, recept na kanci maso, kančí pečeně recepty, kančí maso recept, pecena kanci plec, recept kančí pečeně, kančí pečeně se zelím, recepty kančí pečené

Suroviny:
plec kančí, cibule, česnek, olej olivový, sádlo, sůl, pepř mletý, tymián

Přidat fotografie receptu