Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nugátové rohlíčky

Křehké rohlíčky z těsta, ovoněného skořicí a pomerančovou kůrou, po upečení plníme lahodným krémem z másla a Nutelly. Rohlíčky na závěr zdobíme tmavou a bílou čokoládovou polevou.

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mersy mersy

Náročný

Doba přípravy 135 min Doba přípravy: 120 min Doba tepelné úpravy: 15 min

135 min (120 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 35 kusů

35kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie22 594 kJ /
5 400 kcal
Bílkoviny29,22 g
Tuky448,42 g
Vláknina6,63 g
Cholesterol 1,02 g
Sodík 68 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy308,53 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hladkou mouku, moučkový cukr a skořici prosejeme do mísy, přidáme pomerančovou kůru a společně promícháme. Krok 2: Směs vysypeme na pracovní plochu a přidáme na kostičky nakrájené studené máslo. Krok 3: Ručně vypracujeme hladké nelepivé těsto a necháme jej alespoň 2 hodiny odležet v lednici. Krok 4: Troubu rozehřejeme na 170-180 °C. Krok 5: Z těsta odebíráme kousky a plníme jimi formičky na rohlíčky. Krok 6: Naplněné formičky skládáme na plech a pečeme v předehřáté troubě dorůžova asi 8-10 minut. Krok 7: Upečené rohlíčky vyklopíme a necháme vychladnout. Krok 8: Změklé máslo vyšleháme do pěny a postupně do něj zašleháme Nutellu. Společně vyšleháme do nadýchaného krému. Krok 9: Do cukrářského sáčku vložíme řezanou špičku a sáček naplníme krémem. Krok 10: Rohlíčky otočíme svrchní stranou dolů a na plochou stranu naneseme krém. Krok 11: Takto připravené rohlíčky vložíme alespoň na 30 minut do mrazáku, aby lehce ztuhly. Krok 12: Zatuhlé rohlíčky namáčíme do čokoládové polevy a zdobíme bílou polevou. Krok 13: Uchováváme v chladu.

TIP: Jak na pařížské rohlíčky

Zveřejněno 29. 1. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nugátové rohlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AOKP

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nugátové rohlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AOKP

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Prosím jak nanášíte čokoládu?
:-K:-K:-K:-K

Marta Hriskova 29. 11. 2016 16:23
Ja robim Parižske rožky ale tieto určite vyskušam:yes:

Zdravím,
prosím o radu jak potahovat rohlíčky, aby byly tak pěkně hladké jak je máte Vy?? chci udělat poprvé....jinak jsou moc pěkné a určitě i dobré.
děkuji.

zdenka: Zdravím Zdeničko, jak je psáno v receptu, musí se před potahováním nechat dobře zmrazit!! aby tou teplou čokoládou nepovolili...:-) Přeji hodně zdaru..:-K:-K

ludmila Kia 17. 11. 2016 16:36
Su chutne robime ich viac druhou chutia hlavne vnucatkam,u nas je tradicia na vianoce nesmu chbať mnamky su <3<3 <3,:-K

ludmila Kia: Děkuji:-K jsem ráda že jsou oblíbeným cukrovím i u vás, u nás jsou hned pryč.....:-Kpřeji krásné svátky:-)

To vypadá moc dobře a určitě stoji za vyzkoušeni:-):yes:

Karla: určitě:-K

Tématické fráze:
nugátový krém do cukroví, nugátový krém, nugátový krém, recept na nugátové cukroví, nugátový krém recept, nugátové cukroví, rohlíčky do formiček, lískooříškový krém recept, nugatové pařížské rohlíčky, nugátové rohlíčky cukroví, spicky s nutelou, nugetovy krem, nugetove rohlicky, šmakoun lískooříškový krém, nutelové špičky, lískooříškovy krem, nugátový krém na cukroví, nugátové tyčky, nugátový krémdo cukrový, domácí lískooříškový krém

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, máslo, skořice, kůra pomerančová, nutella, máslo, poleva čokoládová, čokoláda bílá

Přidat fotografie receptu