Pstruh s citronovým pepřem, na másle - v pánvi
Pstruha nemusíte dlouho mučit přípravou. Skvělé a rychle připravené menu z jemného a lahodného masa vám neubere ani půl hodiny času a výsledek bude velmi chutný. Přílohu zvolte podle své chuti. K rybě se bude hodit bramborová i zeleninová.
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 062 kJ / 254 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,02 g |
Tuky | 24,46 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 8 mg |
Sodík | 6,40 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 8,42 g |
Postup přípravy
Krok 1: Opláchnuté pstruhy osušíme, okořeníme zevnitř i zvenku citronovou šťávou, citronovým pepřem a solí. Necháme alespoň půl hodiny v chladu odležet.
Krok 2: Ve velké pánvi necháme na rozehřátém oleji rozpustit máslo, plamen zesílíme a do horkého tuku poklademe pstruhy. 2 minuty prudce osmažíme, plamen ubereme a dále smažíme 5 minut.
Krok 3: Poté pstruhy otočíme, opět 2 minuty zprudka opečeme a dalších 5 minut smažíme na slabém plameni.
Krok 4: Podáváme s vařenými bramborami, přelité vypečenou šťávou.
Zveřejněno 31. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pstruh s citronovým pepřem, na másle - v pánvi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pVo2
Moje poznámka
Pstruh s citronovým pepřem, na másle - v pánvi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pVo2
Nejnovější recepty
Kohoutí prsa sous-vide se žampionovým ragú
Přidáno před 12 hodinami
Čokoládové muffiny s Nutellou
Přidáno před 12 hodinami
Snídaně, oběd i večeře na jednom talíři pro diabetiky
Přidáno před 14 hodinami
Smažené žampiony, volská oka a ledový salát s kapií
Přidáno před 14 hodinami
Holandský řízek podle ČSN
Přidáno před 15 hodinami
Jižanské kuřecí paličky v kukuřičných lupíncích
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Připravili jsme máslový ležák jako z Harryho Pottera: Horký cider se šlehačkou a karamelem chutná překvapivě skvěle
Kuře na paprice i pro začátečníky: Šťavnaté a křehké maso s chutí papriky dokonale ladí s omáčkou ze smetany, hotové je za chvíli
Retro okénko: Kostkový cukr i barevný cukr bridž byly kdysi hity. Půlkilová krabice vyšla na 8 Kčs a děti z ní tajně ujídaly
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kynuté Honzovy buchty s povidly
Neregistrovaný před 3 minutami
Extra rychlá borůvková bublanina
Neregistrovaný před 13 minutami
Holandský řízek podle ČSN
Neregistrovaný před 23 minutami
Paprikové klobásy podle Smolíčka (bez uzení)
Neregistrovaný před 48 minutami
Pečené placičky z květáku, šunky a sýru
Neregistrovaný před 1 hodinou
"Vylepšené" bramborové knedlíky
Neregistrovaný před 1 hodinou
Nadýchaný piškotový korpus
Neregistrovaný před 3 hodinami
Vepřové v bramborové omáčce
Neregistrovaný před 3 hodinami
Koláče po babičce
Neregistrovaný před 3 hodinami
Holandské řízky
Neregistrovaný před 4 hodinami
Tématické fráze:
smaženy pstruh na masle,
pstruh na masle,
příprava pstruha,
struh na másle,
recept na struha,
pstruzi na pánvi,
smažený pstruh recept,
pstruh recept,
pstruch na pánvi,
jak připravit pstruha,
pstruh na masle panev,
pstruh panev,
pstruh na masle na panvici,
pstruh na panvici,
pstruh na másle na panvicce,
recept na struhy,
pstrh,
brambory ke prstruhovi,
jak připravit struha,
pstruh na panev
Suroviny:
pstruh,
sůl,
pepř citronový,
šťáva citronová,
olej,
máslo
Komentáře (18)