Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelí z dýně

Klasické dušené hlávkové či kysané zelí nebo zelí z cukety a všichni známe, ale už jste ochutnali zelí z dýně? Určitě vyzkoušejte, je to opravdová dobrota, snadná a rychlá na přípravu. Perfektně se hodí k vařenému uzenému masu či vepřovým výpečkům.

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaB1

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 398 kJ /
1 051 kcal
Bílkoviny21,28 g
Tuky36,24 g
Vláknina49,80 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,24 g
Sůl8,00 g
Sacharidy140,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dýni omyjeme, rozkrájíme na díly a odstraníme semena. Krok 2: Nožem ještě jemně oškrábeme měkké části, okrájíme slupku a nastrouháme na slzičkovém struhadle. Krok 3: Na rozehřátém oleji osmažíme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli do lehkého zrůžovění. Krok 4: Přisypeme nastrouhanou dýni a chvíli ji opékáme, poté přiklopíme a dusíme ve vlastní šťávě 3 minuty. Krok 5: V nezbytném množství studené vody rozmícháme mouku a dýni zahustíme. Vaříme asi 20 minut. Krok 6: Dle chuti osolíme, osladíme a nakonec okyselíme octem.

Zveřejněno 31. 1. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelí z dýně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N1K6

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelí z dýně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N1K6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

spagetka: udrela si klinec (hřebík) po hlavičke.

jarda Kadic:jardo nééé, to byl jen můj postřeh, to fakt se člověk tu musí bát dát své pocity?

Soudce: Naprostý souhlas, Andrea dává máslo, Jana olej.Spagetko, mě se zdá, že už to přeháníš, Jana vaří dobře,její recepty nezaniknou, zatimco spousta jiných se tu mihne bez povšimnutí:-!:-!:-!

spagetka: Příprava není stejná, nesouhlasím s vámi. Pokud dýni podliji vodou, tak už to nebude zelí. Na zahuštění by jsem potřebovala více mouky.;-)

HankaR.:suché?:-O Vždyť k tomu má to zelí ne?
spagetka: je tady pouze jeden podobný recept a zase něco řešíte? A co tiramisu, které je tady 100x nebo různé moučníky tipu prosedlá buchta, která je tady milionkrát? Proč ty holky nenecháte na pokoji:-S.

Myslím, že opravdu nejde o nějaký nový recept, příprava je u všech prakticky stejná.

Já si nemůžu pomoci, ale musím se zeptat:-8 To do sebe "nasoukáte" takto suché knedlíky?

1974andrea: Já vím, ale vařím ho jinak.:-K

Jana Remkova:Jani, je výborné. Já už ho tu mám, dávám do podobných;-)

No, ještě jsem nedělala, prý je skvělé:-p

Tématické fráze:
zelí z dýně, zelí z dýně hokaido, recept na zelí z dýně, dýně jako zelí, zelí s dyne, dýně zelí, dyně na zelí, zelena dyne recepty, recepty dyne zelí, recepty z dyne zeli, recept zeli z dyne, zelí z dýně recept, sterilizovaná dýně, zeli dyne, dýně recepty zeli, dýně zelí recepty, zelí z dýní, dýně hokkaido zelí, zelí sdýně, buchta z dyně

Suroviny:
dýně hokkaido, olej slunečnicový, cibule, mouka hladká, sůl, ocet, cukr krupice

Přidat fotografie receptu