Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ježci - povidlové buchty

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

nofrona

Náročný

Suroviny pro 8

8

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 140 kJ /
2 184 kcal
Bílkoviny51,03 g
Tuky83,69 g
Vláknina12,75 g
Cholesterol 268 mg
Sodík 181 mg
Sůl0,36 g
Sacharidy300,43 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechno dáme do misky, mléko teplé a vymícháme těsto. Dáme na teplé místo a necháme pod utěrkou kynout. Krok 2: Vykynuté těsto dáme na pomoučený vál, propracujeme rukama. Rozdělíme na osm stejných dílků. Každý dílek prsty lehce roztáhneme, pomocí dvou lžiček dáme na každý kus povidla. Zabalíme jako buchty. Krok 3: Na každé buchtě rukama vytvarujeme čumáček, jako oči dáme rozinky. Krok 4: Nůžkama nastřiháme bodlinky a na plechu vyloženém pečícím papírem necháme cca 15 minut kynout. Krok 5: Před vložením do trouby potřeme olejem. Krok 6: Pečeme ve vyhřáté troubě na 175°C cca 20 minut. Upečené potřeme olejem a necháme vychladnout.

Zveřejněno 1. 2. 2013

Poznámka autorky nofrona

Zdroj: FB, paní pekla pirožky, ale syn chtěl buchty.

Rozinky moc nedrží, ale pokud těsto nastříhnete a rozinky zasunete, tak budou držet. Došlo mi to pozdě.

Těsto si zvolte jaké máte rádi, já použila olejové se kterým se mi dobře pracuje.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ježci - povidlové buchty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/17pR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ježci - povidlové buchty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/17pR

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

:yes:

A kde má jablíčko?;-):-D:-D

senky: díky:-K

rebeka: díky:-K a mě kolik toho utíká, už ať je po;-)

:-O ježečkové buchetky nebo buchetkoví ježečci:-?:-? oboje super:yes::yes:

"díky" soutěži mi málem tihle krásní ježurci unikli:-D;-)
Nofři, máš je přímo výstavní:-);-):yes::yes::-K

Pajaska:Díky:-), budu se těšit na fotku;-)

Ty se mi moooc líbí,to je super nápad.Dělávala jsem ježky z vizovického tímto stylem,když jsme jezdívali na školu v přírodě na Valachy.To budu muset vyzkoušet.:yes::yes::yes:

suslajda::-)díky

To jsou fešný ježourci:yes::yes::-phned bych si pro jednoho sahla;-)

jarka skrobakova:Díky:-)

Nofronko, no to je nádhera :-p:yes::yes:

Děkuji všem:-K

alenice: ne můj;-)
jitkas::-8:-), díky jsi milá

no páááni-tak to je bomba!! Buchty dělám dost často-tak bude změna! Jsou roztomiloučký :-))super nápad!:yes::yes::yes:

:yes: ti jsou krásní a s povidly určitě i moc dobří;-):-K

Jo a dodatek: Nejsou to zadne "buchty", je to umelecke dilo!!

Krasni jezourove !Kdyz k tomu pridam, ze bruch je plneny povidlim, tak urcite budou velice dobroucci!! Proste a jednoduse jako vzdy-krasa!!

Krásní "buchťáčci":-!:-)):yes:

Tématické fráze:
povidlova buchta, povidlové buchty, buchty s povidly, povidloví šneci, tvarohovo povidlová buchta, kynuti jezci, buchta s povidly, jezci kynutí, povidlove buchty recept, bramborová buchta s povidly, kynutá ježci, recept na buchta s povidly, recept na povidlové buchty, ježek z těsta, jezci z kynuteho testa, recept na buchtu jezek, buchta kokosove jezci, povidloví ježci, olejova buchta s povidly, ježek buchta

Suroviny:
mléko, olej, vejce, mouka polohrubá, cukr, sůl, kvasnice sušené, povidla švestková, olej, rozinky

Přidat fotografie receptu