Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pivní houstičky

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

miloslava

Středně náročný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 75 min

75 min (75 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 877 kJ /
3 317 kcal
Bílkoviny98,60 g
Tuky56,84 g
Vláknina30,72 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 29 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy587,36 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny dám do domácí pekárny, nastavím program kynutí (cca 1 a 15 minut). Při hnětení dolévám pivo dle tuhosti těsta. Krok 2: Potom vyklopím na vál a nakrájím kousky, které na plech upravím tak, jako na buchty. Krok 3: Posypu a dám péct na 180°C přibližně na půl hodiny.

Zveřejněno 2. 2. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pivní houstičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XVPm

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pivní houstičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XVPm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

hany:jedna sklenička 250 ml

neprihlaseny:obsah sklenička o obsahu 250 ml

Houstičky vypadají opravdu moc hezky:-K
Jen bych na tohle množství dala maximálně 30 g droždí (a ne 80 g) - těsto, zadělané a kynuté v pekárně potřebuje mnohem méně droždí než jiná těsta...z hromady droždí vás pak může pálit i žáha a taky to nadýmá.
A tekutinu (pivo) by bylo dobré odměřit a do receptu dopsat - ten, kdo někdy do pekárny za provozu dolíval tekutinu na zředění, ví o čem mluvím - rozstřikující se tekutina bude nejen v prostoru pekárny, ale větší množství bude vystřikovat až ven.

neprihlaseny 3. 2. 2013 17:05
Housticky jsou krasne, ale jaky obsah sklenicky mate na mysli? Jako celou lahev?kazda sklenicka je totiz objemove jina.Diky:-8

jsou opravdu skvělé a rodinka to ocení,u nás zmizí ještě teplé:-)

pekař kutil:tak přidej více soli,ale trochu cukru musí být,houstičky posyp před upečením hrubou solí

hany:jedna sklenka piva,pak se přidává dle tuhosti těsta:-)

pekař kutil: Jo, jo je to tak domácí chlebíky to je supééér, ale ty houstičky, rohlky a bagetky té chuti nemůžu docílit.

Zajímavý recept. Jaký obsah je těch skleniček piva?:-//

Jsou skvělé, dělala jsem je:-p

:-p:yes: vypadají krásně:-K

pekař kutil 2. 2. 2013 09:04
Dasty:I já mám takovou zkušenost,že rohlíky které doma peču z mouky hladké T650 jsou spíš jako buchty a při tom tam cukr nedávám,jen mouku,kousek sádla,sůl a mléko.Možná zkusím vodu a chlebovou mouku.Tak nevím:-((

Vypadají moc pěkně a hlavně rychle a jednoduše, zda i ta chuť bude rohlíková? To mě se nikdy nepodaří docílit chutě housky, vždy se to spíš jeví jako buchta, tak snad s tím pivečkem se to zadaří, právě jsem dopekla chlebík bez hnětení a zítra ráno na snídani upeču ty tvoje houstičky,:-p samozřejmě posílám bodík.

Tématické fráze:
pivní housky, domácí housky jako od pekaře, pivní buchta, pivní housky recept, recept na pivní housky, domácí pivní housky, pivni houska, pivní domácí housky, pivní housky v domácí pekárně, recept housky pivní, recept na housky od pekare, těsto zadělané pivem, pivni housky nebo rohliky, domácí housky posyp, domácí pivní houska, chleba mě nadýmá rohlík ne, bagetky zadělané pivem, recept na rohlíky zadělané pivem, pivní rohlky, recept na rohliky a housky

Suroviny:
mouka hladká, mouka polohrubá, droždí, cukr, olej, pivo světlé, sůl, mák, kmín celý, sůl hrubá, semínka sezamová

Přidat fotografie receptu