Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlé a jednoduché koblihy

Čerstvě usmažené koblížky provoní celý byt a vylákají z postele i největší spáče. S přípravou těsta vám může pomoci domácí pekárna a potom už stačí jen naplnit marmeládou a usmažit. Připravte si nadýchané bochánky podle osvědčeného receptu.

Hodnocení receptu je 4,7 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

miloslava

Středně náročný

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 120 min Doba tepelné úpravy: 10 min

130 min (120 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 081 kJ /
2 888 kcal
Bílkoviny76,02 g
Tuky83,60 g
Vláknina17,40 g
Cholesterol 863 mg
Sodík 547 mg
Sůl1,34 g
Sacharidy428,23 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Těsto můžeme připravit v domácí pekárně. Do nádoby domácí pekárny vlijeme vlažné mléko, rum, olej, přidáme žloutky. Následně přidáme mouku trochu promíchanou se solí, cukr a nahoru rozdrobíme čerstvé droždí. Krok 2: Zapneme program Těsto. Po ukončení programu vykynuté těsto vyjmeme na lehce pomoučený vál. Dále postupujeme dle videa nebo obrázků. Používáme vykrajovátko na koblihy, je to velmi rychlé a hlavně jednoduché - nepracné, viz obrázky. Krok 3: Nebo těsto zaděláme klasicky, s kváskem. Ve vlažném mléku rozmícháme droždí, trochu cukru a mouky z připraveného množství a necháme asi 20 minut vykynout kvásek. K hotovému přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme vykynout. Krok 4: Těsto vyválíme na plát. Na polovinu plátu těsta vyznačíme kolečka, doprostřed každého dáme trošku zavařeniny a druhou polovinu těsta přes něj přehneme. Pak vykrajujeme koblížky. Krok 5: Smažíme z obou stran ve fritovacím hrnci na 160 °C.

Jak dokonale usmažit koblihy

Zveřejněno 3. 2. 2013

Poznámka autora miloslava

Tyhle koblížky dělám přes 20 let. Vykrajovátko jsem kdysi objednala. Je to jednoduchá příprava. Koblížky se nemusí na okrajích přitlačovat prstem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlé a jednoduché koblihy

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VZr1

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlé a jednoduché koblihy

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VZr1

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

pohoda.b@post.cz: Kľudne si tento recept urobte. Použite uvedené suroviny a kysnuté cesto si zarobte, tak ako ste zvyknutá. Na vyprážanie sa u vás doma nejaký hrniec určite nájte. :-)

Nemám ani friťák(kvůli smradu jsem ho vyhodila) ani dom.pekárnu vše si dělám růčo takže pro mě nic.;-(

Děkuij za krásný recept a fotky. Hned jsem si koupila tvořítko, o kterém jsem nevěděla že existuje???? koblihy luxusní a přitom jednoduché a rychlé. Dělala jsem půl hladké bílé mouky a půl celozrnné mouky.???????? recept si ukládám.:yes:

Vyborne, nemaji chybu.

A na jak dlouho to mam nechat kynout?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-)

www.pitryskovi@seznam.czKoblížky jsem dělala, jsou rychlé a velmi dobré.

Perfektní recept
levné a chutné a po usmažení vzhled lepší než od leckterého pekaře!!!:yes:

:yes::-))eliza59:

Pajaja:ale píše - ve fritovacím hrnci. Stačí si vzít brýle.

Lenička: To by byly pořádné koule:-)):yes:

4 porce to znamená 4 koblihy ??

Koblížky jsem vždy dělala z receptu po babičce,vše ručně div mi ruce neupadly,je fakt že byly výborné.Teď jsem zkusila ty vaše z pekárny ,fakt je,že jsou taky výborné a ruce mi neupadly. díky:-K

babka1940@seznam.cz 25. 2. 2013 12:35
Právě na nich pracuje, čekám
vzácnou návštěvu, ale 30 let jsem je nedělala :-o)

miloslava: díky, budou na neděli

rihana:z polohrubé mouky jsou nadýchaněší

Toto vykrajovátko koblih nabízí firma Sonix za 98,- Kč.

postup je jasný i jak se smaží, nevidím v tom žádný problém. Určo vyzkouším.Akorát to vykrajovátko bude těžko k sehnání, ale já to vykrajuji skleničkou.

Tak polohrubou mouku nebo hladkou. Myslím, že v tom je nějaký rozdíl, ne. Kouzelný vykrajovátko, pokusím se ho sehnat. Koblížky jako malovaný.
Pajaja: koblihy se snad smaží vždycky v oleji, v troubě si to nedovedu představit.

smažím ve fritovacím hrnci:-)

Nepíšeš ale, jestli je klasicky smažíš na oleji nebo pečeš v troubě. . . :-S Postup je docela odfláknutý. Koblížky jsou naopak krásné! :-)

Tématické fráze:
rychle domaci koblihy, rychlé koblihy bez kynutí, koblihy bez kynutí, výborné domácí koblihy, domácí koblihy recept kynuté, domácí koblihy rychlé, recept na výborné koblihy, rychlé a jednoduché recepty, výborné koblihy, koblihy z domácí pekárny, jednoduche domaci koblihy, jednoduche koblizky, koblihy z polohrubé mouky, koblihy s nutelou, vykrajovátko na koblihy, domácí koblihy z polohrube mouky, koblihy recept, rychlé výborné koblihy, rychle a vyborne koblihy, recept na koblihy

Suroviny:
mléko, droždí, cukr, sůl, olej, mouka polohrubá, žloutek, rum, marmeláda, olej

Přidat fotografie receptu