Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Medovník jako z cukrárny

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Montanka Montanka

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie31 432 kJ /
7 512 kcal
Bílkoviny83,00 g
Tuky424,06 g
Vláknina20,50 g
Cholesterol 1,51 g
Sodík 6,86 g
Sůl0,51 g
Sacharidy809,91 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ve vodní lázní - nad párou - v misce rozpustíme máslo, přidáme cukr, med, vejce a smetanu. Krok 2: Stále mícháme, než začne směs trochu houstnout - cca 5 minut. Krok 3: Vlijeme do misky, ve které jsme smíchali mouku se sodou. Krok 4: Vypracujem těsto, které rozdělíme na 5 stejných částí, které jednotlivě zabalíme do folie. Necháme asi 5 minut odpočinout. Krok 5: Na pečícím papíru obkreslíme dortovou formu - velikost budoucího medovníku. Krok 6: Poté postupně z jednotlivých částí těsta vyvalujeme kola o tomto průměru. Krok 7: Pečeme je ve vyhřáté troubě na cca 180°cca 4-5 minut. Upečená kola necháme vychladnout. Teprve potom je přemístíme, ale opatrně, jsou křehká. Krok 8: Vychladlé pláty seřízneme podle dortové formy, okraje dáme stranou. Krok 9: Poté jednotlivé pláty mažeme na střídačku krémy - struktura bude vypadat následovně:
plát - krém - plát - krém - plát - krém - plát - krém - plát. Krémem I potřeme i boky a vršek dortu. Poté boky a vršek posypeme rozdrobenými odřezky a oříšky. Krok 10: Dáme vychladit do lednice a uležet alespoň do druhého dne.

Zveřejněno 3. 2. 2013

Poznámka autorky Montanka

Medovník nám opravdu moc chutná a chutná úplně jako ten kupovaný ... nejprve se mi zdálo divné, dávat tam zakysanou smetanu .. ale opravdu se dává i do těch z cukrárny .. a jakmile se medovník uleží, ani ji tam nepoznáte ...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medovník jako z cukrárny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pV66

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medovník jako z cukrárny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pV66

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (9)

Přiznám se, že jsem z tohoto receptu zklamaný. Těsto mi připadá prakticky nevyválitelné a salkový krém absurdně přeslazený. V popisu mě matou následující věci: 5 minut odpočinout - to je schválně? Připadá mi to málo, jaký to má smysl, těsto je stále vlahé, lepivé, válet se nedá. Salkem do krému se myslí normální, nebo uvařené, zkaramelizované (krém je z normálního šíleně sladký a řídký)? Doba pečení mi připadá krátká, místy cítím syrovou mouku, a v receptu chybí pokyn k vmíchání rumu a kakaa. Ostatním kuchařům doporučuji pečlivější přípravu (než jsem se připravil já) a autorce receptu mnoho úspěchů.

Super recept :yes: <3 <3 Vždy medovník peču podle tohohle receptu a každému chutná. Jen místo ořechů používám na posypání ,,strouhanku", kterou si vždy připravím z plátu těsta upečeného navíc ;) Jeden kolega dokonce myslel, že je kupovaný :-p :-D

:yes::-p

Libor: Myslím, že do receptu patrí aj návod na kompletnú výrobu múčnika, teda aj krému. Počkala by som na autorkine vyjadrenie.

Magdalenka: v receptu je jasně napsáno, že zakysaná smetana s cukrem je druhý krém:-D a výroba krému? Smíchám zakysanou smetanu s cukrem:-D
a druhý krém bude ušlehané máslo smíchat se salkem:-)) ten dotaz je schválnost:-K:no:

Moc se mi to líbí:-p Ten krém asi rozšlehat s tím máslem SALKO a druhý zakysanku rozšlehat s 3/4 cukru toho kelímku;-)

Chýba mi v popise výroba krému, tiež čo s tou kyslou smotanou.
Obdobné recepty tu sú, ale neviem, či úplne totožné. Robila som len so skaramelizovaným Salkom, bez smotany.

:yes::yes::-p:-p

:yes::yes::yes:mňam.....to bych si zobla:-p

Tématické fráze:
medovník se zakysanou smetanou, medovník s kremem se zakysané smetany, medovník ze zakysané smetany, krém do medovníku, medovník s krémem ze zakysané smetany, medovnik recept, recepty medovník, medovník, medovnik kremzakyssmetana, krehky medovník, medovnik ze zakysane smetany, medovník s krémem a zakysanou smetanou, medovník kré, medovnik se smetanovym kremem, ozdoba na medovnik, medovnik zakysana smetana, medovník krehky, medovnik jako kupovany, medovník krém ze zakysané smetany, medovnik s kysanou smetanou

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, máslo, vejce, soda jedlá, med, kakao, smetana, rum, salko, máslo, smetana zakysaná, cukr moučkový, ořechy mleté

Přidat fotografie receptu