Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dobrá salátová polévka na slanině s Hermelínem a žampiony

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny

Porce: 2,5 litru

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 090 kJ /
1 217 kcal
Bílkoviny28,35 g
Tuky97,16 g
Vláknina22,10 g
Cholesterol 112 mg
Sodík 2,34 g
Sůl5,50 g
Sacharidy51,17 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Salát si nakrájíme na proužky, cibuli nadrobno, česnek na plátky, Hermelín na kostičky, žampiony na plátky a bramboru si nastrouháme. Krok 2: Na másle si osmahneme nejprve anglickou slaninu, poté cibuli a česnek do sklovita, přidáme žampiony, za chvíli nastrouhané brambory, nakonec salát a zalijeme zeleninovým vývarem a necháme vařit do změknutí ingrediencí. Krok 3: Ke konci dáme Hermelín, ochutíme pepřem a dosolíme do naší chuti. Při servírování ozdobíme nasekanou petrželkou.

Zveřejněno 4. 2. 2013

Poznámka autorky Bibinka

Můžeme polévku obměnit a dát strouhaný celer, nebo můžeme zjemnit smetanou. Byť je polévka z hlávkového salátu, je dobré ji vyzkoušet - doporučuji!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dobrá salátová polévka na slanině s Hermelínem a žampiony

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RB0L

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dobrá salátová polévka na slanině s Hermelínem a žampiony

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RB0L

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

ZFranclova: Zuzko, moc jsi mě potěšila a tvůj manžel také, že mu chutnalo-díky:-K;-)

ZFranclova 20. 5. 2015 20:41
casino: Tak dnes například salát tuhý nebyl. Asi proto, že to byla polévka podle Bibinky. Nebo proto, že jsem teď měla obzvlášť mlaďounký salát.

ZFranclova 20. 5. 2015 20:36
Bibinka: Jani, děkuji za Tvou polévku, děkuji, děkuji! Dnes byla k obědu a všem chutnala moc. Předčila všechna moje očekávání, byla ještě mnohem lepší než ta, co jsem znala. Chválil ji i manžel, který včera řekl, že polévku ze salátu v žádném případě nee. Dnes překročil mužský konzervatismus a už jen chválil. O vnoučatech ani nemluvě. Přidala jsem 1/2 tuřínu, ale asi to bylo zbytečné, jediný zůstal dost tvrdý.

ZFranclova:Zuzko, jsem ráda, že polévka chutnala:yes:;-)

casino:ja aj ľadový šalát vhadzujem do šalátovej polievky ku koncu(voláme ju handrová polievka) a okamžite vypínam zdroj tepla. Ten natoľko nezhandrovatie.:-D

ZFranclova:
"...že salát si téměř zcela zachoval tuhost..."
Opravdu je salát po povaření tuhý?:-O
No, za slůvko "téměř" se schová téměř všechno:-D
U nás se polévce se salátem říká "Šráková";-)

ZFranclova 19. 5. 2015 18:12
Také se přidávám, že je to výborná polévka. Například tehdy, když saláty na zahradě vyrostou skoro najednou. Kdysi jsem podobnou polévku vařila - myslím, že podle Sandtnerky. Byla moc dobrá a líbilo se mi, že salát si téměř zcela zachoval tuhost. Děkuji za připomenutí, zítra bude u nás k obědu. Zkusím tam přidat i tuřín, mám ho doma. Tisknu a posílám bod.

Jestli si dobře vzpomínám, tak nám ji vařili v Luhačovicích, když jsem byla coby dítě v lázních a moc mi chutnala. Takže za tu hezkou vzpomínku i za připomenutí..:yes:

Salát:děkuji, za opravu kyseliny, pěkně jsem to zblbla, tak promiňťe:-8

Bibinka: spíše myslíte kyselinu listovou, kyselina acetylsalicyová je karboxová kyselina a připravuje se synteticky. Chcete-li skutečně využít zeleň listovou pro svůj organismus tepelně ji neupravujte. :-) A navíc v případě použití Hermelínu a anglické slaniny nemůže být o zdravé polévce řeč.

Salát: Saláte, nikdo vás tady nenutí aby jste to jedl, pro vás je to "šílená kombinace", ale jsou lidi, kterým to chutná-nám také a ještě k tomu je polévka zdravá, obsahuje díky salátu kyselinu acetylsalicilovou-nebo-li zeleň listovou, která je pro organismus docela důležitá;-)

Tato kombinace je naprosto šílená, je až s podivem, co všechno jsou lidé schopni sníst :-((

petrzelka:Jani, už mi bylo řečeno, abych vydala kuchařku pro milovníky polévek:-D;-):-D

Bibi,jenom 195,dělej s tím něco:-D:-D:-K:-K

petrzelka:Petrželko nepočítala, je jich fakt moc, ale někdy to spočítám:-D

Bibi,kolik tu máš vlastně polívčiček,počítalas je někdy?;-):yes:

hmmm zajímavá:yes:

Jestli je dobrá, to rozhodnou lidé, kteří ji budou vařit. Trocha skromnosti nikdy neškodí...
Já ji vařit nikdy nebudu!

:yes: za salátovou polévku posílám boďana!- je dobrá:-p:-p

:yes::-p, uložím a vyzkouším:-O:-))

Tématické fráze:
žampionový salát se anglickou slaninou, co je lepší polévka nebo salát?, polevka s hermelínový salát, žampionová polévka, polévka se zelím a hermelínem, dobrá žampionová polévka, polévka slaniny, cuketová polévka s hlávkovým salátem, kyselina listova anglicky, hermelínový salát-žampiony, polevka na slanině, kyselina listová v hermelínu, polévka se smaženými žampiony, hermelinova s zampionami, polévka slanina, www salatova polevka sk, polevka z hlavkoveho salatu, těstovinový salát s hermelínem a žampiony, varit se zampiony, hermelín ve slanině

Suroviny:
salát, brambory, slanina anglická, žampióny, cibule, česnek, sýr hermelín, koření polévkové, vývar zeleninový, máslo, petrželka, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu