Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečená bramboračka

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

nofrona

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 817 kJ /
434 kcal
Bílkoviny15,44 g
Tuky17,03 g
Vláknina8,48 g
Cholesterol 285 mg
Sodík 125 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy50,98 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory si okrájíme, nakrájíme na kostičky, opereme. Dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme hříbky, osolíme, opepříme, přidáme majoránku a uvaříme. Krok 2: Na lžíci másla opražíme hladkou mouku a vzniklou jíškou polévku zahustíme. Provaříme a ke konci varu vmícháme rozšlehané vejce. Česnek očistíme, utřeme a přidáme do odstavené polévky, zamícháme. Krok 3: Listové těsto si vyválíme na plát asi 0,5 cm. Podle zapékací misky vykrojíme, okraj uděláme asi o 1 cm širší. Těsto propícháme vidličkou. Vejce osolíme a rozmícháme v hrnečku. Krok 4: Polévku nalijeme do zapékacích misek, zakryjeme listovým těstem u okraje přimáčkneme. Potřeme připraveným vejcem a posypeme semínky. Krok 5: Dáme zapéct do vyhřáté trouby na 200° C na 10-15 minut. Jakmile se těsto nafoukne a zezlátne, máme hotovo.

Zveřejněno 5. 2. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečená bramboračka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RB7L

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečená bramboračka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RB7L

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Už jsem jedla takto zapečené ragú a bylo to fajn. Proč ne hustá bramboračka:-p:yes: Máš to hezky zpracované:yes:

Drobky, nedrobky:-p:-p:yes::yes:

nofrona::-D:-D tak já si počkám na léto a budu obědvat venku.. o drobečky se podělím s ptáčky;-):-D:yes:

rebeka:Díky:-)

To jsem ráda, že si poradíš, ale pozór na drobky;-):-D:-D

tak takovou fešáckou polívčičku bych si teda dala, a s chutí velikou;-):-p:yes::yes: s pokličkou bych si hravě poradila a pak to všecko sakumpikum sež..nědla:-8:-D:-D:-D:-D
moc hezké, Nofříku;-):-):-K:yes:

Martin:Tak se neobávej a manžel je velice spokojený;-)
chudáci jsou děti v Africe
a úklid mi nijak nevadí;-):-D

Tvé staosti na mou hlavu...

nofrona: Muž taky zásadně ke každé polévce pečivo, i kdyby byla sebesytější a nadrobí přitom i tak dost:-D:-D, takže vyzkouším:-p:yes:

Já mám také rád pečivo k některým polévkám, ale obávám se že křehké listové těsto jej nenahradí. To se asi chudák pan manžel moc nenajedl a ještě udělal okolo sebe binec z drobků;-).

Jitkas:Jó tak to se nadrobí;-):-D

díky:-K

Jitkas::-)):-)):-))

Maris, urcite umela! Udelas do toho cvrnk lzici a uz to jede. Kdyz mas nuz, kousek odriznes. Sice se trochu nadrobi, ale efekt je zaruceny.

nofrona: aha, takže se to ulamuje rukou. Díky:-)

spagetka: já už jsem se s tím taky setkala, určitě se to jí společně s polévkou, to ano, ale asi se to špatně lžící " krájí ":-). Nevím, nezkoušela jsem, Nofrona nám poradí:-)

Manžel jí k polévkám pečivo a mě napadlo to tak trochu vyřešit tou pokličkou. Když jsem dala polévku do chleba, tak to bylo rozblemtané a snědla se jen ta poklička, ale tak si ulamuje kousky těsta k polévce a mě se to líbí;-)
Ale je na každém jak si ji uvaří.

Něco podobného bylo v jídelním lístku jedné naší restaurace, já si to tedy nedala, zajímavé to ale je. Nepůsobí ta listová "poklička" něco jako vložka k polévce? Možná by bylo dobře vyfotit jakoby rozpapanou tu polévku, pro lepší představu

Tématické fráze:
jatra zapečená v hrnečku, zapečená miska s listovým těstem, polévka zapečená s listovým těstem, polévka s listovým těstem, listove testo s ananasem babica

Suroviny:
brambory, hříbky sušené, majoránka, vejce, pepř, sůl, voda, česnek, máslo, mouka hladká, těsto listové, vejce, sůl, semínka sezamová

Přidat fotografie receptu