Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Výborné kremrole

Upečte tuto klasickou dobrotu, kterou známe z cukráren. Výborné křupavé trubičky z máslového těsta plněné nadýchaným sněhovým krémem ozdobí váš sváteční stůl a potěší celou rodinu.

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Beetty

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 105 min Doba tepelné úpravy: 15 min

120 min (105 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 30 kusů

30kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 415 kJ /
2 967 kcal
Bílkoviny42,86 g
Tuky186,28 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 426 mg
Sodík 831 mg
Sůl2,04 g
Sacharidy275,61 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ze všech surovin na tukové těsto připravíme na vále „bochánek“, který uložíme do chladničky. Krok 2: Do mouky přidáme všechny přísady na moučné těsto a vypracujeme vláčné těsto. Rozválíme ho na obdélník, tukové těsto položíme na jednu polovinu a druhou půlkou moučného těsta ho překryjeme. Krok 3: Takto vytvořený „balíček“ rozválíme na sílu asi 1 cm, složíme jako ubrousek třikrát na délku i na šířku. Dáme do chladna odpočinout na 1/2 hodiny. Tento úkon s překládáním a rozválením opakujeme celkem 4 x. Krok 4: Připravíme sníh. Do hrnce dáme vodu, na něj položíme misku a v páře šleháme bílky, dokud se nevytvoří hustý sníh. Krok 5: Z hotového těsta vyválíme obdélník, který rádýlkem rozkrájíme na proužky silné asi 2-3 cm. Tyto proužky těsta natáčíme na trubičky na kremrole. Krok 6: Kremrole klademe na plech a potřeme rozšlehaným žloutkem. Upečeme v předehřáté troubě. Krok 7: Po upečení naplníme připraveným sněhem a bohatě pocukrujeme.

TIP: Další recepty na retro zákusky

Zveřejněno 5. 2. 2013

Poznámka autora Beetty

Toto domácí těsto na kremrole nádherně listuje a díky máslu výborně chutná a voní.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Výborné kremrole

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VZK9

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Výborné kremrole

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VZK9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Sníh jsem dělala několikrát, nad párou, zkoušela drátkem očko a přesto brzy z trubičky vytéká, nevím, kde dělám chybu,prosím poraďte,,děkuji

Dnes je peču,tak jsem zvědavá jak dopadnou:-):-)

marie: ahoj, moc preji, aby se povedly, dej vědět, jak jsi dopadla a zda chutnaly......

jana Brabců: AhojJani, kremrole natáčím tak, že vždy kousek těsta přelepím přes sebe a opakuji otočky asi 4x, na konci přimáčknu a tím jak se potřou vajíčkem, tak se slepí, také se mi třeba 1 nebo 2 roztočí, ale většinou se daří. Tak mnoho úspěchů - jsou výborné a s kupovanými se nedají srovnat.... souhlasíš ????:-))

jana Brabců 21. 12. 2014 15:18
prosím, poraďte mi...těsto při pečení se mi rozmotává, poté je to jako harmonika...jak točit, aby drželi tvar? děkuji

Dana61: Danuško děkuju - čerstvé jsou nejlepší, dá to sice práci, ale výsledek stojí zato.:-)

nádherné kremrole a těsto úžasné:yes::-D Beetty jsi šikulka;-)

VYHLEDAVAČ!!!!!!!

Tématické fráze:
nejlepší domácí kremrole, nejlepší sníh do kremrolí, ty nejlepší kremrole recept, nejlepší kremrole, kremrole recept, těsto na kremrole, kremrole videorecept, recept nejlepsi kremrole, domácí těsto na kremrole, recept na kremrole, nejlepší těsto na kremrole, recept na domácí kremrole, vyborne domaci kremrole, domaci kremrole, kremrole, videorecept na domácí kremrole, nejlepsi recept na kremrole, recepty na kremrole videorecept, jak točit kremrole, úžasné kremrole

Suroviny:
mouka hladká, tuk, mouka hladká, ocet, voda, žloutek, sůl, žloutek, bílek, cukr

Přidat fotografie receptu