Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená bažantí stehýnka na divoko

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Roxana

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 411 kJ /
1 771 kcal
Bílkoviny8,42 g
Tuky179,56 g
Vláknina13,96 g
Cholesterol 70 mg
Sodík 1,70 g
Sůl4,20 g
Sacharidy27,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bažantí stehýnka pečlivě odblaníme a zbavíme nežádoucích kousků popř. tuku a zbytků opeření. Krok 2: Omyjeme, naskládáme do mísy, osolíme, zalijeme olivovým olejem a necháme kolem půl hodinky naležet. Krok 3: Troubu si rozpálíme na nejvyšší stupeň, nové koření, jalovec, pepř celý a nové koření dáme buď ke stehýnkům do mísy, či až do trouby na pekáč (dávám do malého čajítka, aby se nemuselo vyndavat po jednotlivých kouscích). Krok 4: Bobkový list dávám volně. Krok 5: Chvilku naložená stehna poklademe vedle sebe na pekáč s cibulí, česnekem a pokrájenou slaninou na kostičky (možno mírně předsmažit), poklademe bobkovým listem, přidáme divoké koření. Slijeme olivový olej na stehna, přidáme kořenovou zeleninu a dáme rychle zapéci do hodně roztopené trouby. Krok 6: Po chvilce teplotu trochu zmírníme, asi kolem 200°C, popř. přikryjeme alobalem či poklicí k nádobě, v níž pečeme a podléváme pravidelně vařící vodou. Krok 7: Ke konci pečení alobal sundáme a pustíme horký vzduch, nebo dorůžova upečene zvrchu a stehna obrátíme.

Zveřejněno 5. 2. 2013

Poznámka autorky Roxana

Jako příloha jsou nejlepší domácí bramborové knedlíky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená bažantí stehýnka na divoko

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/50XZ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená bažantí stehýnka na divoko

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/50XZ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Veronika.Hrozna: v surovinách je psáno 1dcl oleje;-)

Kolik toho oleje , jen polít a promnout, nebo ponořit. V neděli mi donesou první bažanty......;-)

ýborný recept,dnes jsem stehýnka naložila,podlila ještě červeným vínem a zítra mňaminku upeču k obědu.:yes::-*

Děkuji, opravdu lze přidat více zeleniny, jídlo je pikantnější, já jí také nešetřím - u všeho, rovněž i divokého koření.:yes:

Recept bezvadný, dobrá je i přidávaná zelenina (mrkev, petržel, celer), lze ji přidat i víc, nic se tím nezkazí. Doporučuji bez výhrad.

Tématické fráze:
bažanti stehna, bažantí stehna recept, recepty bažantí stehna, recept bažantí stehna, bažantí stehna recepty, pečená bažantí stehna, recept na bažantí stehna, pecena bazanti stehna recept, bazant stehna recept, bažantní stehna, bažantí stehýnka se slaninou, recepty bažant na divoko, bažant na divoko, bazantni stehynka, bažantí stehno, bažantní stehna recept, recepty na bažanti stehna, recept na bažantí stehna recepty, bažantí stehna pečená, pečené bažantí stehna

Suroviny:
bažant, olej olivový, cibule, česnek, bobkový list, pepř celý, koření nové koření, jalovec, sůl, kmín celý, slanina anglická, mrkev, celer, kořen petržele

Přidat fotografie receptu