Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 599 kJ / 1 338 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 173,21 g |
Tuky | 23,96 g |
Vláknina | 18,90 g |
Cholesterol | 360 mg |
Sodík | 525 mg |
Sůl | 1,20 g |
Sacharidy | 40,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na kostky, přidáme koření – 4 kuličky pepře, 4 kuličky nového koření, 2 snítky rozmarýnu, zakápneme olejem,promícháme a necháme přes noc odležet.
Krok 2: Na druhý den si pokrájíme všechny připravené cibule na drobné kostičky, vložíme je do větší nádoby,/ kterou je možné vložit do trouby/ a opečeme je na rozehřátém sádle pěkně dohněda.
Krok 3: Zasypeme je gulášovým kořením a do tohoto základu vložíme zprudka opéci naložené maso. Orestujeme jej pěkně ze všech stran, dokud maso nepustí všechnu šťávu.
Krok 4: Pak přidáme malý rajský protlak a stále mícháme. Když se maso zatáhne a pustí dostatečné množství šťávy, podlijeme ho červeným vínem a vložíme s nádobou do trouby na 180°C a necháme dusit pod pokličkou v troubě. Podle potřeby podléváme vodou.
Krok 5: Když je maso téměř měkké, vyndáme ho s nádobou zpět nahoru na varnou plochu.
Krok 6: Do guláše vložíme okapanou sterilovanou, na proužky pokrájenou, červenou kapii a podusíme ještě chvíli doměkka.
Krok 7: Nakonec přidáme do guláše šípkový džem (nebo marmeládu) a ještě krátce povaříme. Dochutíme solí a pepřem. Guláš je dost hustý, ale můžeme ho podle potřeby zahustit domácí chlebovou strouhankou. Hotový guláš na talíři posypeme nakrájenou zelenou petrželkou nebo zdobíme snítkou rozmarýnu. Podáváme s knedlíkem.
Zveřejněno 6. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jelení guláš s červenou kapií a šípkovou chutí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wgqm
Moje poznámka
Jelení guláš s červenou kapií a šípkovou chutí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wgqm
Nejnovější recepty
Treska s květákovým pyré
Přidáno před 14 minutami
Kořeněné cukroví
Přidáno před 1 hodinou
Vánoční stromečky
Přidáno před 3 hodinami
Tvarohové linecké koláčky
Přidáno před 4 hodinami
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 6 hodinami
Pečené kukuřičné kuře a pečená zelenina s hummusem
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Minutkové kuřecí nudličky
Kratochvilka před 4 minutami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Papaja5 před 1 hodinou
Masové koule v kari omáčce
ricci před 2 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 2 hodinami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 4 hodinami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 17 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 18 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 18 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 19 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 19 hodinami
Tématické fráze:
srnčí guláš v troubě,
jelenní guláš,
jelení guláš,
jeleni gulas z trouby,
jeleni guláš v troubě,
gulas z jelena,
recept na jelení guláš,
klasický jelení guláš,
hovězí guláš s kapií,
jak naložit jelena,
jelení ořech,
dietní recept na jelena,
jak varit z jelena,
jelení recepty,
kančí guláš s kapii,
recept na jelení guláš s marmeládou,
hovezi gulas s kapiji,
jelení cibulář,
jelení guláš na pivě,
pokrmy z jeleního masa
Suroviny:
maso jelení,
pepř,
koření nové koření,
rozmarýn,
maso,
protlak rajčatový,
cibule,
koření gulášové,
víno červené,
sádlo,
pepř mletý,
sůl,
džem,
nať petrželová,
kapie sterilovaná,
strouhanka chlebová
Komentáře (14)