Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jelení guláš s červenou kapií a šípkovou chutí

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 599 kJ /
1 338 kcal
Bílkoviny173,21 g
Tuky23,96 g
Vláknina18,90 g
Cholesterol 360 mg
Sodík 525 mg
Sůl1,20 g
Sacharidy40,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na kostky, přidáme koření – 4 kuličky pepře, 4 kuličky nového koření, 2 snítky rozmarýnu, zakápneme olejem,promícháme a necháme přes noc odležet. Krok 2: Na druhý den si pokrájíme všechny připravené cibule na drobné kostičky, vložíme je do větší nádoby,/ kterou je možné vložit do trouby/ a opečeme je na rozehřátém sádle pěkně dohněda. Krok 3: Zasypeme je gulášovým kořením a do tohoto základu vložíme zprudka opéci naložené maso. Orestujeme jej pěkně ze všech stran, dokud maso nepustí všechnu šťávu. Krok 4: Pak přidáme malý rajský protlak a stále mícháme. Když se maso zatáhne a pustí dostatečné množství šťávy, podlijeme ho červeným vínem a vložíme s nádobou do trouby na 180°C a necháme dusit pod pokličkou v troubě. Podle potřeby podléváme vodou. Krok 5: Když je maso téměř měkké, vyndáme ho s nádobou zpět nahoru na varnou plochu. Krok 6: Do guláše vložíme okapanou sterilovanou, na proužky pokrájenou, červenou kapii a podusíme ještě chvíli doměkka. Krok 7: Nakonec přidáme do guláše šípkový džem (nebo marmeládu) a ještě krátce povaříme. Dochutíme solí a pepřem. Guláš je dost hustý, ale můžeme ho podle potřeby zahustit domácí chlebovou strouhankou. Hotový guláš na talíři posypeme nakrájenou zelenou petrželkou nebo zdobíme snítkou rozmarýnu. Podáváme s knedlíkem.

Zveřejněno 6. 2. 2013

Poznámka autorky varilamyskakas…

.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jelení guláš s červenou kapií a šípkovou chutí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wgqm

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jelení guláš s červenou kapií a šípkovou chutí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wgqm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Dostala jsem kousíček jeleního masíčka ,ale jenom 750 gr. ;-(a jdu to v sobotu risknout ! Fotečku pošlu !

Ivanko, tak ten se Ti teda povedl:-!:-K Hned bych si dala :yes::yes::-p:-p:-K

úžasná barva - mňam:yes::-D

To je ale parádní gulášek:-p:yes:

Jana Remkova::-D:-))ty Jani, to není špatný nápad:-))

Já se naštvu a asi půjdu na lov!!:-p:-)):-D

Veronika.Hrozna: aha, tak to je zase jedna bezva vychytávka, děkuji Veru:-K

varilamyskakasicku: Gulášek ze srnčího nechej uvařený den uležet.
Srnčí nabere do sebe chuť z omáčky až za 12 hodin. Takže vařit den napřed a schovat!!!!!!

Veronika.Hrozna::-D díky za vyčerpávající informaci, viděla jsem také dančí, ale vzala jsem si srnčí, jelení a kančí, tak něco mám v mrazáku, časem zkusím to srnčí, když píšeš, že je jemnější, tak uvidíme ;-)

varilamyskakasicku: Dančí je skoro jako hovězí,někdy dost tuhé musí se dýl péct a nebo vařit je takové dietní ! Má málo charakteristickou vuni i chuť.Není docela špatné ,ale na ten tvuj recept se bohužel nehodí! Ono na guláš klasický to ano,ale na tento určitě ne ! Jelen je jemnější po vláknu a umím si ho docela představit ze srnčího je jemnější a při pečení se nevysuší,dančí ano! Nemáám ! Sežráno!:-D:-((

Ivi, to je nádhera:-O Zajímavý receptík:yes:

Veronika.Hrozna: já zase dančí neznám, tak až se namane, dlouho jsem Tě neviděla;-)

:-K

:-p Letos jenom dančí ! Ksakru! Ale jde do vyzkoušení ! Velice se mi líbí !
Až se nějaký jelen namane !;-)

Tématické fráze:
srnčí guláš v troubě, jelenní guláš, jelení guláš, jeleni gulas z trouby, jeleni guláš v troubě, gulas z jelena, recept na jelení guláš, klasický jelení guláš, hovězí guláš s kapií, jak naložit jelena, jelení ořech, dietní recept na jelena, jak varit z jelena, jelení recepty, kančí guláš s kapii, recept na jelení guláš s marmeládou, hovezi gulas s kapiji, jelení cibulář, jelení guláš na pivě, pokrmy z jeleního masa

Suroviny:
maso jelení, pepř, koření nové koření, rozmarýn, maso, protlak rajčatový, cibule, koření gulášové, víno červené, sádlo, pepř mletý, sůl, džem, nať petrželová, kapie sterilovaná, strouhanka chlebová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu