Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jelení guláš s červenou kapií a šípkovou chutí

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 599 kJ /
1 338 kcal
Bílkoviny173,21 g
Tuky23,96 g
Vláknina18,90 g
Cholesterol 360 mg
Sodík 525 mg
Sůl1,20 g
Sacharidy40,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na kostky, přidáme koření – 4 kuličky pepře, 4 kuličky nového koření, 2 snítky rozmarýnu, zakápneme olejem,promícháme a necháme přes noc odležet. Krok 2: Na druhý den si pokrájíme všechny připravené cibule na drobné kostičky, vložíme je do větší nádoby,/ kterou je možné vložit do trouby/ a opečeme je na rozehřátém sádle pěkně dohněda. Krok 3: Zasypeme je gulášovým kořením a do tohoto základu vložíme zprudka opéci naložené maso. Orestujeme jej pěkně ze všech stran, dokud maso nepustí všechnu šťávu. Krok 4: Pak přidáme malý rajský protlak a stále mícháme. Když se maso zatáhne a pustí dostatečné množství šťávy, podlijeme ho červeným vínem a vložíme s nádobou do trouby na 180°C a necháme dusit pod pokličkou v troubě. Podle potřeby podléváme vodou. Krok 5: Když je maso téměř měkké, vyndáme ho s nádobou zpět nahoru na varnou plochu. Krok 6: Do guláše vložíme okapanou sterilovanou, na proužky pokrájenou, červenou kapii a podusíme ještě chvíli doměkka. Krok 7: Nakonec přidáme do guláše šípkový džem (nebo marmeládu) a ještě krátce povaříme. Dochutíme solí a pepřem. Guláš je dost hustý, ale můžeme ho podle potřeby zahustit domácí chlebovou strouhankou. Hotový guláš na talíři posypeme nakrájenou zelenou petrželkou nebo zdobíme snítkou rozmarýnu. Podáváme s knedlíkem.

Zveřejněno 6. 2. 2013

Poznámka autorky varilamyskakas…

.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jelení guláš s červenou kapií a šípkovou chutí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wgqm

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jelení guláš s červenou kapií a šípkovou chutí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wgqm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Dostala jsem kousíček jeleního masíčka ,ale jenom 750 gr. ;-(a jdu to v sobotu risknout ! Fotečku pošlu !

Ivanko, tak ten se Ti teda povedl:-!:-K Hned bych si dala :yes::yes::-p:-p:-K

úžasná barva - mňam:yes::-D

To je ale parádní gulášek:-p:yes:

Jana Remkova::-D:-))ty Jani, to není špatný nápad:-))

Já se naštvu a asi půjdu na lov!!:-p:-)):-D

Veronika.Hrozna: aha, tak to je zase jedna bezva vychytávka, děkuji Veru:-K

varilamyskakasicku: Gulášek ze srnčího nechej uvařený den uležet.
Srnčí nabere do sebe chuť z omáčky až za 12 hodin. Takže vařit den napřed a schovat!!!!!!

Veronika.Hrozna::-D díky za vyčerpávající informaci, viděla jsem také dančí, ale vzala jsem si srnčí, jelení a kančí, tak něco mám v mrazáku, časem zkusím to srnčí, když píšeš, že je jemnější, tak uvidíme ;-)

varilamyskakasicku: Dančí je skoro jako hovězí,někdy dost tuhé musí se dýl péct a nebo vařit je takové dietní ! Má málo charakteristickou vuni i chuť.Není docela špatné ,ale na ten tvuj recept se bohužel nehodí! Ono na guláš klasický to ano,ale na tento určitě ne ! Jelen je jemnější po vláknu a umím si ho docela představit ze srnčího je jemnější a při pečení se nevysuší,dančí ano! Nemáám ! Sežráno!:-D:-((

Ivi, to je nádhera:-O Zajímavý receptík:yes:

Veronika.Hrozna: já zase dančí neznám, tak až se namane, dlouho jsem Tě neviděla;-)

:-K

:-p Letos jenom dančí ! Ksakru! Ale jde do vyzkoušení ! Velice se mi líbí !
Až se nějaký jelen namane !;-)

Tématické fráze:
srnčí guláš v troubě, jelenní guláš, jelení guláš, jeleni gulas z trouby, jeleni guláš v troubě, gulas z jelena, recept na jelení guláš, klasický jelení guláš, hovězí guláš s kapií, jak naložit jelena, jelení ořech, dietní recept na jelena, jak varit z jelena, jelení recepty, kančí guláš s kapii, recept na jelení guláš s marmeládou, hovezi gulas s kapiji, jelení cibulář, jelení guláš na pivě, pokrmy z jeleního masa

Suroviny:
maso jelení, pepř, koření nové koření, rozmarýn, maso, protlak rajčatový, cibule, koření gulášové, víno červené, sádlo, pepř mletý, sůl, džem, nať petrželová, kapie sterilovaná, strouhanka chlebová

Přidat fotografie receptu