Piškotový řez s jahodovou pěnou
Bohatá sezona jahod doslova vybízí k různému zpracování sladkých červených plodů. Pokud máte rádi řezy, s tímto receptem nešlápnete vedle. Jemný piškot doplní nadýchaná pěna, kterou připravíme z vyšlehaných šlehaček a kousků jahod.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 574 kJ / 3 722 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 77,42 g |
Tuky | 282,78 g |
Vláknina | 13,00 g |
Cholesterol | 1,56 g |
Sodík | 691 mg |
Sůl | 2,32 g |
Sacharidy | 210,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: V misce ušleháme žloutky, do kterých postupně přiléváme olej a přisypáváme cukr. Ve šlehači ušleháme tuhý sníh z bílků. Do sněhu přimícháme žloutkovou směs a nakonec přidáme mouku s práškem do pečiva.
Krok 2: Těsto vlijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech.
Krok 3: Pečeme v předehřáté troubě 10 min při 170 °C. Upečený piškot necháme vychladnout.
Krok 4: Na jahodovou pěnu si v míse tyčovým šlehačem rozmixujeme jahody. Ve šlehači ušleháme 2 šlehačky do tuha, přilijeme želatinu (připravenou dle návodu na sáčku). K ušlehané smetaně postupně přidáme jahody a osladíme cukrem.
Krok 5: Pěnu natřeme na vychladlý korpus a dáme do lednice ztuhnout. Hotové řezy nakrájíme na kostky, ozdobíme kouskem jahody a lístkem meduňky.
Zveřejněno 6. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Piškotový řez s jahodovou pěnou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mX9E
Moje poznámka
Piškotový řez s jahodovou pěnou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mX9E
Nejnovější recepty
Domácí kváskový chléb
Přidáno před 5 hodinami
Zapečené jitrnice na zelí
Přidáno před 9 hodinami
Prejtem plněné bramborové knedlíky se špenátem
Přidáno před 9 hodinami
Jitrnice s vaječnými kroupami
Přidáno před 9 hodinami
Jelítko s nastavovanou kaší
Přidáno před 9 hodinami
Opečené jitrnice s růžičkovou kapustou
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Luxusní a rychlý makovník: Na vláčný a kyprý moučník je potřeba kvalitní mák, jemnost dodá smetana a bohatší chuť máslo
Pět nejoblíbenějších pomazánek na každý den: Připravte si k rychlé svačině či večeři tuňákovou, avokádovou nebo česnekovou
Švábské kobližky Fasnetsküchle: Tradiční masopustní pečivo musí být dozlatova osmažené a voní skořicí
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Holandské řízky
Neregistrovaný před 13 minutami
Listové šátečky s náplní z tvarohu, pudingu a meruněk
Neregistrovaný před 23 minutami
Palačinky
Neregistrovaný před 29 minutami
Kuřecí kousky na paprikách
Jan54 před 1 hodinou
Extra rychlé lívance
Neregistrovaný před 1 hodinou
Vařila myšička kašičku
zuzi777a před 1 hodinou
Tukožroutská polévka
Neregistrovaný před 1 hodinou
Bramborová polévka od babičky
Neregistrovaný před 1 hodinou
Vánoční cukroví
Neregistrovaný před 1 hodinou
Brambory "na loupačku"
zuzi777a před 1 hodinou
Tématické fráze:
dort s jahodovou pěnou,
moučník s jahodovou pěnou,
koláč s jahodovou pěnou,
zákusek s jahodovou pěnou,
jahodová pěna na dort,
kostky s jahodovou pěnou,
řez s jahodovou pěnou,
piškotové řezy s jahodami,
piškotový řez,
jahodove řezi,
jahodove rez z penou,
s jahodovou pěnou,
dort z jahodovou penou,
jahodove rezy,
piškotový řez na plechu,
jahodové řezy s tvarohem,
piškotový řez se smetanou na šlehání,
piškot na rezy,
jahodová pěna do moučníků recept,
piškot s jahodami
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
mouka polohrubá,
olej,
prášek do pečiva,
jahody čerstvé,
smetana ke šlehání,
želatina,
cukr moučkový,
mouka hrubá
Komentáře (10)