Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Piškotový řez s jahodovou pěnou

Bohatá sezona jahod doslova vybízí k různému zpracování sladkých červených plodů. Pokud máte rádi řezy, s tímto receptem nešlápnete vedle. Jemný piškot doplní nadýchaná pěna, kterou připravíme z vyšlehaných šlehaček a kousků jahod.

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Beetty

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 10 min

70 min (60 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 574 kJ /
3 722 kcal
Bílkoviny77,42 g
Tuky282,78 g
Vláknina13,00 g
Cholesterol 1,56 g
Sodík 691 mg
Sůl2,32 g
Sacharidy210,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V misce ušleháme žloutky, do kterých postupně přiléváme olej a přisypáváme cukr. Ve šlehači ušleháme tuhý sníh z bílků. Do sněhu přimícháme žloutkovou směs a nakonec přidáme mouku s práškem do pečiva. Krok 2: Těsto vlijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Krok 3: Pečeme v předehřáté troubě 10 min při 170 °C. Upečený piškot necháme vychladnout. Krok 4: Na jahodovou pěnu si v míse tyčovým šlehačem rozmixujeme jahody. Ve šlehači ušleháme 2 šlehačky do tuha, přilijeme želatinu (připravenou dle návodu na sáčku). K ušlehané smetaně postupně přidáme jahody a osladíme cukrem. Krok 5: Pěnu natřeme na vychladlý korpus a dáme do lednice ztuhnout. Hotové řezy nakrájíme na kostky, ozdobíme kouskem jahody a lístkem meduňky.

Zveřejněno 6. 2. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Piškotový řez s jahodovou pěnou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mX9E

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Piškotový řez s jahodovou pěnou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mX9E

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Není mi jasné, jestli přijde do ušlehané smetany želatina vychladlá.... Jestli by se při přidání teplé šlehačka nesrazila .... ;-(

kuchařík(Z. Komárková):
Však to je také můj recept - ten samý, mám ho na více stránkách :-))

kuchařík(Z. Komárková) 15. 7. 2013 08:12
www.receptynakazdyden.cz/recept/piskotovy-rez-s-jahodovou-penou

Podrobnější popis se stejnými fotkami najdete - viz výše

Beetty:Možná jsem udělala chybu,že jsem to dala na velký plech,těsto je velice dobrý,ale hodně nízký,což ale nikomu nevadilo,řezy jsou sežraný a poběžím do Kaufu pro jahody,neboď tu do mně hučí,že chtějí zopakovat,prý bylo málo,jak je doma něco s ovocem,tak to zbaští rychlosti blesku:-D

Majka8: Ahoj Majko, já dělám piškot vždy, že začínám sněhem. Kdysi jsme dostali takový recept a už jiný nedělám. I rolády z něho jdou krásně stočit... Ale záleží samozřejmě na Tobě, co Ti vyhovuje. ;-)

Včera jsem řezy upekla,jsou dobré,ale příště zvolím jiný postup u těsta,nebudu vmíchávat vše do bílků,ale bílky vmíchám až nakonec do hotového těsta.Krém je výborný,dělám podobný z másla do kterého přidám trochu jahodového pudinku a pomalu přišlehávám čerstvé jahody,přihazuji pomalu,aby se nezdrclo máslo,je to dobrý krém i do rolády

No teda, na tomhle by se dalo krásně ulítávat, to je paráda. :yes::yes::yes:

Jana Remkova: děkuji za pochvalu :-8 Po pravdě baví mě péct a focení mě baví ještě víc - to se vždycky vyřádím :-D

Ojojój!! Nádhera!!:-p

:yes::yes::yes::yes::yes:

Tématické fráze:
dort s jahodovou pěnou, moučník s jahodovou pěnou, koláč s jahodovou pěnou, zákusek s jahodovou pěnou, jahodová pěna na dort, kostky s jahodovou pěnou, řez s jahodovou pěnou, piškotové řezy s jahodami, piškotový řez, jahodove řezi, jahodove rez z penou, s jahodovou pěnou, dort z jahodovou penou, jahodove rezy, piškotový řez na plechu, jahodové řezy s tvarohem, piškotový řez se smetanou na šlehání, piškot na rezy, jahodová pěna do moučníků recept, piškot s jahodami

Suroviny:
vejce, cukr moučkový, mouka polohrubá, olej, prášek do pečiva, jahody čerstvé, smetana ke šlehání, želatina, cukr moučkový, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu