Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 26 091 kJ / 6 236 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 198,39 g |
Tuky | 216,12 g |
Vláknina | 33,68 g |
Cholesterol | 2,55 g |
Sodík | 1,41 g |
Sůl | 4,47 g |
Sacharidy | 857,51 g |
Postup přípravy
Krok 1: Korpus: Nejdříve ušleháme sníh z bílků, potom utřeme nebo našleháme žloutky s cukrem, oříšky a 4 lžícemi vody, přidáme mouku s práškem do pečiva, 20 lžic vody a nakonec sníh.
Krok 2: Nalijeme na vymaštěný a moukou vysypaný vyšší plech o rozměrech 33x27 cm nebo na dno položíme pečící papír a vymažeme pouze strany. Pečeme na 180°C asi 45 minut.
Krok 3: Krém: máslo vyšleháme s cukrem a žloutky a přidáme vychladlý uvařený pudink.
Krok 4: Z korpusu si odřízneme asi dva centimetry ze šířky dortu abychom měli trochu korpusu na přípravu punčoviny, kterou si připravíme tak, že odříznutý korpus rozdrolíme přidáme k němu dva sáčky namletých piškotů, marmeládu a krém.
Krok 5: Přikápla jsem trochu rumu. Punčovina nesmí být moc tuhá aby se s ní dobře pracovalo. Korpus je rozříznutý jedenkrát a promazaný krémem uprostřed kakaovým na povrchu světlým.
Krok 6: Když je celý dort promazaný necháme několik hodin ztuhnout v lednici a pak punčovinou vytvoříme martanka a celý dort s ní poklademe. Opět necháme dobře ztuhnout a pak potahujeme hmotou.
Zveřejněno 7. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort Martánek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LBVp
Moje poznámka
Dort Martánek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LBVp
Nejnovější recepty
Rybí polévka Halászlé
Přidáno před 37 minutami
Kuřecí steak s pečenou řepou
Přidáno před 2 hodinami
Treska s květákovým pyré
Přidáno před 4 hodinami
Kořeněné cukroví
Přidáno před 5 hodinami
Vánoční stromečky
Přidáno před 7 hodinami
Tvarohové linecké koláčky
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Čech na výletě v Dubaji ochutnal virální dubajskou čokoládu: Prozradil nám, kolik za ni zaplatil i jestli stojí za ten humbuk kolem
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
Luxusní štědrovečerní večeře pro zdravý spánek
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Palačinky s džemem
kristyna.potenska před 4 hodinami
Minutkové kuřecí nudličky
Kratochvilka před 4 hodinami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Papaja5 před 6 hodinami
Masové koule v kari omáčce
ricci před 7 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 7 hodinami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 8 hodinami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 21 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 23 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 23 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 23 hodinami
Tématické fráze:
dort marťánci,
dort sirky,
promazane dorty,
dort z dětských piškotů s kakaovým kremem,
pexeso martánci
Suroviny:
vejce,
mouka hrubá,
prášek do pečiva,
oříšky,
voda,
hmota potahovací,
potravinářské barvivo,
piškoty dětské,
marmeláda,
rum,
máslo,
pudink vanilkový,
mléko,
rum,
cukr moučkový,
žloutek,
kakao
Komentáře (2)