Suroviny pro 30
30
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 059 kJ / 4 077 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 105,66 g |
Tuky | 95,79 g |
Vláknina | 23,80 g |
Cholesterol | 1,09 g |
Sodík | 3,48 g |
Sůl | 8,61 g |
Sacharidy | 655,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z mlieka odoberieme asi 100 ml, pridame 1 PL cukru a zahrejeme, ( nesmie byt horuce, inak sa drozdie zapari a nevykysne). Do vlazneho mlieka pridame drozdie, zamiesame a jemne poprasime mukou. Prikryjeme pokrievkou ( prip. malym tanierikom) a nechame vykysnut.
Krok 2: Dame roztopit maslo, nechame ho ochladit.
Krok 3: Do misy prosejeme muku a praskovy cukor, pridame vanilkovy cukor, sol a premiesame. Zvysne mlieko zohrejeme. Ked je kvasok vykysnuty pridame ho k muke. Pridame vajcia, rozpustene maslo, zohriate mlieko. Vypracujeme cesto. Pred koncom pridame rum a nastruhanu pomarancovu koru ( ja som nedavala) a znovu dobre premiesime. Cesto prikryjeme a nechame nakysnut cca 40 minut.
Krok 4: Cesto rozvalkame na plat priblizne na hrubku prsta a formickou s priemerom 6-7 cm vykrajujem sisky. Koncom varechy urobime dierku a prikryte utierkou este nechame podkysnut cca 20-25 minut.
Krok 5: V panvici ( na ktoru mame pokrievku, prip. pouzite kastrol) rozohrejeme olej, stiahneme na nizsi plamen a polozime sisky do oleja vrchnou stranou dolu ( strana, ktora bola na doske hore, bude v oleji). Prikryjeme a pecieme pod pokrievkou asi 1.5 - 2 minuty a potom otocime a druhu stranu pecieme uz odkrytu priblizne rovnako dlho. Je dolezite piect ich na miernejsom ohni, pretoze v horucom oleji by sa korka hned upiekla a prostriedok by ostal surovy. Vyberieme na papierovu utierku, aby odsala tuk.
Krok 6: Posypeme praskovym cukrom a podavame .
Dobru chut!
Dobru chut!
Zveřejněno 7. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Fašiangové šišky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nJWY
Moje poznámka
Fašiangové šišky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nJWY
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 13 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 13 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 16 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 17 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 20 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čínské smažené nudle s kuřecím masem
Adrii před 2 minutami
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 37 minutami
Kapustový prejt
magdalenka před 1 hodinou
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 2 hodinami
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 4 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 11 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 14 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 14 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 15 hodinami
Tématické fráze:
šišky,
šišky recept,
fašiangove recepty,
cesto na sisky,
top recepty šišky,
šišky recept na cesto,
recept na dobre sisky sk.,
šišky.sk,
sisky recepty,
fašangové šišky recept,
recept na šišky,
šisky sk recept,
pecieme sisky,
recepty varecha .sk šišky,
šišky recept sk,
fašangové šišky,
sisky recepty sk,
šišky recept.sk,
sisky s nutelou,
rychle sisky
Suroviny:
mouka polohrubá,
droždí čerstvé,
cukr moučkový,
mléko,
vejce,
žloutek,
sůl,
máslo,
cukr vanilkový,
rum,
Komentáře (4)