Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Karamelovo-penova torta

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

adkas adkas

Náročný

Suroviny pro 12

12

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie22 056 kJ /
5 271 kcal
Bílkoviny113,18 g
Tuky297,22 g
Vláknina27,75 g
Cholesterol 1,50 g
Sodík 2,07 g
Sůl4,69 g
Sacharidy522,07 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Salko dame varit do vody na 2,5 az 3 hodiny. Pri vareni stale dolievame vodu a dbame aby plechovka bola stale ponorena vo vode. pocas varenia plechovku prakrat otocime. Krok 2: Nechame vychladnut. Otvorime az po vychladnuti, inak moze vystrieknut a horuce vas moze popalit. Salko si kludne mozete uvarit vopred. Je dobre, ak si uvarite naraz dve, kvoli uspore energie. Druhe, neotvorene mozete skladovat aj mesiac, dva, a v pripade potreby ho uz mate pripravene. Krok 3: Upecieme korpus. Krok 4: Zltka naslahame s cukrom dopenista. Krok 5: Potom pridame vodu a opat slahame, kym sa cukor nerozpusti. Krok 6: Primiesame muku zmiesanu s kakaom a praskom do peciva. Zamiesame. Krok 7: Bielka vyslahame so stipkou soli. Ked su pevne, tak ich uz len rucne opatrne zamiesame do zltkovej masy. Krok 8: Vylejeme do tortovej formy o priemetre 24 cm a pecieme vo vyhriatej rure pri teplote 175 stupnov C asi 30 -35 minut. Zbytocne korpus nevysusujte . Kontrola spajlou. Korpus nechame vychladit na mriezke. Krok 9: Na penovy korpus vyslahame bielka s cukrom, kym je pena pekna , biela a leskla. Krok 10: Na papier na pecenie si nakreslime kruh o priemere 24 cm, alebo si prilozite odnimatelnu obruc z tortovej formy a naneste vyslahane bielka na papier na pecenie. Krok 11: Tenkym nozom oddelte dokola obruce bielkovu penu a obruc odstrante. Krok 12: Dame susit do rury 90 stupnov C ( teplovzdusna rura) na dve hodiny. Z vrchu bol korpus pekne ususeny, ale vo vnutri bol este trochu "mokry". Krok 13: Nechame dobre vychladnut a az potom opatrne odstranieme papier. Ked je salko dobre vychladene, po lyziciach pridavame do masla, ktore sme si predtym naslahali. Vzdy dobre preslahame, aby sa hmoty spojili. Krok 14: Skladanie torty:

korpus rozrezeme na polovicu Krok 15: . Spodnu cast potrieme karamelovym kremom a posypeme posekanymi arasidami, nato ulozime penovy korpus. Krok 16: Opat potrieme karamelovym kremom, posypeme posekanymi arasidami a prilozime druhy koprpus. Krok 17: Vrch polejeme roztopenou cokoladou a posypeme zvysnymi posekanymi arasidami. Pripadne si mozete zvolit lubovolne zdobenie .

Zveřejněno 7. 2. 2013

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karamelovo-penova torta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pVWX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karamelovo-penova torta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pVWX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Ňááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááminááááááááááááááááááá!!!!!!!!!!!!!!!! ještě jsem to neudělala, ale právě hledám recept na dort pro oslavence a tohle je přesně on! A vůbec si nepřipouštím, že se nepovede;-)bod:yes::yes:

mňam:yes:

:yes:

ten musí být skvělý:yes::-D určitě vyzkouším;-)

pěkný dortíček, jen si zakrojit;-):yes:

:yes: +1 moc krásné, celý blog je úžasný :-K

Jéj, to vypadá krásně:yes::yes:+

Tématické fráze:
torta recept, variť torta, recept na tortu, kulicky z oplatek lotus, karamelovo pěnová dorta, torta so salkom, tortareceptek, karamelovo čokoládová torta, torta alla gianduja, torty recept, lotis oplaty recept, engleska torta recept, penovatorta, karamelovo-banánový pěnový dort, lotus oplatky recept, tortapecenie, cokoladova torta top recepty

Suroviny:
vejce, cukr hnědý, voda, mouka polohrubá, solamyl, kakao, prášek do pečiva, sůl, salko, máslo, bílek, cukr krystal, čokoláda hořká, máslo, arašídy

Přidat fotografie receptu